21 Октомври, 2018 19:21 4 420 14

Данъчен отказа тест с дрегер за алкохол

  • полиция-
  • акт-
  • дрога

Катаджии му треснаха акт

Данъчен отказа тест с дрегер за алкохол - 1

Катаджии от Дупница наложиха акт на данъчния инспектор от НАП – Кюстендил Румен Дачев, след като отказал тест с дрегер, както и кръвна проба за алкохол, пише Струма. Полиците го свалили от колата и са го задържали за няколко часа. Автомобилът също е бил задържан, свалени са му и номерата. Вчера Дачев е прибрал колата си от двора на полицията, съобщава сайтът „Пловдив24“.

Данъчният пътувал в четвъртък вечерта със собствения си автомобил “Фолксваген" по една от улиците на Дупница и бил спрян за рутинна проверка от пътни полицаи. Те му поискали документите за проверка, при подаването им Дачев лъхнал на алкохол на катаджиите и те решили да го тестват с дрегер. Той обаче отказал категорично и се държал грубо с тях. Отказал да даде и кръвна проба за алкохол.

В резултат полицаите му написали акт за отказ от тестване с дрегер за алкохол, което ще коства на данъчния инспектор 2000 лв. глоба и отнемане на книжката за 2 г.

Допреди няколко години Румен Дачев е бил шеф на Данъчното в Дупница, но след като филиалите в областта бяха затворени, всички данъчни служители се преместиха на работа в Кюстендил.

Румен Дачев работи повече от 20 г. в данъчната система.

Той има право да обжалва наложеното му наказание пред съда.

От НАП – Кюстендил отказаха да коментират дали ще предприемат мерки срещу своя служител заради скандалния случай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    34 1 Отговор
    Една хубава новина
  • 2 Българин

    38 0 Отговор
    Със сигурност няма да го накажат, защото са корумпирани ,като цалата СЪДЕБНА СИСТЕМА, която ще го оправдае при обжалването !
  • 3 свидетел

    18 0 Отговор
    Мхм, данъчен, митничар или депутат - някой вижда ли разликата?! За тях няма писани закони!!!
  • 4 мхм

    14 3 Отговор
    2000 лв са нищо за него. Сега няма да има присъда за умишлено престъпление, а само лишаване от управление, т.е административна санкция. Все повече хора отказват дрегер, защото 2000 лв са една мениджърска заплата в София. Глобата трябва да е 10 000.

    Коментиран от #12

  • 5 Миризлив пор

    12 0 Отговор
    Ей не се научихте, че закона е врата в полето, само говедата минават през нея. Спират те, знаеш че си пил, ако е малко ако си на кеф духаш и оставаш без книжка, ако си на над кило ракия т.е над 1.6 промила по памет ЛЕЖИШ от 6 месеца нагоре и се водиш ОСЪДЕН със всичките му последици и без книжка. Ако откажеш няма дело, няма разходи за адвокати, няма осъден просто 2000 малко без книжка и т'ва е. А ако полицая обърка може и да ти се размине съвсем.

    Коментиран от #7

  • 6 Коко

    13 4 Отговор
    Този клошар и пияница трябва да го вкарат в затвора браво на полицаите никой не е над закона. Този трябва да бъде и уволнен от работа там има достатъчно хора.

    Коментиран от #9

  • 7 мхм

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    Това е схемата. Кара пиян, глобяват го 2000 лв., разбира се с катаджиите да му объркат акта, за да падне. Акт се обърква лесно - ЕГН, име, място... Все основания да падне в съда. Двамата катаджии "свидетели" прибират по 1000-ка в някое кафе, след като падне акта.

    Коментиран от #8, #10, #11

  • 8 Миризлив пор

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "мхм":

    Аз говорех за съвсем законната част, за човек извършващ първо нарушение. А ако си те знаят даже и до акт не се стига даже и по евтино минаваш, тук обаче си под ударите на закона.
  • 9 Пешо

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Коко":

    Грешка! В Данъчното хора няма - там са само бирници. 😂
  • 10 Иван Гешев

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "мхм":

    Това е налудно! Могат да вземат парите и да го пуснат без акт. От какъв зор да му пишат, пък да бъркат...

    Коментиран от #14

  • 11 ЗАНН

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "мхм":

    Акта ако се обърка се оправя в наказателното постановление .Няма как да го объркат щото всичко се въвежа в таблета , снимат ги камери със звук.А този очевидно ги е издразнил и ще дадат всичко от себе си иначе това нямаше да е новина
  • 12 Голям прос

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "мхм":

    Тях повече ги боли, като им бръкнеш в джоба. Сега всичко зависи от съда. Надявам се да научим решението му
  • 13 До данъчния

    2 0 Отговор
    Що бре........нали като дойдете на проверка сте много отворени..........
  • 14 мхм

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Иван Гешев":

    Пишат, защото има камери в патрулката и микрофон на ченгето. При проверка трябва да представят написан акт за отказ от дрегер.