12 Ноември, 2018 12:51 2 129 2

Директорът на БНТ отново не се яви в съда

  • бнт-
  • константин каменаров

Константин Каменаров е подсъдим за шофиране в нетрезво състояние

Директорът на БНТ отново не се яви в съда - 1
Снимка: БТА

Софийският градски съд глоби с 1000 лева генералния директор на БНТ Константин Каменаров след поредното му неявяване в съдебна зала.

Каменаров е подсъдим за шофиране в нетрезво състояние и вече има условна присъда от 1 г. и 3 месеца затвор на първа инстанция. Ако присъдата бъде потвърдена, Каменаров ще бъде принуден да напусне поста си, тъй като по закон членове на управата на БНТ не могат да са лица с влезли в сила присъди за престъпления от общ характер.

До момента Каменаров не се яви на нито едно от заседанията срещу него под претекст, че има служебни ангажименти и здравословни проблеми.

Днес в съда не се явиха нито той, нито адвокатът му, което накара съдията да наложи глобата. Всяко следващо неявяване на Каменаров, дори и при уважителна причина, ще се счита за злоупотреба с право и съдът ще може да вземе решение по същество и в негово отсъствие. Следващото заседание по делото е насрочено за 11 януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    11 2 Отговор
    Типичен наглец , под шапката на управата и се чувства като недостигаем. Пожелавам му дълга почивка на екзотичен остров на река Дунав.
  • 2 нова

    7 1 Отговор
    прибра кошлуков при себе си и той ще му адвокатства.