Last news in Fakti

29 Октомври, 2018 10:30 1 241 5

Издирват участник в инцидента в Мъглиж

  • мъглиж-
  • полицаи

Други двама вече са задържани

Издирват участник в инцидента в Мъглиж - 1

Полицията издирва един от участниците в инцидента вчера в Мъглиж, двама са задържани. Това обяви тази сутрин на пресконференция в Мъглиж старши комисар Георги Хаджиев, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора, цитиран от Дарик.

Петима полицаи пострадаха при специализирана операция снощи след 18,00 ч. в ромската махала в Мъглиж, която е реализирана по разпореждане на министъра на МВР Младен Маринов.

Те са получили травми по крайниците, обслужени са амбулаторно и няма опасност за живота им. Целта на акцията е била задържане на лица, които по-рано през деня оказали съпротива при извършване на проверка, в резултат на което пострадал служител на РУ-Казанлък.

Два сигнала за незаконни състезания с каруци между две казанлъшки села Черганово - Юлиево са постъпили вчера Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

В събота загинаха двама младежи при катастрофа на пътя Стара Загора - Казанлък, като според една от версиите тя е предизвикана от незаконно движеща се каруца без сигнализация на главния път, която е участвала в състезанието вчера, потвърди старши комисар Хаджиев.

Той припомни, че при опит да се установят нарушителите полицаите срещат агресия, един от ромите захапва полицая за ръката, друг удря полицай с дъска зад гърба.

Задържан е един от извършителите, но при изтегляне от махалата група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. По тях са нанесени материални щети. Това наложило да бъде употребена физическа сила спрямо нападателите, както и помощни средства. Произведени са и няколко изстрела във въздуха.

Ситуацията е овладяна и общественият ред е възстановен. Полицейското присъствие в град Мъглиж е засилено. По повод инцидента в ромския квартал в Мъглиж е образувано досъдебно производство. "Нулева толерантност към агресия към полицаи", изтъкна старши комисар Георги Хаджиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дивака

    14 0 Отговор
    Само бой на гнусните цигани, това е начинът да им се промени мисленето че са недосегаеми и могат да правят квото си искат и да не се съобразяват със законите на България.
  • 2 Харалампи

    4 1 Отговор
    Късмет в откриването. Най добре някоя врачка да хвърли боб, че туко виж го хванали.
  • 3 Адолф

    7 0 Отговор
    Полицията направо глези цигойните. Вместо да заградят махалата, бой наред, тараш, а кой се опъне или се пробвая да бяга - разстрел на място. Посел изкарват всички цигойни навън и сриват махалата до основи с булдозери. Така трябва да се интегрират цигойните!
  • 4 Ads

    3 2 Отговор
    Абе какви са тия полицаи дето цигани ги бият всеки ден? Ако съм му началник на тоя полицай дето са го набили, ще го накажа. Те себе си не могат да опазят, ние чакаме нас да пазят, че и заплати им плащаме.

    Коментиран от #5

  • 5 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ads":

    Нали точно началниците и политиците връзват ръцете на полицайте за да не могат да защитят нито нас, нито себе си. Ако се даде възможност на полицайте да си вършат работата, както трябва да бъде включително с използването на сила за три месеца циганската престъпност ще е само един лош спомен. Но нашите политици - измекяри не дават това да се случи и държат чадъра над циганите.