Last news in Fakti

2 Ноември, 2018 21:29 4 377 3

Нов удар на ало измамници: Прислужница им даде 50 хил. лева

  • ало измамници

Поредна сериозна телефонна измама в София. Възрастна жена даде около 50 хиляди лева на измамници през изминалата нощ. Полицията разследва случая.

Измамената жена е на около 60 години. Тя работи като прислужница в семейство. Най-вероятно парите, които е дала не са нейни, а на хората, при които е на работа, пояснява БНР.

За момента от МВР не дават подробности за начина, по който е измамена жената, но вероятно става въпрос за добре познатата в последните месеци схема съдействие на полицията.

По случая работи сектора за борба с телефонните измами в СДВР. Извършителите се издирват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмм

    20 2 Отговор
    Това да не е постановка измислена от прислужницата и някой неин партньор ??? От къде на къде, ще има достъп до парите на хората, а и ще се разпорежда с тях !? Тоя случай специално намирисва на "схема" !
  • 2 Антисоциалист

    9 1 Отговор
    Господа, в наблюдавания от мен днес случай имаше не "схема съдействие на полицията", а за съдействие на "Гражданска защита". Позвънилият на стационарния ми телефон се обади от името на "Гражданска защита" с въпроса дали са се обаждали телефонни измамници. Явно, разчита на незнаещи, че "Гражданска защита" е защита от бедствия, а не на граждани от измами, т.е. той използва безсмисленото название за да заблуждава. По време на разговора имаше прищракване от превключване на възпроизвеждащо звук устройство или на комуникационна мрежа. Предполагам, че господа измамниците използват и телефонните указатели, доколкото стационарните телефони не са обхванати от глобалната система за автоматичен контрол и са често използвани от възрастни хора - по вероятен обект на измама.
  • 3 Синдикат на Ало Измамниците

    5 0 Отговор
    Нещо ми намирисва,но благодарим за подкрепата!