19 Октомври, 2018 11:07 8 288 56

Тумба цигани пребиха зверски и ограбиха студент в Айтос

  • пребит-
  • айтозлия-
  • пламен николов

Ромите задигнали 200 лева и мобилен телефон

28-годишен айтозлия бе зверски пребит от побесняла циганска орда след полунощ на 18.10. т.г. в района на улица "Бяло море", съобщи Флагман.

Часът е малко след полунощ. Пламен Николов и приятелят му от детинство Илиян Йовчев влизат в новооткритото заведение „Арабски нощи”, намиращо се в началото на ромската махала в Айтос, за да купят две бири. Вътре има 10-15 роми. Пламен вади 205 лева от джоба на дънките си, плаща 5 лева за двете бутилки и двамата се отправят към изхода, когато чуват заплахи – да не стъпват повече вътре, защото заведението не е за гяури. „Не обърнах внимание на заканата, защото ми се стори, че вътре има и цигани от по-големите, с които се познаваме от деца, просто си тръгнах”, казва Пламен пред екипа на Флагман.

Двамата приятели се отправят към къщата на 76-годишната Йорданка - бабата на Пламен, живееща на ул.”Бяло море” 32. Между заведението и къщата има не повече от 300 метра.

Пламен е студент по мениджмънт и хотелиерство във филиала на Нов български университет във Варна. Лятно време работи в хотел „Калина гардън” на Слънчев бряг, за да не товари родителите си финансово. До 3-годишна възраст живее при баба си, след което семейството му се мести в апартамент в центъра на Айтос.

През последните години обаче внукът по собствено желание се връща да живее при овдовялата си и самотна баба, за да се чувства тя по-сигурна сред все по-нетърпимото ромско присъствие, чиято численост расте с бързината на геометрична прогресия, а с това и престъпността в махалата.

Двамата младежи са пили по две бири през цялата вечер, за което има и свидетели, напълно адекватни са и не отговарят на провокацията на ромите.

Засега не е ясно какво точно е подразнило клиентите в новото заведение, след като нежелани българи са влезли в него, възможно е и за пръв път, но по всяка вероятност са засечени парите, които е държал Пламен в ръцете си като обект на посегателството.

Ето и развоят на мелето на ул.”Бяло море” в Айтос:

Около десетина млади мъже, сред тях пияни, а може и дрогирани непълнолетни момчета, единият от които размахва нож, нападат двамата приятели и започват свирепа саморазправа с ритници и юмруци. Отнемат парите и телефона на Пламен, оставят го да лежи в локва кръв.

Неврохирурзите установяват, че е счупен носът му, има контузии по главата, сътресение на мозъка и натъртен гръден кош, коленете му са в рани, отекла от удари е горната част на дясната му ръка, утре му предстои и първа операция в отделението по УНГ, както и скенери на крайниците.

Пламен успява да стигне до къщата на баба си и започва от улицата да вика, да я събуди, за да се обади на тел.112 за случилото се. В този момент обаче положението се влошава, ордата става все по-голяма, тъй като от махалата се втурват допълнително освирепели без причина биячи. Чули са, че става някакво меле и по закона на джунглата всички се насочват към къщата на старата жена. Пламен и баба му опитват да крепят с телата си входната врата, която не издържа, макар и заключена. Ромите успяват да я изкъртят и почват да трошат вътре, но чуват сирена на задаваща се полицейска кола. Ако патрулката не е реагирала на секундата след подадения сигнал от тел. 112, със сигурност тази сутрин в Айтос щяха да намерят труповете на двете беззащитни жертви.

Бургаската полиция потвърди информацията за жестокия побой в Айтос. Задържани са трима цигани, които са предизвикали мелето. И тримата са криминално проявени. В полицията е дал показания и приятелят на пребитото момче, който е единственият с отрицателна проба за алкохол.

Вижте цялото съобщение от пресцентъра на ОДМВР-Бургас:

"Във връзка с медийни публикации, визиращи инцидент с 28-годишен айтозлия, възникнал след полунощ на 18.10.т.г. в района на айтоската улица "Бяло море", уточняваме, че по образуваното досъдебно производство за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди, за срок до 24 часа са задържани криминално проявените айтозлии - Е.Е., 22-годишен, А.И., 32-годишен и И.К., 42-годишен.

Установено е, че между задържаните и потърпевшия възникнало спречкване, прерастнало в сбиване, в резултат на което 28-годишният пострадал е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас с комоцио и фрактура на носа, без опасност за живота. Тримата задържани също са с общи наранявания, които не са опасни.

По случая са извършени множество процесуално-следствени действия, включително и разпит на приятеля на настанения в УМБАЛ – Бургас 28-годишен айтозлия /същият не е пострадал от инцидента и е бил единственият с отрицателни алкохолни проби/.

Събраните до момента данни предстои да бъдат докладвани в Районна прокуратура - Айтос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин е бил прав

    202 1 Отговор
    Разстрел...до девето коляно...СТИГА вече цигански произвол.

    Коментиран от #15, #35

  • 2 Цвинокио Борисов

    34 19 Отговор
    Нема да се плашите,вие нали сте си добре.
  • 3 Djidjiff

    152 2 Отговор
    Вече е ежедневие за това един Лекар от Пловдив ни показа как се прави...

    Коментиран от #18

  • 4 0123

    106 6 Отговор
    На оръжие бе п-ки заспали. Какво чакате да Ви избият ли? Робски душици ниедни.
  • 5 Безсмислен

    95 1 Отговор
    Пазете циганите-те са бъдещето! Не можеш да му кажеш циганин,според БХК, а той на теб може гяур!
  • 6 Българин

    105 2 Отговор
    Виновен е прокурора защо нападателите не са обвинени в опит за убийство и защо само трима са задържани, като са били цяла орда.

    Коментиран от #53

  • 7 Изчезващ вид

    95 1 Отговор
    И какво ? На БЪЛГАРИТЕ трябва да се наложи вечерен час ли ? Къде е правителството ? То БЪЛГАРСКО ли е ? Всички нехаещи за обстановката в БЪЛГАРИЯ един ден ще са извън властта и ще са беззащитни !И тогава като ги награбят орките какво става ??? Като сееш ветрове ще жънеш бури властеимащии - от мен да го знаеш !
  • 8 К. за БХК на Сорос

    53 2 Отговор
    К. за Сорос и неговото БХК. Седерасти, яжте %айна
  • 9 либерален търпеливец

    61 6 Отговор
    Няма нищо,
    Важно е ГЕРБ и Патриотите да ни управляват и
    да не дразним БХК,ЦРУ,Педали без ограничение ит.н.т.,
    а и да не забравя/той Путин е виновен/
  • 10 Седерасти яжте лайна

    58 8 Отговор
    Според американския посланик, циганите били бъдещето на България.
  • 11 Пеньо

    52 3 Отговор
    А това е само началото!
  • 12 Djidjiff

    60 4 Отговор
    Управляващите тестват прага на овчедушие глад безработица високи данъци цени а сега и търпимоста ни към избиване на Българина ограбване на родителите му изнасилване на жена дете побойща грабежи и тъй на там честита Демокрация...
  • 13 BG 123

    67 4 Отговор
    Къде са големите патриоти Сидеров и Симеонов?
  • 14 един

    60 5 Отговор
    Доста страшно е, ако по тъмно, когато улиците са опустели, видиш как срещу теб вървят група раздърпани мъже и се носи цигански говор. Настръхваш. Обаче същото може да се каже, ако чуеш младежки гласове, викове, крясъци и срещу теб се зададат група дрогирани тийнейджъри. Бандата е ужасно нещо, окуражавана от числеността си е способна да ужаси минувачите и това е най-малкото. Никога не знаеш как ще се насъскат взаимно. Това е нашата действителност. Пазете се, хора!

    Коментиран от #51

  • 15 ХА ХА

    45 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин е бил прав":

    И ЧОЧООЛУ ЩЕ СВЪРШИ РАБОТА ,АМА ГО НЯМА ОТДАВНА.
  • 16 Ицо

    51 6 Отговор
    Циганите са вече на Бойко добри и недосегаеми приятели и най-вече верни избиратели. Ще ги пуснат и това ще е. МУЛЧЕТЕ СИ ОЩЕ РОБИ.
  • 17 Брат ми

    44 2 Отговор
    Всички цигани на сапун.
  • 18 Пешо

    47 2 Отговор

    До коментар #3 от "Djidjiff":

    Образувано производство за телесни повреди - най-много условна присъда, а за грабежа нищо не е образувано, защото срещу полицайте се оказва натиск.

    Коментиран от #21

  • 19 Ванката

    41 3 Отговор
    На 8 мо място сме в света по Полицай на глава на населението защо не се дават дежурства било даже и пеша от МВР.Вземете пример от други страни !!!
  • 20 Бесен пес

    48 2 Отговор
    Армията и танковете и Град по град , село по село , махала по махала , къща по къща , всички до един да са dead.
  • 21 Djidjiff

    37 2 Отговор

    До коментар #18 от "Пешо":

    Факт неоспорим особено в градче като Аитос... Шалвар патладжан шета по улиците
  • 22 Дани

    21 1 Отговор
    Приложено добре познато от историята окончателното решение и повече няма да се повдига въпроса имате ли смелостта и позицията господа патриоти
  • 23 жтхго

    43 3 Отговор
    А може би заведението на гаджалите трябва да бъде заличено?
  • 24 nedovolen

    34 7 Отговор
    СВИКВАЙТЕ , ще става и по-зле . Жените и децата ни ще ги изнасилват , мъжете ще ги бият , а старците ще ги батисват . Гордейте се , че сме европейци и българи .
  • 25 Йосип Броз Тито

    40 2 Отговор
    Трябва да се разреши убийството на цигани и то със закон, а някой те е докоснал и да имаш право да го застреляш, трепане наред и хвърляне за храна на кучетата, иначе оправия няма да има с това мръсно племе.
  • 26 Yavuz

    18 5 Отговор
    Прочетете "Доклад на ЦРУ за България " ще ви стане ясно на къде върви България.
  • 27 МирНО

    21 2 Отговор
    Заведението, наистина. Счупете всичко, което можете, да се заличи свърталището.
  • 28 Бай Тошо

    23 3 Отговор
    На жълтите павета са добре, заразата последни ще ги достигне
  • 29 циганина

    20 1 Отговор
    ДОКАТО Я НЯМА ДЪРЖАВАТА ЩЕ ТАКА ЩЕ УМИРАМЕ КАТО ВЪШКИ ЩЕ СА НИ ВИНОВНИ ЦИГАНИТЕ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ВСИЧКО НО НЕ И САМИТЕ НИ Е КОЙТО ДОПУСКАМЕ ДА НИ СЕ СЛУЧВА ТОВА ВСЕКИ ДЕН САМО ХЛЕНЧИМ ЖАЛКО ПОДОБИЕ НА ХОРА СМЕ ДА СТЕ ВИЖДА ЛИ ЦИГАНИН РЕВОЛЮЦИОНЕР НЯМА И ДА ВИДИТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ СМЕ
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Васил

    3 20 Отговор
    Айде скапани българи изнасяйте от държавата защото това ви чака
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 vasik atanasova

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин е бил прав":

    кой ще го направи това нещо ?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Без миризлив сапун

    19 3 Отговор
    Предлагам на ,,Мотористите" да посетят ,,сиган-бар" в град Айтос.... за чаша кафе....

    Коментиран от #41

  • 38 sadisty

    13 5 Отговор
    това как си играят с нас герб, когато е застрашен да се изложи мутрата и веднага се отразява широко случай с цигани.... само дето това не е от днес за утре , ако се даде гласност на всички цигански гаври, няма да стигне един ден да отрази поразиите направени от тях, просто сега е удобно да се драсне нещо зада се насочи гневът ни към тях, лесно се решава проблема с тях на борисов му изнася да не се реши
  • 39 Гост

    15 2 Отговор
    Важното е хората да живеят в страх!
    да плащат данъци и да се страхуват за живота си!

    всичко друго като да мислят за прогрес, по-добър живот да е потъпкано от страха за живота им. Има кой да мисли за охолство.
  • 40 А123

    14 8 Отговор
    Нали искахте демокрация? Това е демокрацията. Свиквайте.
  • 41 1985

    20 1 Отговор

    До коментар #37 от "Без миризлив сапун":

    През 1985г. на съседа му дадоха 6г.затвор за съшото-ГРАБЧО С МУЗИКА
    демек грабеж с побой. Беше се сбил с познат и му взел после ланеца. ШЕСТ ГОДИНИ ЕФЕКТИВНО. Така беше-имаше ред.
  • 42 Индия е моята родина

    11 2 Отговор
    Василе,с плуване до родината-Индия да изпълните завета на твоите деди и прадеди:,,Всички,дружно ,целият ,,минлет",веднъж и завинаги,отпътувайте.Родината зове!"
  • 43 onlyhonda

    20 3 Отговор
    Хора да се събираме! Комитети по квартали, не знам как, но сме вече под турско. С със султан Тиквоч който само гледа и се смее. Не може в БЪЛГАРИЯ да влезеш в заведение да ти кажат гяур и да те пребият!!! Да влязат в имота ти и ние да чакаме друг да ни помогне. Левски няма да се върне. Трябва обаче ние да се вземаме в ръце. Вдигане на данъци, основни ресурси, без да се увеличават заплати или да се прави нещо в тази посока. Мен вече ми кипна честно!!! Искам калашник!!!
  • 44 Георги

    2 13 Отговор
    Първосигнално е всички да обвинявате циганите. Аз не си спомням да сме имали министър-председател циганин или главен прокурор, главен секретар на МВР, районен шеф на полицията... и каквито други управленски позиции в държавата се сетите - все са българи, които са отговорни за това да се спазват законите и да се налага ред и превенция на престъпноста (без значение на етноса).
  • 45 Ciganin

    2 12 Отговор
    Umrete be maika vi daeba gqurska 6te vi zakolim vsi4kite svine dolni mrsni bai ganiovci takiva ot vas blgarite po dolen narod nqma v cqla evropa

    Коментиран от #49

  • 46 kick

    10 1 Отговор
    Време е да ги трепем вече манговците, не се траят!!!
  • 47 ...сган мръсна...

    8 1 Отговор
    Цигани мръсни ! Заслужават в затвора да влязат! твари жалки мангасарски, пу бееее ... манго джери
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гаргамел

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Ciganin":

    ей кюмюр ще ядете сопите много скоро...ще стане като едно време, няма да смеете да излезете от дупките си...
  • 50 афиф

    7 0 Отговор
    Пак трябва да разчитаме на последователите на Великия Адолф!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Усмивката

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Не ббе на останалите от ордата е повдигнато обвинение за опит за рабиване на ....вратата.Ето това е правораздаване по български .Затова, предстоят още опити ,както и става
  • 54 Иван

    1 1 Отговор
    А какво прави българин в заведение, казващо се "Арабски нощи"? Какви очаква да намери там? Бели хора?
  • 55 соросоидни кърлежи

    4 1 Отговор
    Навсякъде по света изкуствено се планират и осъществяват такива конфликти. В България чрез ДПС ,а сега и цигано-мюслимане, защото цигани масово стават правоверни. В Европа съща работа,чрез контролирано прехвърляне на алахакбаровци от Афганистан и други кочини, създадоха база за терористи,не минава и ден без да има новини за тези изроди. Кому е изгодно, първо на САЩ и после на кретени от Брюксел.Трябва да кажем че с България този план сработи, понеже нашите политици за нищо не стават,те са лесни.В Унгария например не можаха да направят много, защото те имат Орбан , а нас ни управляват продажници и крадци.
  • 56 чалма тв

    1 0 Отговор
    В големи градове цигани все по често търсят жилища под наем, ама българин рядко дава имот на цигани и на клиенти с домашен любимец.Като кажеш на циганина че соб-ка не ги ще започват да философстват,колко са били те умни,по чисти били от българи,интелигентни.Питаш ги колко сте,а те отговарят -двама сме, после възниква бебе, което не броят за човек, изведнъж се появяват и други три деца,но те няма да живеят с тях ,а само на гости и така цялата махала ще се настани в апартамента.