20 Октомври, 2018 12:11 3 738 18

Северин карал кола без книжка преди убийството

  • виктория маринов-
  • северин красимиров-
  • убийство-
  • книжка-
  • кола

Не е пробвал автомобила преди покупката, защото продавачът подозирал, че купувачът няма книжка, и не му позволил

Северин карал кола без книжка преди убийството - 1
Снимка: БТА

Преди зверското убийство на тв водещата Виктория Маринова обвиняемият за смъртта й Северин Красимиров карал кола без книжка. Това разкриха пред „Монитор“ близки на семейството, пожелали анонимност. Три месеца преди касапницата на кея в Русе 21-годишният мъж се върнал от Германия с пари и си купил BMW пета серия модел е39 за 3000 лв.

Записали го на името на приятелката му, разкрива в. „Монитор“.

Не е пробвал автомобила преди покупката, защото продавачът подозирал, че купувачът няма книжка, и не му позволил. Едва след прехвърлянето при нотариуса и плащането му дал ключовете.

Друг интересен детайл е и фактът, че майката на Северин – Надежда, е платила бягството до Германия на сина си. 21-годишният младеж нямал никакви пари у себе си след престъплението. Разбрал обаче, че човек от ромския квартал на Русе ще пътува със семейството си натам, и го попитал дали може да го вземе. Мъжът имал място в колата и се съгласил, защото решил, че Северин ще му говори по пътя и ще го държи буден. Уговорката им била, когато пристигнат, майката да ги посрещне и да плати транспортните разходи. „През целия път думичка не обели”, разказал шофьорът на приятелите си от ромската махала на Русе „Селеметя“.

В неделя обаче, след като по всички новинарски емисии и сайтове започнала да излиза информация за жестокото убийство, се притеснил, разказали свидетели пред разследващия екип. Категоричното доказателство, заковало извършителя, е голямото количество ДНК, открита по тялото на журналистката Виктория Маринова. Освен семенна течност от Красимиров негов биологичен материал е открит под ноктите на жената. Тя се е борила до последно с убиеца, като успяла да окаже сериозна съпротива. Вики е одрала няколко пъти Северин, докато се е борила за живота си, което обяснява наличието на дезоксирибонуклеинова киселина (ДНК) от извършителя под ноктите й.

Съдебно-психиатричната експертиза е показала, че 21-годишният младеж може да носи наказателна отговорност и осъзнава вината си въпреки ниския си интелектуален потенциал. Северин е ходил на училище до 8-и клас, но не го е завършил.

„Не го ли виждате, че той не може да говори български добре, затова се хващаше да работи като докер и изкарваше по 20 лв. С пари обаче никога не е разполагал, винаги е бил тих и скромен, гласът му не се е чувал, затова в квартала не успяхме да повярваме, че е той”, разказа жител на „Селеметя“. Младежът живеел в другата ромската махала – „Тракция”. След като се разбрало, че Северин е заподозрян, от там ромите изгонили роднините му, за да не създадат неприятности и на останалите обитатели на махалата. Поради тази причина леля му се скрила в „Селеметя“. На входа на квартала вчера пазеше екип на жандармерията, който ще бъде изтеглен следващите дни, защото ситуацията е спокойна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Митьо

    40 2 Отговор
    Да помоля редакторите да не поместват снимката му,че се дразня,предполагам и с другите коментиращи е така.
  • 2 Вуте

    28 0 Отговор
    Северин е ходил на Марс да търси желязо но след като не е открил се е върнал а транспортните разходи са поети от пункт за изкупуване на цветни метали !АЙ СТИГА НИ ЗАЛИВАХТЕ С ГЛУПОСТИ БЕ!!!!
  • 3 onq s konq

    10 18 Отговор
    Казвате че бил прос и едвам избутал осми клас ама като се позамислим за да си купи теково беенве начи не е бил ча толко прос

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Paco

    13 0 Отговор
    а пистолета и куршумите ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 шебек

    1 0 Отговор
    Кога на 6 ли???
  • 8 Депутат

    16 1 Отговор
    " Ниския интелектуален потенциал " - Не е истина !!! Това е някакво изключение ! Циганите се отличават с висок интелект и изключителни умствени способности !
  • 9 Иво

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Явно сте на едно интелектуално ниво с тъмносиния. 😂
  • 10 Салам Алеко

    17 1 Отговор
    Нищо ново не казахте! Всички"шофьорчета" от маалата, карат с купени книжки, или изобщо нямат!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ramzes3

    10 0 Отговор
    ако искате идете в столипиново. всеки 3 ти няма книжка.а колите в германия са по 150 евро

    Коментиран от #13

  • 13 100 янка

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ramzes3":

    .. и всеки ден по 100 липи нови.
  • 14 Дедо1

    7 0 Отговор
    Кон къртиш мивки, иначе смърт за Орката...................
  • 15 некойси

    10 0 Отговор
    Това не прави ли автоматически майката на този получовек съучастник?
    Не е ли редно да го отнесе и тя за укриване на престъпник извършил убийство.

    Коментиран от #18

  • 16 ЛАПАИ КУРА

    4 0 Отговор
    BMW МЕЧТА НА ВСЕКИ ЦИГАНИН
  • 17 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    хубаво му вижте лицето
  • 18 vasik atanasova

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "некойси":

    почти всяка истинска майка би го направила това
    коя майка няма да скрие и защити сина си
    жените са тези дето ни предават
    майката си е майка
    най близкия ни човек
    изгубиш ли я
    вече нямаш защита от никой