24 Ноември, 2018 13:12 31 187 29

Пребиха и обраха най-прочутия автоджамбазин

  • автоджамбазин-
  • асен колев-хастара-
  • хастара

Хастара беше човекът, който избяга, след като с краден джип блъсна колата на бившия вече шеф на ДАНС Константин Казаков

Обраха автокрадец номер 1 в България Асен Колев-Хастара. Куриозната случка се разиграла вчера през нощта пред дома му в столичния квартал „Гоце Делчев“, съобщава „Телеграф“, позовавайки се на СДВР.

Самият Колев, който преди време излезе от затвора, където лежа за кражби на коли, е подал жалба в 4-о РПУ за грабежа. Разследващите обаче имат друга версия за случая.

Хастара цъфнал в 2.15 ч. след полунощ в приемната на 4-о РПУ и заявил, че иска да подаде жалба за грабеж. Твърдял, че шестима мъже с тръби го нападнали докато се прибирал, а след това като се качил в дома си, установил, че му липсват 340 лв. от джоба на панталоните, разказват разследващи. Колев се ожалил, че не може да разпознае нападателите, но го удряли с тръби, където сварят.

Видимо, обаче, по него нямало следи от побой с металните пръти. Затова една от версиите на разследващите е била, че Хастара е бил предупреден да не краде возила, застраховани с определени компании.

Ченгета припомниха, че именно Хастара беше човекът, който избяга, след като с краден джип блъсна колата на бившия вече шеф на ДАНС Константин Казаков, а после избяга, като се отличил с изключителна дързост. Хастара излезе предсрочно от затвора в началото на годината. Той нашумя, след като стана ясно, че е откраднал БМВ на Министерството на финансите и други возила на държавни ведомства.

За първи път, обаче, около името му се разшумя преди близо десетилетие като тартор на банда за кражба на тузарски автомобили, в която участваха двама полицаи и военен разузнавач.

Смята се, че Хастара е джамбазинът, задигнал и джипа на депутатката от ГЕРБ Деси Танева, но вината му не бе доказана. Заради Колев беше арестуван и ексвъншният министър Феим Чаушев, тъй като го обвиниха, че е бил посредник между собственика и крадците за връщане на краден джип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    113 3 Отговор
    Предупреждението е или от застрахователите или от дансаджиите. Сигурно са ми казали на хастара , че ако продължава в същия дух ще му обърнат дупето с хастара навън.

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Миризлив пор

    72 4 Отговор
    Т.е правете си каско, застрахователите профилактират такива разбойници, платете си и колата ви няма да бъде открадната. И името на компанията да бяхме да бяхте написали а най-отгоре "платено съобщение".
  • 4 Коя е застр компания

    85 9 Отговор
    Да кажат името на застрахователната компания за да се застраховаме там след като държавата не може да ни пази от крадци.

    Коментиран от #11

  • 5 Гого

    61 1 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца!
  • 6 Гост

    66 3 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    Дансаджиите само по телевизията са голямата работа - в реалността са една обикновена администрацийка.
  • 7 Покривалото

    59 4 Отговор
    Аз ако съм го затривам тоя термит и да не се разправяме повече.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Член

    31 2 Отговор
    Еми да проверят па дали не са го боцкали в.... Д-то.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 onq s konq

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Коя е застр компания":

    Няма грам логика и мисъл в думите ти-Ако разчиташ на Държавата/МВР/ да те опази от крадци,ЗАЩО ДА СЕ ЗАСТРАХОВАШ ПРОТИВ "КРАЖБА" в ЧАСТНИТЕ ЗАСТР. КОМПАНИИ?Това е все едно да разчиташ че като се подпалиш,да си мислиш че Пожарната ще те угаси МОМЕНТАЛНО...и пак да не се застраховаш.А след като имаш з/ка "Каско" със включен в него риск "Кражба на МПС"/има и частично "каско" бе тоя риск и е доста по-евтино/,ще бъдеш обезщетен със стойността на откраднатото В КОЯТО И ДА Е ЗАСТР.КОМПАНИЯ!И за да бъда изчерпателен ще добавя,че въпросните "борчески компании" са 2 на бълг. пазар в момента и хората се застраховат при тях не защото няма да им крадат колите,а защото ЗАСТРАХОВКИТЕ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ СА ИМ ПО-ЕВТИНИ и конкурентноспособни.
  • 12 някой

    26 4 Отговор
    Всички знаят на кои застрахователи не се крадат колите, булинс и армеец

    Коментиран от #13, #25, #29

  • 13 Гост

    43 1 Отговор

    До коментар #12 от "някой":

    Всички знаят и кои застрахователи НЕ плащат. Бул инс,Армеец и Лев Инс.
  • 14 ха ха

    10 1 Отговор
    Да ревали че е бедняк като нас Ха ха
  • 15 баба

    23 2 Отговор
    Милото ми внуче! Он е добро момче, оти го тепат тея?
  • 16 ТРОШАЧА

    27 2 Отговор
    Всеки майстор рано или късно си намира майстора ... Или както казваше една позната на всички мутра която управлява страната ни сега : - Много като тебе вече плакаха ...!!!
  • 17 Хектор

    17 1 Отговор
    А защо не са му обърнали и хастара?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Оня

    9 0 Отговор
    Е са кво,тоз хастара герой ли е,къв е,да се възхищаваме на някви отреки така ли?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Реалист

    13 0 Отговор
    Проверете какво е значението на думата джамбазин и тогава я употребявайте! Да ви помогна-означава търговец на едър рогат добитък по време на Османската империя, нищо повече! Нищо общо с някакви отрепки, крадящи автомобили, които изкарвате едва ли не герои...
  • 22 бат мишо

    11 1 Отговор
    в БМВ клуба сме праили хайки навремето -туряме лачена 5ца и се заложиме сой с тояжка кой с бухалка - идат по 3 ма -един в пилотна кола , 2 слизат единия се оглежда от около 30 метра и свирва да бяга другия отключва и карат след пилотната, която гледа за куки-след като напуснат квартала-тея в квартала са намазали филията даже им подават коли коит мяркат докът карат,щот често цъфваха след патрулката за минути ....лошото е че изтървахме отцепката, АМА ОТ ОТКЛЮЧВАЩИЯ ЧУХ ОЛЕЛЕ МАЙКО и поне едини чух как изпука ръката кът го отпрах с бухалката-другите пъти побягваха към др колега ма на тоя си отбих
  • 23 али баба

    12 0 Отговор
    Акад. Петър Иванов: Камбаните бият на умряло! От днес вече сме 6 милиона
    Публикувано на 29.06.2018 в България

    «Най-зловещата новина: Според брояча на населението в сайта на ООН днес в 14:07 ч. се сринахме от 9 милиона през 1989 г. на 6 милиона население. България умира!

    Станахме вече 6 милиона, но с 1,5 млн. цигани и с 0,8 млн. турци! Чакаме за Еврозоната. И докато чакаме, ще станем 4 милиона, като повечето от тях ще са цигани, а българите ще са малцинство. После – няма българи, има Цигaниcтaн.»

    КАМБАНИТЕ БИЯТ НА УМРЯЛО! ОТ 14:07 Ч. ДНЕС, 29 ЮНИ 2018 Г., ВЕЧЕ СМЕ 6 МИЛИОНА!

    Департаментът по икономически и социални въпроси към ООН има брояч на населението за всяка страна, който в реално време показва демографската динамика. Всеки може да го види на сайта на ООН. Днес, 29 юни 2018 г., когато Н. Пр. ген.-лейтенант Бойко Борисов представя кандидатурата ни за влизане в чакалнята на Еврозоната, този брояч за България (countrymeters.info) точно в 14:07 ч. показа, че населението на България от 9 милиона през 1989 г. се срина на 6 милиона. Днес в 13:56:41 ч. бяхме 7 000 000 души български граждани в България, а в 14:07:03 ч. вече сме 6 999 999 души, под седмия милион. Всеки ден намаляваме с 220 души, или 9 души на час, като това намаление в действителност е минус 13 етнически българи и плюс 4 цигани, (-9=-13+4), т.е. българите намаляват с 13 и стават малцинство, а циганите се увеличават с 4 и стават мнозинство в Отечеството ни при общо най-бързо в свет
  • 24 гощо

    4 1 Отговор
    Коя та коя била тази застрахователна компания?!?! Още ли питате и не знаете тцтцтцттц..... Е аз знам,там се застраховах и опитите за кражба на колата ми спряха.Там дори ако знаеш конкретна група която краде и им кажеш и я набарат получаваш премия 2000евро за информацията а крадливата група получава съвето подобно като на този. Този само са го посъветвали лекинко щом е отишъл до районото без проблем а не в спешното на някоя болница. Та още се питайте коя е компанията тцтцтцттцтцтццт....
  • 25 гощо

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "някой":

    Пак нещо не си разбрал ма карай. Когато бях в Армеец се опитаха да ми крадът колата.Не успяха защото аз бях взел мерки за това,но се пробваха. А на разбирачите дето хранят тука искам да кажа,че Армеец си ми платиха коректно всичко покрай опита за кражба.
  • 26 Минимална заплата

    1 0 Отговор
    Малко са съветвали. Да прави курбан за здраве всяка година , че са му подарили живота ! И да мисли , каква работа да си избере !
  • 27 123545

    2 1 Отговор
    Всичко в държавата е хаос , само престъпота е организирана
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Глупости

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "някой":

    Глупости, единствено на лев инс и аремеец НЕ СЕ КРАДАТ