Last news in Fakti

17 Октомври, 2018 01:22 3 519 3

700 млн. лева е пазарът на нелегалните горива

  • дизел-
  • бензин-
  • контрабанда
700 млн. лева е пазарът на нелегалните горива - 1

Ръст в нелегалната търговия с горива отчита анализ на Центъра за изследване на демокрацията. Между 600 и 700 милиона лева възлиза пазарът на нелегални горива за 2017 г. Заловените са в размер на 356 хил. литра или под 0,01 % от легалния пазар за годината, посочват от центъра.

Това припомня в. „Труд“.

Според експертите най-често нелегалното гориво отива в малки или ведомствени бензиностанции,които го продават на строителни, транспортни фирми или земеделски производители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    21 2 Отговор
    Нещо не разбрах - Боко каза, че контрабандата е преборена и минимизирана, а тук се твърди противното! Кой лъже?

    Коментиран от #3

  • 2 среднощен

    16 0 Отговор
    В "малка" България всичко се знае..!? Друг е въпросът дали има политическа воля да бъде "преборена" нелегалната търговия с горивата!? Ако се ликвидира този пазар от държавата, това в услуга на гражданите ли ще бъде или в услуга на картелите...!?
  • 3 Мафа Низакура

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Тиквата естествено.