Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 19:30 2 746 8

2 г. затвор за полицая, укривал се 7 г. в Англия

  • николай ерелийски

Първоначално Ерелийски получава присъда от почти три години, но при обжалване присъдата му е намалена на две години

Няма давност за бившия полицай, укрил се седем години от правосъдието. Пловдивският апелативен съд реши Николай Ерелийски да изтърпи ефективната си присъда от 2 години.

В края на август Ерелийски бе задържан с Европейска заповед за арест в Англия и върнат на българските власти. Той е осъден през 2011 г. за катастрофа със смъртен случай.

На 3 март 2011 година, ВКС потвърждава присъда от две години затвор за бившия полицай, убил човек при катастрофа в пияно състояние. Осъденият е трябвало да изплати двеста хиляди лева обезщетение на близките на загиналия. Той е признал вината си е затова е получил наказание дори под предвидения минимален размер, обясниха тогава от съда.

Първоначално Ерелийски получава присъда от почти три години, но при обжалване присъдата му е намалена на две години.

На 30 август 2009 година бившият служител на "Охранителна полиция" в Шесто РПУ след посещения в квартално заведение и дискотека, блъска с висока скорост таксиметров автомобил, а шофьорът Радостин Николов загива. Според експертизата, Ерелийски е карал с близо 120 километра в час и 1,6 промила алкохол в кръвта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    42 0 Отговор
    И след като е избягал и се е укривал цели 7г. не следва ли да се накаже с много по-строго наказание от тези 2г.? Така всеки може да откаже да взлиза в затвора след присъда и защо е бил пуснат от съдебната зала след като е бил осъден на ефективна присъда? Обяснете го на близките на таксиметровия шофьор, че такава присъда след подобно деяние е справедлива. Това си е умишлено убийство, а като поработи или е доброволец в затвора и ще излезе след година. Толкова ли е цената на живота отнет по изключително нагъл и агресивен начин?
  • 2 112

    27 0 Отговор
    в мвр-то влиза само елитът на нацията. конкурсите са абсолютно честни, няма наши-ваши и няма корумпирани кадровици. питайте правителството.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 гост

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "112":

    Мой близък навремето беше кандидатствал, технически грамотен, премина 3 нива на изпити, яви се на комисия и накрая вторият по резултатност бивш полицай получи назначението. Оказа се, че моят близък не е фигурирал в списъците и не се е явявал като кандидат, макар и да е присъствал и минавал по всички нива, разговарял с всички изпитващи и успешно преминал тестовете, записвал си е часове при секретарките и всичко доказуемо, ала накрая никъде го нямало. Ей така се назначават хора в МВР.
  • 4 Гост

    18 0 Отговор
    2 години за убийство? за човек който бяга 7 години от системата в която работи?

    в пандела докато не изплати цялата кръвнина + лихвите ако ще 8 живота да му трябват.
  • 5 Бакша

    4 0 Отговор
    Истинска справедливост до ме убие ченге с 1.6 промила и 120 км. А аз да се мъча да ги прибирам от кръчми .
    БУЛГАРИСТАН БРАТЯ
  • 6 БОЙКО ОТ СИК

    5 0 Отговор
    В държавата на тиквата това е норма
  • 7 КОН

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "112":

    ТО ВИЕ КОЙТО НЕ СТЕ ЧЕНГЕТА СТЕ СВЕТЦИ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.