1 496 5

Липсващ подпис отмени присъда за убийство

Мартин Христов

Преди година жена беше убита от съпруга си в центъра на Пещера заради ревност. Мъжът е осъден на 25 години затвор. Но в сряда се наложи процесът да тръгне отначало. Причината за това е, че председателят на Пазарджишкия съд пропуснал да подпише протокола и така присъдата става невалидна.

45-годишният Георги Генов уби съпругата си Катя Генова на оживено кръстовище в Пещера пред очите на десетки свидетели на 1 септември 2017 г. Делото бе гледано по съкратеното производство. В съда стана ясно, че е нанесъл на съпругата си 17 удара с нож. След това три дни се укриваше в софийското село Мухово.

Година по-късно съдебната битка за почернената майка на жертвата започва от ново.

„Делото го връщат, защото съдийката е забравила да подпише протокола и да го попита къде е бил трите дни, когато го търси полицията. Има и още други пропуски”, каза за NOVA майката на Катя Славка Вълчанова.

От съда в Пазарджик признаха грешката на съдията. Нарекоха я „неволна”. Но единствената възможност да се поправи била делото да започне отново и да се гледа от друг състав.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 12:07  01.11.18
  т.е отново разноски, вероятно присъдата ще е сходна. КОЙ ще плати загубата на цялото това време на всички?
 • Gost
  Отговор
  2 12:08  01.11.18
  Za purvi put sudiq propuska da potvurdi prisada ili tam da podpishe,ah ti sudiq ili sudiike,koi znae kolko si gi vzemala pod biuroto,dano ti prisednat v gurloto.
 • аката
  Отговор
  3 17:30  01.11.18
  пак грешка и пак неволна за жестоките убийци с пари,а нищожните не умишлени по бързата процедура и най тежките им дават гадовете.
 • Гост
  Отговор
  4 09:16  03.11.18
  Без коментар.
 • 3333
  Отговор
  5 09:20  03.11.18
  Крайно време е да се въведат санкции за разхищения на държавни средства в случая съдийката да въстанови всички причинени загуби на държавата. Започваме да берем плодовете на корупцията от 90 те години кьораво и сакато взема диплом за юрист след като си плати.

Напиши коментар:


Публикувай