Last news in Fakti

30 Октомври, 2018 11:02 10 849 53

Убиецът от "Надежда" застрелял детето си в дясното око, а себе си само одраскал

  • убийство-
  • надежда-
  • жена

Сигнал в СДВР е получен в 17:30 за убийство в столичния квартал "Надежда". Имахме подозрения, че В. А. е евентуалният извършител, но не бяхме сигурни. Той беше само заподозрян. Беше вдигнат целият наличен ресурс на СДВР, защото лицето беше въоръжено и липсваше дете на 1 годинка. Бяха предупредени всички гранично-пропусквателни пунктове.

Специализираният отряд "Кобра" и специализираните сили на СДВР се включиха в акцията. Бяха проверени всички възможни адреси. Родителите ни оказваха съдействие. Всеки един адрес беше проверен, където заподозряният може да се открие, беше проверен. Това заявиха ст. комисар Ивайло Иванов на извънреден брифинг относно убийството в "Надежда", съобщи Блиц.

"Малко по-късно получихме сигнал от таксиметров водач, който ни заяви, че въпросното лице се е возило при него и е било с малко дете. Тръгнали са от "Хаджи Димитър" в посока "Надежда".

После водачът е бил заплашен да кара към Благоевград, а след това към магазин "Джъмбо" на "Ботевградско шосе". След като са го подминали, го е принудил да спре близо до бензиностанция "Еко". После е влязъл в храстите", каза Иванов.

"Детето през цялото време е плакало. Мъжът е споделил на таксиджията, че искал да се самоубие, но детето трябвало да живее. Започнахме претърсвания на местността, където е напуснал автомобила. Колегите чуват изстрели и се насочват натам с полицейски кучета. Пристигайки на място задържат извършителя. Детенцето е било простреляно в дясното око. И двамата имаха признаци на живот. Линейките пристигнаха изключително бързо", добави той.

"Извършителят е направил опит да се самоубие, но неуспешен. Има лизване на куршума по главата, само одраскване. Няма проникване. Той е под денонощна охрана в болница "Пирогов". Извършени са всички необходими манипулации за него. В момента тече повторен оглед. Намерено е оръжието - законно притежаван пистолет "Smith & Wesson", обясни шефът на столичната полиция.

"Има подаден сигнал от извършителя срещу съпругата му за психически тормоз от миналата седмица. Предстои ни още много работа, въпреки че извършителят е задържан. Имали са проблеми в семейството. Доколкото знаем преди година също са се разделяли. Миналата седмица тя го е изоставила. В кого все пак е била причината, не можем да сме сигурни. В четвъртък са се разделили, в петък той пуска жалбата", добави шефът на СДВР.

"Когато е претърсван района за извършителя, не е чут плачът на детето. Когато колегите са пристигнали при него, са видели детенцето до него на земята, простреляно в окото. Съдейки от свидетелските показания, той е имал намерения да се самоубие, но е искал да остави детето на водача и той да го предаде на негов приятел. Към момента нямаме данни за заболявания на извършителя. Той е служител на частна охранителна фирма от 5 години", разкри Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    62 4 Отговор
    Тоя е изпушил здраво , за да спестят разходите по делото да му оставят пистолет с един куршум в килията и да се приключва .. то е ясно , че е невменяем и е ясно и , че ще се гътне при първа възможност ... жалко за детенцето ...

    Коментиран от #28

  • 2 Townboy

    30 8 Отговор
    Боклук! Пожелавам му дълъг живот и да осъзнае какво е сторил!
  • 3 гост

    48 6 Отговор
    Студена пот ме облива само като си представя тази трагедия. Заслужава да го бичуват докато оголят ребрата му и да го оставят да го ядат жив прасета.
  • 4 Хасан

    38 2 Отговор
    Тоя жив да го одерат пак ще е малко
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Mхм

    22 13 Отговор
    За жалост сме в ЕвроГе*йския Хамерикански съюз, в който този ще излезе до 15 години на свобода, а докато е в затвора ние ще го храним, отопляваме, обучаваме, лекуваме, та дори и плащаме дневни ако бачка. Сегашната му сметка за болницата пак ние ще я платим!!! Да ни е честит ЕвроГе*йския и Хамерикански съюз!!! Дано всички подръжници да бъдат избити. Амин!!!

    Коментиран от #18, #38

  • 7 КГБ Териер

    16 1 Отговор
    Въже да му дадът! Не знае как да се просреля в ОКОТО и Той ли?
  • 8 Софиянеца

    22 0 Отговор
    На тия без морал им се живее въпреки всичко!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дивака

    16 1 Отговор
    Абе тези от охранителните фирми нещо са сбъркани всички, преди онзи Михаил Станчев,сега този.Лошото е че загиват невинни,а на тези им се разминава с леки присъди.

    Коментиран от #16

  • 11 959

    7 4 Отговор
    Можеше да не описвате скучаят с такива подробности
  • 12 Гост

    8 0 Отговор
    Идиот
  • 13 Гост

    30 1 Отговор
    Донякъде за жена му го разбирам, но за детето нямам обяснение.
    Правил се е на голям мъж, а когато е трябвало да покаже истинска мъжественост се е насрал от страх.
    С една дума Боклук.

    Коментиран от #46

  • 14 ДАМА ПИКА

    24 1 Отговор
    Да му бъдат извадени очите за да останат само спомените от извършеното престъпление,тези спомени ще го убият бавно и мъчително.УРОД отнел живота та една беззащитна душица,а го е било страх да отнеме собствения си жалък живот.
  • 15 Е пак ли

    7 4 Отговор
    Аз ли нещо не разбирам или те не ммогат да обясняват? : първо е прострелял детето във окото , после себе си , А пък после се оказва , че искал да остави детето на шофьора за да го предаде на приятел?????? Честно явно съм тъп и не разбирам къде е истината? Ако е по средата е много страшно защото излиза че искал да застреля детето и да го остави на шофьора който трябва да го предаде на приятел , нещо като сицилианските подаръци . Алфред Хичкок пасти да яде!!!!!
  • 16 СЕКЮРИТИГРУП

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дивака":

    Агресивни са , защото са замесени , доста друсат и обичат да се бият без значение с кого (ей тъй за спорта) . Може и да има причина - ревност от негова страна или проблеми с липсата на финанси , но това не е решение . Мир на душата на двете момичета ...
  • 17 Гоуст

    19 0 Отговор
    "Има подаден сигнал от извършителя срещу съпругата му за психически тормоз от миналата седмица"... Добър ден, Мария. Къде отиваш ти, може би? Кога най-накрая ще започне да се обръща внимание на психическия тормоз от жените спрямо мъжете? Не че оправдавам мъжа, даже напротив. С какво е виновно детенцето?
  • 18 Цуци

    13 12 Отговор

    До коментар #6 от "Mхм":

    Спри се бе ватник . Отиди и виж кво става в любимата ти рашка . Там това е ежеминутие . Вие отглеждате боклуци а после ревете . Къде , как и от кой е възпитан питека . Кога излязохте на протест за по достоен живот и смяна на системата . С какво показахте на децата си че сте хора за да взимат пример от вас . Не виждате ли че всичко е целенасочено , промиват ви мозъците , принизяват ви със амеби , искат ви точно такива , тъпи , агресивни , трепащи се и мразещи се .

    Коментиран от #30, #34

  • 19 Мдааа

    22 0 Отговор
    Един затворник струва около 10 000 лева годишно на народа, а ако добавим парите за сградата, то тогава може и 20 000 да изелезе годишно. Освен това има право на безплатно лечение, което оскъпява допълнително. Това са двойно повече пари от целогодишна заплата на повечето работници, които имат деца за гледане. Освен това са повече пари отколкото дава държавата за лечението на повечето пациенти плащащи си вноските. Кога най-накрая ще има смъртни присъди за убийци-насилници, убийци на пътя, побойници осакатяващи жертвата??? Или за ЕвроГе*йовете престъпниците са по-важни от жертвите???
  • 20 BG 1234

    17 2 Отговор
    Страхливец и боклук.
    Никакви извинения няма за детската смърт.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Някой

    13 0 Отговор
    Тя подала жалба, после той подал жалба и накрая детето го отнесе. Истината е, че законът за защита срещу домашно насилие и законът за закрила не детето са приказки на Шехерезада. А институциите са куклени къщички. И ако бяхме преди Инстамбулската конвенция дали нещо ще се да промени освен нови чиновници.
  • 23 бббббб

    13 1 Отговор
    Защо служебното му оръжие е в него,а не на работното място в касата ?!?!? За такива трябва смърно наказание.Няма да го хрантутим на наш гръб цял живот.
  • 24 ОБ4

    6 0 Отговор
    Да не дава господ!
  • 25 Шефьор

    12 1 Отговор
    Питам се1 кой е оценил психологическата годност на този човек, за да му дадат разрешително за оръжие? Ако превърта при напускане на жена му, то той е направо психически нестабилен.
  • 26 Селянина с колелото

    8 0 Отговор
    Ма как може да посегнеш на детенце бе.....никакъв съд за този, ама никакъв, трябва да го разстрелят веднага, Няма да хабят пари за подобен изрод, аман всички полудяха в тази държава. Не мога да си го побера в галвата как, може да гледаш очите на това същество и да му посегнеш. Такава трагедия не се преживява, затова трябва да има Белене и тоя там по цял ден да го мъчат ма да не умира поне месец. Скоро, ама много скоро тея къде докараха народа до лудост ще ги тресе БЪЛГАРСКАТА ИНКВИЗИЦИЯ.
  • 27 Bubbles

    10 5 Отговор
    Какво ли му е причинила овцата за да изпадне в такова състояние?
    Тука коментиращите дето го укоряват явно идея нямат какво е да правиш всичко за самейството си а отсреща да получаваш само упреци, неприязън, неблагодарност и изисквания.
    Вервайте ми не ви трябва и да знаете.
    Мой добър приятел беше в подобна ситуация, с мъки го удържахме да не изпуши по същия начин, в крайна сметка детето му вече е по-голямо и само иска да е с баща си а не с майка си.
    Така че преди да съдите човека за постъпките му, помислте си вие на негово място какво бихте направили.
    Естествено не изклчвам варианта и въпросния убиец да е виновен за развоя на нещата между тях, но предвид психическото му състояние силно се съмнявам.

    Коментиран от #32, #40

  • 28 Именно

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    То се е видяло колко му стиска да се самоубие - страхливец!
    За такива си трябва смъртно наказание.
    Още повече след такъв тип престъпление този никога няма да стане нормален човек (ако изобщо е бил такъв преди) - няма смисъл от живот в затвор и превъзпитаване и соц.интеграция и т.н...
  • 29 Plovdiv

    9 2 Отговор
    Охранителните фирми се състоят на 90 процента от алкохолици, наркомани, малоумници и изпаднали субекти. Дават оръжие в ръцете на типове, на които не трябва да се дава дори пушка с капси...
  • 30 Белчо

    1 5 Отговор

    До коментар #18 от "Цуци":

    Сесеремец, много въпроси зададе, а отговорът го знаеш по-добре от нас!
    Твоят любим ГЕРБ със любовта си към БХК и циганите!
    Не е лошо да си еврогейски настроен - лошото е ,че ти личи!
    И един личен въпрос - джендър ли си?

    Коментиран от #36

  • 31 Христо

    7 1 Отговор
    Бе като му е бил дотегнал живота да си беше теглил куршума, а не да го тегли на жената та и на малката невинна душица...
  • 32 puti putev

    5 5 Отговор

    До коментар #27 от "Bubbles":

    Всички проблеми на човека идват от жените. Жените не са, като хората, ако бяха хора щяха да са мъже!
  • 33 гуньо простия

    4 3 Отговор
    Аз пък моята жена винаги съм искал да я удуша, ама не ми стиска. Какво ще я правя после.....?Какво ще правят децата без майка?.....то пък една майка..... Как сам човек може да гледа деца?-трудно!....Абе, имах една лопата някъде тук.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 0 Отговор
    Тва е новото време и чалга културата
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 virus

    2 1 Отговор
    Смъртно наказание трябва да има за тоя боклук
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Азззз

    2 0 Отговор
    На изрода трябва сега да му избодат и двете очи и да го пратят при най-големите изроди в някой затвор да му скъсват г...за от с..кс по 24ч .докато умре бавно и в агония,без хляб и вода дори...За такива изроди най-бавна и мъчителна смърт...
  • 40 Аззз

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Bubbles":

    Каквато и да е колко голям комплексар и негодник трябва да си за да убиеш? Като не му изнася се напускат и това е. Какво е виновно ДЕТЕТО???

    Коментиран от #41, #43

  • 41 Аззз

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Аззз":

    Нещасник по лицето му личи какъв сдухан психопат е !! Да посегне на невинно дете / ЗАРАДИ ЖЕНА / слабак най лошото за него!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Bubbles

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Аззз":

    Посегателството върху дете не се оправдава с нищо, тук съм съгласен.
    Обаче за другото - Има моменти когато просто ти пада пердето а чак след като направиш простотията осъзнаваш какво всъщност си направил.
  • 44 ...

    0 0 Отговор
    АМИ ДАНО ОСЪЗНАЕ И МНОГО ДА ГО БОЛИ!!да се гърчи от болка изруда негоден. Грешка на природата .
  • 45 vasik atanasova

    1 1 Отговор
    ЗНАМ КАК СЕ Е ЧУВСТВАЛ ГОРКИЯ
    И ДО КАКВО СЪСТОЯНИЕ Е СТИГНАЛ ЗА ДА ГО НАПРАВИ ТОВА
  • 46 Жена

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Ами ти си същия щом го разбираш. Много жени си отидоха и ще си отиват заради такива, като тебе и него.
  • 47 Колорадо ривър

    0 1 Отговор
    Няма смисъл да го отглеждат в затвора с години. Този тип не е нужен на обществото. Една смъртна ще е далеч по-практично, заслужено и финансово оправдано решение за държавата и гражданите.
  • 48 съдия

    5 1 Отговор
    Имам дъщеричка на същата възраст, сърцето ми се сви, където се намира и душата на човека, ... този е обзет от истински демон проклет, нещастник , погуби си душата
  • 49 Vera

    0 1 Отговор
    Трагедия.Той ще сложи край на живота си.Очерни си живота -на детето,на майката и своя.Боже колко мъка има по белия свят....
  • 50 Dian

    0 1 Отговор
    Az mislq che edin chovek napravil takava greshka ne trqbva da se proshtava derektno na besiloto ne zavisimo koi e shto e edno nevidno detence kak moji da byde ubit ot bashta si boje moi
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Недко

    1 0 Отговор
    В ненормална държава такива случаи са по-чести,но никой не се запитва за причините,довели до тази трагедия,защото сме безлично общество.
  • 53 алтавия

    0 0 Отговор
    Изплискаш ли легена само лоботомия !