Last news in Fakti

26 Октомври, 2018 23:29 2 677 9

Автокрадец отмъкна Жигула и тръгна да си прави гонка с полицията

  • гонка-
  • автокрадец-
  • жигула

Старите соцвозила явно още са интересни за автоапашите. Или поне за някои чужденци от бившия СССР, които понастоящем пребивават в страната ни. Това стана ясно след опит за кражба в столицата, при който 31-годишен латвиец опита да открадне стар ВАЗ-2101, за мнозина по-известен като "Жигули", а след това дори опита да си спретне гонка с полицаите и да избяга, съобщи Канал 3.

"На 24 октомври, около 3 часа, в столичното Пето РУ постъпил сигнал за извършваща се кражба ВАЗ 2101 на ул. "Златица" в ж.к. "Хаджи Димитър". В резултат на предприетите незабавни заградителни действия, полицаи засекли колата в района и я спрели. Водачът – 31-годишен мъж от Латвия, пребиваващ в страната ни без адресна регистрация - направил опит да избяга, но бил задържан”.

По случая е образувано досъдебно производство, а на латвиеца - наложена полицейска мярка до 24 часа. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 346 от НК. Мярката му за неотклонение е удължена до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    6 2 Отговор
    От там са почнали и нашите топ крадци.
  • 2 ами сега

    16 4 Отговор
    Тоз пък, егати идиота! Те тия латвийци и другите прибалтийци верно са много изпаднали.......ама нали и те в ЕС и НАТО, берат плодовете на "демокрацията"!

    Коментиран от #8

  • 3 Анти галфон

    11 0 Отговор
    Тоя уби коня с лопатата
  • 4 Миризлив Пор

    1 6 Отговор
    Жигули и Москвичи са много тачени от пунктовете за вторични суровини поради многото метал и малкото пластмаса. От друга страна "родната полиция" не и се занимава с нещо с ниска стойност и решава че собственика отдавна я е продал на части и просто е решил да не плаща данъци и не я търси. С други думи - ако си от старата школа знаеш как да я запалиш, ако има бензин да я закараш на ход, сваляш номерата и прибираш едни бързи 250-300 лв и никой не те търси.
  • 5 CUKOVSKI

    2 1 Отговор
    EDNA GIGULI SE TARSI ZA 3-5 000 LV. V BALGARIA.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пешо

    3 0 Отговор
    Тоя нема да му се изверва кво ще му дойде на главата. Явно не знае къде е попаднал - ще лежи години за тая своя постъпка, а наркомана от Пловдив дето прави золуми през месец се размина с едно потупване по рамото.
  • 8 Бесен Язовец

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "ами сега":

    Ти обърна ли внимание каскетино, че не е написано името на този апашин, понеже той е латвиец но е от руски произход ! Именно те такива руски "латвийци" са в основата на мутренската пасмина в тази малка държавица, ама ти рублофилчр, от де да знаеш !? За теб, руско подлого, е важно да изкараш ЕС, НАТО и демокрацията, виновни, че някакъв пиян руснак е решил да се повози на жигула по улиците на нощна София.
  • 9 Дедо1

    0 0 Отговор
    Те тоа утепа коча с мистриата