Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 12:15 2 508 23

Синдикалист: Роми пребиват полицаи, защото политици флиртуват с тази общност

  • роми-
  • побой-
  • полицаи

Роми пребиват полицаи, защото някои политици флиртуват с тази общност. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-председателят на Синдикалната организация на служителите в МВР Илия Кузманов. Вина имат и десетките НПО-та, които усвоиха милиони левове за интеграцията на тези хора, добави той.

„Ако използваме сила, организации, които защитават извършителите, започват да ни обвиняват. Вижда се толериране на тази общност и от това страдаме всички“, заяви Кузманов.

Ние очакваме полицаите да ни защитават, а те са пребивани, констатира водещият Виктор Николаев. Само за седмица бяха извършени две нападения над полицаи в ромски махали - в Гълъбово и в Сливен. При опит да изпълнят служебните си задължения, органите на реда биват атакувани.

При последния случай в Гълъбово един от полицаите се озова в болница след проверка по сигнал за силна музика. “Факт е, че политиците флиртуват с ромската общност и създават предпоставки те да се чувстват ненаказуеми. Младен Маринов обаче веднага взе отношение по случая.

Той повдигна и темата за оборудването на полицаите. Нашата екипировка не е такава, че да запази служителите“, коментира Кузманов.

Според него органите на реда, които обслужват ромските махали, са добре подготвени професионалисти.

„Изпратените полицейски служители са видели 10 пияни роми, които слушали музика и нарушавали реда през нощта. На призива да спазват реда, реагирали агресивно“, каза пред камерата на Нова телевизия комисар Димитър Величков.

„Получихме снощи сигнал за шум в квартал „Надежда“. Човекът, който пускаше музиката, беше агресивен и се наложи да го задържим, но ни нападнаха негови роднини. Замерваха ни с предмети“, сподели пък пострадалият полицай Цветан Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    24 5 Отговор
    А полицаи защо пребиват българи и после не им се търси отговорност?

    Коментиран от #4, #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    22 4 Отговор
    Бият ви, защото шефовете ви са женчовци, а и професионално сте неграмотни! Има си правила и ако ги спазвате никой не може да ви каже нищо! Както в казармата - гонене, но по устав! Лошото е, че не знаете правилата, показвате ги и ставате уязвими! Ето затова ви бият и затова не ви уважават! Да оставим настрана тоталното безхаберие, което е обзело институциите.!

    Коментиран от #7

  • 4 не се умува по

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    ЗАПОВЕД !
  • 5 Антисоросоид

    12 1 Отговор
    Забрана на соро си и д ни те НПОта в България . Да бъдат подведени под съдебна отговорност за терористична дейност срещу държавата и осъдени спореь съответния закон.
  • 6 бббббб

    13 0 Отговор
    -Синдикатите вместо да плямпат празни приказки да изискват от политиците да променят законите в полза сигурността на полицаите.

    Коментиран от #8

  • 7 Питай патило

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Да ама не защото за да гониш по устав ти трябва прокурор зад гърба ,ама в повечето случаи поне досега не е баш така.Като се оплачат БХК и други накрая го отнася полицая.Докато докажеш че си бил прав....А тия винаги излизат на тумби а може да отидат най много 2 екипа по двама.Тия бутат жените и децата напред почват с камъни дори оръжие трудно можеш да използваш щото не си в хипотезата а и това което имат не е пригодно за такава ситуация ,а друго няма ,айде тези дето много разбират да пробват .

    Коментиран от #10

  • 8 Синдикат на Ало Измамниците

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "бббббб":

    Шшшш ало, същите тия политици са в парламента благодарение на тая измет!
  • 9 Будалата

    20 0 Отговор
    Не заиграй ли сопата с циганите няма оправия. Най от бой разбират.

    Коментиран от #23

  • 10 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Питай патило":

    Разбирам за какво говориш, но нямах предвид употребата на сила. Мисълта ми бе друга: Постоянен контрол върху влизащите и излизащите от махалата! Проверки от всякакво естество - документи, автомобили и т.н.! Всяко нарушение - санкция! Това ако стане практика, особено след разни изцепки, вярвай ми, ще гледат с друго око, когато полицай им даде разпореждане! При това не само в един град, а навсякъде!

    Коментиран от #14

  • 11 АЙ СТИГА БЕ СИНДКАТИ

    7 1 Отговор
    ХРАНТУТНИЦИ , НАЛИ СА НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА , НАГУШАТ ГИ И ТИЯ СЕ ИЗПОКРИЯТ ! ИСТИНАТА Е В КУКЛУС КЛАН !

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Циганин

    3 1 Отговор
    А и друго ... не мое са кьораво рпу да нема у махлата и да нема престъпносс...значи у българските гета има рпу а при нас нема така ли.... това е дискриминация.
  • 14 Пешо

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    В пълна заблуда си. Циганите не плащат глобите по издадените им наказателни постановления, НАП съответно не искат да правят каквото и да било да събират глобите и дейността на полицията се обезсмисля на 100 %.

    Коментиран от #15

  • 15 Циганин

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    Как да платим глоба бе бате жената болен децата и той . Работа няма ляб няма.
  • 16 Иван Гешев

    12 0 Отговор
    Няма полицейски началник, който да застане зад полицайте реално при конфликт с цигани. Съобразяват се с политици и НПО - тата и натискат подчинените си да бъдат "толерантни" към циганите.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БОЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    ЗАЩОТО НЯКОЙ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТ
  • 19 КОКА

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "АЙ СТИГА БЕ СИНДКАТИ":

    СТАНИ И ТИ ХРАНТУТНИК АМА НЕ ТИ СТИСКА
  • 20 Гост

    4 0 Отговор
    затваряме ги като емигранти в лагери.
    Постоянен контрол.
    Който се интегрира - ОК, който не, негов проблем.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 градски

    1 0 Отговор
    защото идват избори спира бай върбан мангала и пита нали тук живее нунев
  • 23 Пендо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Будалата":

    и от глад...