Last news in Fakti

17 Октомври, 2018 11:00 2 657 2

МВР запечата две автошколи във Враца

  • автошколи-
  • шофьорска книжка-
  • шофьорски книжки-
  • враца-
  • кормуване-
  • шофьорски курсове

Курсистите "минавали" без теоретична подготовка

МВР запечата две автошколи във Враца - 1

Два центъра за подготовка на водачи на МПС във Враца бяха запечатани за установени нередности. Това съобщиха от местната полиция. От „Противодействие на икономическата престъпност“ - Враца, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ - София и НАП - Велико Търново са направили цялостни проверки на всички автошколи в областта.

Запечатаните автошколи са на територията на град Враца. Проверяващите са установили нередности във водената документация при подготовката на водачите, което поставя въпроса, дали записаните за обучение са преминали реална теоретична подготовка в двете школи.

При проверките си в двата пункта, в дните и часовете обявени за теоретична подготовка, проверяващите не са установили воденето на такава, както и липсата на курсисти. Проверена и иззета е водената в центровете документация, която ще бъде задълбочено проверена и анализирана. Ще бъдат проверени и финансовите постъпления и начина на тяхното отчитане пред НАП. Съставени са актове и са издадени заповеди за принудителна административна мярка.

Извършените проверки на територията на област Враца имат за цел да проверят качеството на обучението в школите за шофьори, а една от причините е зачестилите катастрофи с жертви и пострадали в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Интерес

    8 0 Отговор
    Кажете им имената на тези школи за да са запознати хората...