Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 19:29 1 831 9

Цацаров: Продължава да се работи по всички версии за убийството на Виктория

  • сотир цацаров-
  • виктория маринова

Продължава да се работи по всички версии, свързани с убийството на телевизионната водеща в Русе Виктория Маринова. Това заяви в интервю за bTV главният прокурор Сотир Цацаров.

Очаква се утре заподозреният Северин Красимиров да бъде екстрадиран в България, а в следващите дни да бъде изправен пред съда.

Той ще пристигне у нас с полет от Германия, съпроводен от представители на германските власти.

„Веднага след кацането тук под конвой на съдебна охрана обвиняемият ще бъде транспортиран до следствения арест в Русе, където следва предявяване на обвинението и, разбира се, внасяне до Окръжен съд – Русе за вземане на постоянна мярка за неотклонение. Следват и другите действия по разследването – разпит, назначаване на експертизи, свързани с неговото състояние и неговото психическо здраве”, посочи Цацаров.

За прокуратурата и полицията няма съмнение, че извършителят на убийството е 21-годишният Северин Красимиров. Смята се, че между него и жертвата не е имало предварителен конфликт.

„Не можем да говорим за следене в дни или за следене в конкретния ден. Това, което показват доказателствата на този етап, е случайна среща, набелязване на жертвата и директно посегателство върху нея”, посочи главният прокурор.

ДНК тестовете и охранителните камери са в основата на бързото разкриване на случая. „Изненада ме тази бруталност. Това, което потресе буквално, бяха протоколите от огледа и демонстрираното отношение към жертвата. Очевидно лице, за което нито човешкият живот, нито конкретната жена е имала някаква стойност, освен като средство да удовлетвори инстинктите си и толкова”, посочи обвинител номер 1.

Все още се проверява дали Северин е имал съучастници.

„От намерените на произшествието предмети, угарки, фасове от недопушени цигари се правят изследвания за ДНК профил. На практика се проверява абсолютно всичко. Ние не сме затворили страницата с извода – има ДНК съответствие, то е на Северин, случаят е приключен”, увери Цацаров.

Тепърва от следствен експеримент, разпити и експертизи ще се доразплита бруталното престъпление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шоу

    13 0 Отговор
    Започва голямото евроатлантическо шоу. Настанете се удобно с чипс и се наслаждавайте
  • 2 Баба на 57 г

    6 0 Отговор
    До шоу.Прав ссте,като казвате,че започва, голямото евроатлантическо шоу.Друго ми е любопитно- колко време ще го мотаят из следственият арест,това циганче и накрая,каква ли присъда ще му лепнат?!-Ще видим.
  • 3 Усмивката

    7 1 Отговор
    Де и Митю Очите да бе толкоз проз ,да остави ДНК някъде си .Пък той 25 години змия ли е бил ,че и косъм за експертиза не е остави.И сега ако пак никви остатъци нема,ко ши го праим вече не знам
  • 4 hmhmhm

    2 6 Отговор
    Оня си призна всичко - тия продължават да работят - сигурно не са разбрали още , чакат гълъбите !
  • 5 Азъ

    7 0 Отговор
    Цялото това разследване вони ,вони ама как си трябва!!!Мирише на изгоряло!!! На изгорели доказателства!!!Еврофондове и невиждана корупция!!!МВР е разкрило това ,което е трябва да разкрие един обслужващ персонал!!!Всички знаем КОЙ/КОИ обслужва МВР и българското законодателство!!!Жалко за нашето момиче!!!Почивай в Мир!!!
  • 6 МВР

    5 0 Отговор
    Тези май ни взеха ,че ядем доматите с колците!Всичко им е ясно на нашето МВР!Сигурно още от предният ден са знаели...сигурно си имат врачки и оракули!
  • 7 Иван Гешев

    2 1 Отговор
    МВР за мълча ха, ама Цацаратурата пък ни взе за балъци.
  • 8 Ventura

    2 0 Отговор
    Цаца работете по бързо,да не забатачите нещата за след 15-20години.Знаеме какви олюви сте,когато се засягат интересите
    на политици(бандюги)!!!

    Коментиран от #9

  • 9 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ventura":

    Не става...В този свят на акули ,цацата никога не може да надхвърли ролята си на мезе....