1 Ноември, 2018 11:51 1 792 5

Липсващ подпис отмени присъда за убийство

  • подпис-
  • присъда-
  • убийство

Преди година жена беше убита от съпруга си в центъра на Пещера заради ревност. Мъжът е осъден на 25 години затвор. Но в сряда се наложи процесът да тръгне отначало. Причината за това е, че председателят на Пазарджишкия съд пропуснал да подпише протокола и така присъдата става невалидна.

45-годишният Георги Генов уби съпругата си Катя Генова на оживено кръстовище в Пещера пред очите на десетки свидетели на 1 септември 2017 г. Делото бе гледано по съкратеното производство. В съда стана ясно, че е нанесъл на съпругата си 17 удара с нож. След това три дни се укриваше в софийското село Мухово.

Година по-късно съдебната битка за почернената майка на жертвата започва от ново.

„Делото го връщат, защото съдийката е забравила да подпише протокола и да го попита къде е бил трите дни, когато го търси полицията. Има и още други пропуски”, каза за NOVA майката на Катя Славка Вълчанова.

От съда в Пазарджик признаха грешката на съдията. Нарекоха я „неволна”. Но единствената възможност да се поправи била делото да започне отново и да се гледа от друг състав.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    11 1 Отговор
    т.е отново разноски, вероятно присъдата ще е сходна.

    КОЙ ще плати загубата на цялото това време на всички?
  • 2 Gost

    1 0 Отговор
    Za purvi put sudiq propuska da potvurdi prisada ili tam da podpishe,ah ti sudiq ili sudiike,koi znae kolko si gi vzemala pod biuroto,dano ti prisednat v gurloto.
  • 3 аката

    3 0 Отговор
    пак грешка и пак неволна за жестоките убийци с пари,а нищожните не умишлени по бързата процедура и най тежките им дават гадовете.
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Без коментар.
  • 5 3333

    2 0 Отговор
    Крайно време е да се въведат санкции за разхищения на държавни средства в случая съдийката да въстанови всички причинени загуби на държавата. Започваме да берем плодовете на корупцията от 90 те години кьораво и сакато взема диплом за юрист след като си плати.