1 755 6

Дупничанин открадна колата на съсед и я продаде за скрап

Тихомир Шумов

Осъдиха условно дупничанин, откраднал колата на съсед и я предал за скрап. В съдебна зала стана известно, че на 5 февруари 2018 година Димитър Николов установил, че лекият му автомобил „Форд” не е на паркинга пред блока, където го бил оставил. Той веднага подал жалба в РУ – Дупница. След разследване е установено, че колата е открадната от съседа му по блок Кирил Иванов, съобщи struma.bg.

Пред съда Иванов се признал за виновен и разказал как е извършил кражбата. Забелязал, че автомобилът от близо година стои паркиран пред блока и никой не го кара. Обадил се на негов приятел, който изкупува коли за скрап, и се споразумял за цена от 300 лв. за автомобила. От своя страна, приятелят, с когото уговорил сделката, се обадил на шофьор на “Пътна помощ” да извози автомобила до пункта.

Пред купувача К. Иванов заявил, че ключът и документите на автомобила са у съпругата му и не може да ги даде в момента. Разбил странично стъкло на колата и я отворил. Натоварили колата на автовоза и я закарали за скрап в пункт в Перник. Купувачът платил само 200 лв. на Иванов и заявил, че останалите 100 лв. щял да му ги даде, когато му предаде и документите.

Поради чистото му съдебно минало съдът наложи на Иванов условна присъда – 8 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 12:53  05.11.18
  А с колата що стана?

  Коментиран от #2

 • Таня
  Отговор
  2 14:32  05.11.18

  До коментар #1 от "гост":

  По горе пише: Дадена за СКРАП,всеки знае какво означава това.

  Коментиран от #4

 • мда
  Отговор
  3 14:49  05.11.18
  Разчистил си е паркомясто, пълно е с такива коли, които никой не кара от години !
 • Гост
  Отговор
  4 03:42  06.11.18

  До коментар #2 от "Таня":

  Това за скрапа е ясно , но с колата що стана ?
 • коРа
  Отговор
  5 15:45  06.11.18
  Това само дупничанин може да го направи.Тия в Дупница са най-простите и злобни хора, който може да съществуват изобщо.Прости на макс,комплексирани селяндури, тъпи,нагли,безочливи жалки същества.От там и куче не взимайте.По възможност и града да се избягва, добре,че пуснаха магистралата,защото са и най-смотаните шофьори, те едвам и говорят,имат брутален диалект,нищо не им се разбира, абе като ти кажат думата боклук или селяндур все едно ти казват дупничанин-те са такива.

  Коментиран от #6

 • кончето
  Отговор
  6 15:46  06.11.18

  До коментар #5 от "коРа":

  Абсолютно вярно.

Напиши коментар:


Публикувай