1 555 6

Увеличиха присъдата на Георги, който уби жена си на улицата

Георги Генов получи 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 200 хиляди лева обезщетение за дъщерите си

Пазарджишкият окръжен съд определи максималните 30 години затвор за бившия охранител Георги Генов, който по особен жесток начин уби съпругата си от ревност, съобщи БНР.

Делото е прецедент, тъй като това е втора присъда на първа инстанция, дадена в рамките на пет месеца.

Предишната, от 25 години лишаване от свобода, не успя да влезе в сила, тъй като съдията бе забравил да подпише присъдата.

Предишният път делото се гледа по съкратената процедура, а пълните самопризнания на Георги Генов и разказа на свидетелите се оказаха основна теза на обвинението.

Поради липсата на съдийски подпис обаче, апелативните магистрати приеха присъдата за невалидна. Това наложи нов съдебен процес с нов съдийски състав и обвинител. И ако предишният прокурор пледира 25 години затвор, то прокурор Ангел Панков поиска максималната присъда, която позволява съкратения съдебен процес. Така Георги Генов получи 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 200 хиляди лева обезщетение за дъщерите си.

Жестокото убийство бе извършено на 1 септември 2017 г. Тогава женски писъци огласиха една от централните улици в Пещера. 41-годишната Катя Генова издъхна в локва кръв, намушкана над 10 пъти с нож от съпруга си, когото напуснала заради жестоките побоища. Според обвинението никой от свидетелите не е направил опит да й помогне. Жената издъхна в линейката на път за болницата в Пещера, а мъжът й бе обявен за общодържавно издирване. Три дни по-късно Георги Генов бе открит и задържан във вилата на родителите си край язовир Тополница.

Присъдата на Генов не е окончателна и подлежи на обжалване.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сенко
  Отговор
  1 11:11  23.11.18
  Цитирам,,съдията беше забравил да подпише предишната присъда на първа инстанция,,!Докато нямаме нормално правосъдие винаги ще сме в преход, ВИНАГИ!!!Всичко това го пиша, понеже днес чета в една медия, че срещу съдиите виждате ли имало медиен натиск. Не медиен натиск ами натиск с чукове и кирки им трябва, нищо друго
 • До кога
  Отговор
  2 11:33  23.11.18
  Няма ли хапче против ревност? Това означава че като изпиеш хапчето жена ти може да бъде с друго момче и ти да и се радваш. Па защо и ти да не и изневериш с друга жена ама и другия мъж на другата жена трябва да пие хапче против ревност защото май ми намирисва на двойно убийство.
 • гост
  Отговор
  3 11:37  23.11.18
  Една адекватна присъда да наложат тия съдии, направо да те изуми като свършат нещо както трябва.
 • ИВАН
  Отговор
  4 11:50  23.11.18
  В разпасано общество, където слободията се приема за свобода - се случват и такива неща ... резултата - похабени животи, което май всъщност е и целта, на тези които ни натрапиха това
 • Гого
  Отговор
  5 13:03  23.11.18
  Ако я беше загазил с кола щеше получи условна.
 • Пич
  Отговор
  6 13:17  24.11.18
  Да бе, не мислят тия ора. Ми Фани я блъсни и и сичко е точно..

Напиши коментар:


Публикувай