Last news in Fakti

20 Октомври, 2018 15:11 9 529 16

Братя пребиха с метални тръби началника си в Пловдив

  • братя-
  • побой-
  • началник

Мъжете нанесли здрав бой на прекия си ръководител след спор на работното място

Двама братя пребиха с метални тръби началника си в пловдивска фирма. Мъжете са нападнали своя шеф в базата на предприятие за производство на пластмасови изделия, където са работели като сортировачи, а причината – забележка. Преди дни те се изправиха пред Районния съд в Пловдив, обвинени в причиняване на лека телесна повреда, разкрива сайтът TrafficNews.bg.

Случката се разиграла в завода за производство на пластмасови изделия на Асеновградско шосе. Работник е липсвал от работното си място и това не е останало незабелязано от неговия ръководител. След два часа, сортировачът се върнал, а началникът го попитал защо не е бил на работа и ако има някаква причина, защо не се е обадил. Пренебрежително работникът му отговорил, че може да отсъства колкото си поиска и го напсувал, след което му обърнал гръб. Възмутен от наглия отговор ръководителят на отдела хванал за ръката подчинения си, но последния се дръпнал рязко и блузата му се скъсала.

Ядосан работникът отишъл в съседното хале, където работел брат му. Там му разказал за случилото си и двамата решили да си отмъстят. С метална тръба и кози крак, тичайки братята се върнали при началника и започнали да го млатят в областта на гърба, ръцете, краката и дори в главата.

Колеги, станали свидетели на побоя веднага се намесили и разтървали обезумелите мъже. Двамата братя побягнали, а потърпевшият повикал полиция.

Органите на реда издирили побойниците и ги задържали. Още на следващия ден раненият посетил „Съдебна медицина” и изкарал удостоверение за причинените му наранявания. Медиците са констатирали, че пловдивчанинът е с кръвонасядания по предната лява половина на гръдния кош и гърба вляво, по лявата мишница и лявата предмишница, по дясната мишница и дясната предмишница; охлузване по дясната колянна става и травматичен оток по лявата теменно-слепоочна област.

Срещу братята е заведено дело, а преди дни излезе и решение за дръзките им действия. Предвиденото наказание е лишаване от свобода до 1 година или пробация за подобно престъпление. Тъй като обаче побойниците са с чисто съдебно минало, липса на водени срещу тях други наказателни производства, трудовата им ангажираност към момента на извършване на деянието, магистратите решиха да си освободят от наказателна отговорност. Спрямо тях е наложена глоба от 1000 лева за всеки, както и разходите по делото се споделят помежду им.

Решението на Районен съд Пловдив подлежи на обжалване в 14 дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    135 4 Отговор
    А, ако други "двама братя" понабият съдията с тръби "кози краци", пак ли с глоба ще се разминат. За един прЕятел питам.

    Коментиран от #9

  • 2 666

    71 4 Отговор
    Сам не е посмял да направи нищо. Викнал е помощ от ордата, за да стане смел. И най-хубавото е, че отива и си тръгва когат си иска от работа. И аз искам така! Дали да не се прекръстя Асан? Тогаз може и данъчни и РЗИ да ме оставят на мира! Ако плащах данъци, щеше да ме е яд!
  • 3 Само Питам

    67 3 Отговор
    За цигани ли иде реч?!
  • 4 Костадин

    65 2 Отговор
    Като знам едно време колко страхливи бяха циганите и колко бой са яли от мен , ми е чудно ?! Българите ли станаха страхливи , циганите ли набраха кураж ?!

    Коментиран от #12

  • 5 СаламАлеко

    30 1 Отговор
    Ами другия път пак да си наема проста работна ръка! Един от боята, когато го вкарали в затвора, казал на жена си!"А си шавнала, с целия затвор ще спя, на резил ще станеш у цялата махала"! Мозък!
  • 6 Batushka

    19 2 Отговор
    Аааааа напуска работното място а заплатата си върви 500-600 лв поне...
  • 7 KoKi4a

    5 3 Отговор
    BrAvO
  • 8 Иво

    23 0 Отговор
    Сортират вторична пластмаса бидони на едно каси на друго .....етноса се разбира кой е
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 боцмана

    7 0 Отговор
    Тези за два часа самоотлъчка и навярно 600 – 700 лева заплата се млатили здраво , не знам този началник ако отиде в народното събрание какво ще стане.
  • 11 Меркел баба

    12 1 Отговор
    Братя-маймуни
  • 12 България

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Костадин":

    Няма го Бай Тошо
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Отчето

    6 0 Отговор
    Циганска държава станахме братя и сестри бегайте към Европа а Бойко тиквата го изберете още веднъж
  • 16 Истината е,

    2 0 Отговор
    Че България е вече държава от четвъртият свят. Нито "началникът" знае как да се държи и разговаря с "подчинените" (робите), нито работниците имат елементарно уважение и спазват елементарна дисциплина. И двете страни са виновни.