Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 13:44 2 611 13

До седмица става ясно дали ще екстрадират Баневи

  • семейство баневи-
  • евгения банева-
  • николай банев-
  • полимери-
  • екстрадиция

Апелативният съд в Екс ан Прова̀нс е обявил, че ще се произнесе по европейските им заповеди за арест на 21 ноември следващата сряда

До седмица става ясно дали ще екстрадират Баневи - 1

Следващата сряда ще стане ясно дали разследваните за източването на завод „Полимери“ Николай и Евгения Баневи ще бъдат екстрадирани в България.

„На вчерашното си заседание Апелативният съд в Екс ан Прова̀нс е обявил, че ще се произнесе по европейските им заповеди за арест на 21 ноември“, каза за програма „Хоризонт“ на БНР адвокатът на семейството Винсент Пенард.

Баневи бяха задържани на 26 октомври на летището в Ница. Според адвоката им - докато пътували към София. С тях бяха и трите им деца, които в момента са при семеен приятел, обясни Пенар. На заседанието вчера е била обсъдена и молбата на Евгения Банева да бъде пусната от ареста, за да се грижи за децата си. Съдът е отказал.

Що се отнася до процедурата по същество, по която се чака решение след по-малко от седмица, на въпрос възможно ли е съдът да откаже екстрадицията на Баневи, Винсент Пенар отговори: „Възможно е“.

„Има няколко случаи, в които това може да стане. Първо, ако заповедта за арест е нередовна и има формални пропуски или грешки, заради които не е възможно Баневи да бъдат предадени на българската държава. Второ, ако има риск за тяхната сигурност в страната, която иска връщането им. Трето, в случай че от България е поискана информация, а тя не я е предоставила, и четвърто - в случай че съществува риск искът за екстрадиция да има политическа цел“, обясни още адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    9 10 Отговор
    По принцип , са арестувани все едно са сериини убиици ... Бойко си прави някаква чистка ... ама с тия червени бюлетини и тия показни арести ... и ровене в чекмеджетата на хората в къщите с извикани предварително журналисти ... тва е селска история и го няма никъде това ... ок ясно е , че са мошенници и са правили далавери .. не без държавна подкрепа разбира се ... ма то такива има бол !!! Абе простотия пълна ... да се радват хората там , че лошите богаташи са си го получили ....

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Японеца

    29 1 Отговор
    Тези баневе трябва да изгният в затвора!
    Разтуриха предприятия за милиони и уволниха 45 000 служители!
    Коствено затриха хляба на още 10 000 съпътстващи служители.

    Коментиран от #7

  • 3 Емил

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    Браво Ники - жесток правопис! Освен, че си учил в Столипиново (може и Факултето), защо не се замисли - все пак някои фигури стават излишни! Виж как поучиха смъртни присъди спец. агентите на камиларите. Това са просто БУШОНИ! Такива са и Б.Б., и КОЙ, и Доган, и целия политически и бизнес елит.
  • 4 ха ха ха

    11 0 Отговор
    Всички "приватизатори" са за съд и не само те.ПолЮтиците също.
  • 5 Психопат

    12 0 Отговор
    Банева сега ше върти шадраван кючек...охааа църната катерица селска
  • 6 ванката

    9 1 Отговор
    и тия като ония ветко-петковци ще си платят рекета на герб и ще ги забравим... някой да е чувал скоро нещо за арабаджиеви?
  • 7 ГосТ

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    Какво да се очаква от такива предприемачи -развитие ? Цялата приватизация се случи с такива образи. Целия преход се случи с такива "хора". Според мен, основните действащи лица за тази катастрофа са Луканов и Костов. Сега ББ довършва.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Баница

    3 0 Отговор
    Я чакам Баньовичката.
  • 10 Ристе

    3 0 Отговор
    Оставете тези честни бизнесмени на мира ! Банев Президент ! Банева Премиер !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дедо

    0 0 Отговор
    То отдавна стана ясно! И да ги екстрадират най-много да се изгубят по пътя като Арабаджиеви!
  • 13 Мбуто Ндзате

    0 0 Отговор
    Тая трябва да я ебът група негри с 25 санта патлаци............белкем и начешат миризливата слива.................