Last news in Fakti

13 Ноември, 2018 16:25 2 023 7

"Главен комисар Иванов" ужили русенец с 30 000 лв.

  • телефонна измама-
  • ало измама-
  • измама-
  • русенец

Пореден случай на крупна телефонна измама

"Главен комисар Иванов" ужили русенец с 30 000 лв. - 1

Възрастен мъж от Русе е станал поредната жертва на телефонните измамници. Той е дал на престъпниците около 30 000 лева, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Сигнал за престъплението е постъпил около 19:00 часа вчера. Според 69-годишния мъж по-рано през деня на домашния телефон го потърсил непознат, който се представил за "главен комисар Иванов". Той му съобщил, че е обект на телефонни измамници, които ще му се обадят, и е необходимо да съдейства на полицията, за да бъдат задържани. След това получил обаждане по схемата за искане на пари за операция на роднина, като първо позвънила плачеща жена, а след това мъж, представил се за "професор". Последният разяснил, че са необходими 17 000 евро за поставяне на платинени пирони. После отново се обадил мнимият полицай, който го разпитал с какви парични средства разполага и в коя банка, предупредил го да не дава парите на измамниците и да не ги допуска до дома си, а след това комуникацията между двамата продължила по мобилни телефони.

Така, по указанията, дадени от мнимия полицай, и под предлог, че съдейства за залавяне на измамниците, възрастният русенец извършил поне четири тегления на различни суми от два клона на банката, както и от банкомат. Банкнотите, други пари, които били налични в дома му, а също и златни накити, той оставил на различни посочени адреси в града.

Мъжът разбрал, че е жертва на измама, когато се прибрал вечерта у дома си и споделил за случилото се със сина си.

По случая се води разследване. Общата стойност на щетата предстои да бъде уточнена.

Според отчет на областната дирекция на МВР в Русе от началото на годината до края на октомври в областта са осъществени 38 телефонни измами за около 60 000 лева. Полицаите са предотвратили други на обща стойност 50 000 лева, като са задържани 10 измамници. През 2017 г. в Русенско са регистрирани 40 телефонни измами за 120 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guðmundsson

    7 1 Отговор
    После бедни били.
  • 2 ванката

    12 0 Отговор
    село вятово (нищо че се води град) къщите им са за милиони целия град русе и град силистра само полицията незнае
  • 3 балама

    6 0 Отговор
    Недей мисли, че банката не дава информация кой има налични пари към момента и колко. Също мъниграмите и юнионекспресите. Джиесем операторите. Много сериозна мафия.
  • 4 накои слушат новините с МОИТЕ

    4 0 Отговор
    Главен комисар ужилил главен тъпънар!!!!Ами логично и мНоооооооооооооОо поучително за следващите тъпънари.
  • 5 Нищо ново

    5 0 Отговор
    Имал-дал! Гадно звучи, но е факт.
  • 6 Дядо Пейо

    1 0 Отговор
    Аз като гледам у жеба си, няколко монети.Обаче съм на памперси и ако туря няколко пълни в торбата с редки надежди, дали ще са доволни ба дядовото...
  • 7 JEEP

    1 0 Отговор
    Не мога да повярвам, че все още има такива хора. Кой на днешно време дава и 5лв без нищо? За полиция да не говорим, та нали там за свичко се прави протокол, опис, свидетели и т.н. То бива неграмотна работа бива, ама чак пък толкова...