13 Ноември, 2018 18:30 16 962 7

Нови подробности около инцидента с шофьора на Преслава

  • иван сарафски-
  • загинал-
  • пловдив

Окръжен съд на Пловдив продължи днес с разпитване на свидетели делото срещу бившия шофьор на попфолк певицата Преслава – Иван Сарафски, съобщи Plovdiv24.bg.

Той е обвинен в това, че на 6.12.2014 година по непредпазливост е причинил смъртта на П. П., като деянието е извършено с лек автомобил "Ауди“ на пешеходна пътека на бул. "Христо Ботев“ и деецът е избягал от местопроизшествието.

Обвиняеми по делото са още бившият служител в Пътна полиция Костадин Илиев, Тихомир Монев, Борислав Ташев и Сергей Джамбазов. Свидетелски показания днес дадоха Сергей Петров и Павел Карааргиров, които първи са отишли на мястото на произшествието като служители на Пътна полиция. Те разказаха доста любопитни подробности по случая.

Ето какво обяви пред съдия Маркова свидетелят Сергей Петров:

"Когато отидохме на мястото на инцидента, колата беше върху металните ограждения на разделителната ивица на булеварда. Шофьорът го нямаше, а наоколо имаше разхвърляни вещи – обувки, чадър, раница ... Дойдоха две момчета на около 25-26 години и казаха, че като са минавали с такси (прибирали са се от дискотека), са видели мъж до колата, който е побегнал към близките блокове и е изчезнал.

Колегата им взе имената, които после предадохме на дознателя. Около час и половина по-късно пристигна една кола и от нея слязоха мъж и жена по домашни дрехи. Мъжът каза, че той е шофирал автомобила. Бил се уплашил в първия момент и затова избягал от местопроизшествието. Това беше всичко - след това нещата бяха поети от инспектора".

Помолен от съдията да каже дали познава някой в залата като човека, който тогава се е представил за шофьора, Сергей Петров заяви, че не си спомня, тъй като са минали повече от 4 години. На нов въпрос на съдия Маркова дали обвиняемият Иван Сарафски е бил мъжът, който тогава се е представил за шофьора на автомобила, полицаят отговори: "Не, не беше той".

В същото време обаче неговият тогавашен колега Павел Карааргиров разпозна обвиняемия Борислав Ташев като човека, който се е представил за шофьора на аудито.

Интересното е, че Иван Сарафски и Борислав Ташев живеят на семейни начала с две сестри – Виктория Карушкова и Марина Карушкова. Като свидетели, които имат връзка с обвиняемите, те се възползваха от правото си да не дават показания пред съда. Същото направиха жените на другите трима обвиняеми. Делото ще продължи с изслушване на други свидетели на 4 декември от 9,30 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фолкгърл

    40 3 Отговор
    Да ги вкарат в затвора и двамата щом са толкова близки и заблуждават правосъдието.
  • 2 знаещият

    21 0 Отговор
    Очакваме съдът да бъде справедлив....Което е малко очаквано.
  • 3 Моамба

    23 6 Отговор
    Там има дрога, онова бижу, бившия на Преслава ги снабдява с кока и Гъмов и тн, та като държавата не си върши работата умират хора, по принцип това ПРЕСТЪПНО НЕХАЙСТВО е запазена марка на БСП, но Бате също не може да се справи, едно време Цецо се справяше ама не го харесахте и сега децата ви са наркоманчета
  • 4 Умен

    20 4 Отговор
    Най противното нещо в България са фолкаджийките, манекенките,футболетата и Волен.

    Коментиран от #6

  • 5 У ЧИН УИ

    5 0 Отговор
    Да а пък ти си умен като игумен !!
  • 6 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Умен":

    Още по-противни са " умните и красивите " сороски подлоги от СДС , ДСБ , ДБ и др.подобни изчадия .

    Коментиран от #7

  • 7 Моамба

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    ПРАВ СИ, НА ВИД ДЯСНАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ВСЪЩНОСТ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГЛУПАЦИ - БАТЕ ИМ ДАДЕ ПОЛОВИНАТА МИНИСТЕРСТВА ОБАЧЕ "БАЙ-Х.Й" ИМ БИЛ ВИНОВЕН че не можели да свършат нещо