2 243 11

Крадец към 83-годишна пенсионерка: Бабке, взе ли заплатичката?

Тихомир Шумов

Брутални нападения над възрастни хора в Пазарджишко. Пострадали са мъж на 77 години и жена на 83 години. Нападателите са задържани.

Малко след 20:30 ч. в пазарджишкото село Огняново мъж нахлува в къщата на 77-годишния Милан Чолаков и го заплашва с нож. „Аз съм заспал. Изведнъж някой влиза тука. Лампата е светила. Аз не бях заключил. Хваща ме за гушата и ми казва: "Сега ще те убия. Сега ще те заколя. Дай ми парите!" Държи ножа, замахва…”, сподели потърпевшият възрастен мъж, цитиран от БТВ.

„Чух тропане. Той го е блъскал, удрял. Спрях телевизора. И той като избягал, се качи горе и ми каза: "Искаха да ме оберат. Искаха да ме убият”, каза съпругата на Милан Чолаков.

Нападателят преобръща цялата стая, но не открива пари. Отмъква радиото и прави опит да отнесе водната помпа на двора.

Дядо Милан разпознава нападателя – преди няколко години му откраднал 800 лева.

След ден в близкото село Алеко Константиново, 83-годишната пенсионирана учителка Цветелина Грозданова е нападната на улицата, на метри от пощата. „Взех пенсията. И по пътя ме настигна едно момче. Настигна ме и казва: Бабке, взе ли заплатичката? И ми дръпна чантата – вътре ми е портмонето с парите. И хукна. Къде ще го търся. Хукна. И аз се разплаках, започнах да викам”, спомня си Цветелина Грозданова.

За по-малко от 12 часа пазарджишката полиция разкрива нападателите от Огняново и Алеко Константиново.

„В първия случай има задържан – мъж от село Огняново, който е криминално проявен, осъждан. А в пазарджишкото село Алеко Константиново, са задържани двама млади мъже, на 18 и 19 години, единият от тях е извършител, другият е съучастник, тъй като е подсигурявал извършването на грабежа”, заяви Мирослав Стоянов, говорител на ОД МВР-Пазарджик.

Цветелина Грозданова посочи, че след намесата на униформените парите са ѝ върнати.

Мъжът, заплашил с нож дядо Милан от село Огняново, е с условна присъда в момента на изпитателен срок.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 12:36  09.11.18
  Колко още ще го изпитват? Провинил се е пак, да го затварят!
 • гост
  Отговор
  2 12:37  09.11.18
  ЦИГАНИ. ЗАЩО НЕ СПОМЕНАВАТЕ ЧЕ СА Ц И Г А Н И ?
 • 3 12:38  09.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • 4 12:38  09.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пенсионера
  Отговор
  5 13:05  09.11.18
  Всеки трябва да може да се защити в дома си , като в америка. Ще си купя ютия, препоръчвам на всеки. МОЯТ ДОМ , МОЯТА КРЕПОСТ .
 • Мирослав
  Отговор
  6 13:15  09.11.18
  "Публикувано във факти.бг: Мъжът, заплашил с нож дядо Милан от село Огняново, е с условна присъда в момента на изпитателен срок". За такива, условната присъда трябва да става ефективна, но по Крумовите закони. Брадвата и една ръка по-малко. Да оцелява както иска след това. Не е задължително.

  Коментиран от #7

 • Калашников
  Отговор
  7 13:31  09.11.18

  До коментар #6 от "Мирослав":

  Не само едната и двете до китките,както е в Авганистан. Да неможе и да се изпикае сам! Ако и това не помага олово(7,62мм).
 • Pompev
  Отговор
  8 14:13  09.11.18
  Ами само расистки изказвания тука.Има Евродиректива против расисма,малцинствата трябва да се интегрурат,а отнема време. :))Т.о.ш.и.б.и.а.н. кажи как да се интегрират?
 • господари
  Отговор
  9 14:54  09.11.18
  боко им даде допълнително пари за гориво,щеше във всяко село да ходят ама сигурно като Павликенските си колеги го откраднаха.
 • пазарджик
  Отговор
  10 08:13  10.11.18
  няма ли хора там, да покажат на орките, кое е добро и кое не, народ неуважаващ старите... а бе мръсна сган
 • Бай Шиле
  Отговор
  11 16:47  11.11.18
  Всеки адвокат ще ви каже,че ако застреляте такъв нападател - това е превишаване на неизбежна самоотбрана.Дори оръжието да е законно.Влизате в такъв филм,че ви е бедна фантазията. Дано да имате време да се обадите на Кънев от БХК.

Напиши коментар:


Публикувай