Last news in Fakti

17 Ноември, 2018 16:43 2 462 3

Закопчаха млад хакер, източил картата на военен

  • хакер-
  • военен

Подобни случаи бяха регистрирани многократно от началото на годината

Закопчаха млад хакер, източил картата на военен - 1

22-годишен бургаски хакер с инициали П.Д. е заловен след акция на Икономическа полиция при ОД на МВР в Бургас. Младият бургазлия създал фишинг сайт – имитирал популярна платформа за онлайн игри и поръчки, с която е подмамил военннослужещ от Карлово да се регистрира. Щом стигнал до кредитната му карта той направил няколко транзакции и източил 900 лева.

След извършено претърсване, разрешено от Окръжен съд – Бургас, в дома на П.Д. са намерени вещи и предмети, имащи отношение към осъщественото престъпление. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа.

Припомняме, че това е поредният случай, при който служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас са установили неправомерно ползване на чужди платежни инструменти.

Подобни случаи бяха регистрирани многократно от началото на годината, като тенденцията е неправомерните транзакции в интернет пространството да се запазват, което предполага повишена активност на оперативните действия, извършвани от спец-служителите на сектор „Икономическа полиция”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бургазлия

    12 0 Отговор
    Моля ви, престанете с тези инициали! Така завоалирано си мисля, че пишете съчинение на свободна тема. Мария Атанасова да препише статията си с имената на хакера. Ако има негова снимка, да я приложи. Иначе ще си мисля, че й е племенник.
  • 2 Салам Алеко

    8 2 Отговор
    Неприятно, но все пак човекът е мозък! Опитайте се да го направите и ще разберете! Щом толкова мозъци пазят системата с големи заплати и той ги е пробил, значи спокойно може да заеме мястото им, и да получи по-голяма заплата от тях! Нали?
  • 3 Не Хакер

    5 1 Отговор
    До Салама Алеко:
    Мозък за какво? Каква защита е разбил?
    Ето я схемата. ПРАВИШ си сайт приличаш на някой популярен... спукваш го от реклами...някой баламурник решава да влезе и цъка.. пише си товера на картата и пин и ги праща на мен.. та? Коя система не е защитетна