Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 09:46 4 338 7

Семейство - аптекари се оплакват от системен терор

  • аптеки-
  • аптека-
  • обир

Нова мода сред престъпниците в София

Семейство - аптекари се оплакват от системен терор - 1

Семейство аптекари се оплакват от системен терор. От писмо до редакцията на ФАКТИ става ясно, че на 19-ти срещу 20-ти ноември 2018 год. е била разбита и обрана, и втората им аптека.

Това е вторият обир за една година. Предишният е бил на 26-ти срещу 27-ми декември 2017-та година е била разбита и тотално опразнена едната от аптеките им.

Семейството предполага, че става дума за нова мода сред апашите, а полицията е безсилна да се справи.

Ето и писмото на пострадалите аптекари:

Уважаеми дами и господа,

След размисъл от наша страна, решихме да предприемем и тази отчаяна стъпка, а именно, да информираме медиите за престъпния терор на който сме жертва за пореден път.

Със съпругата ми сме Магистър Фармацевти и притежаваме две аптеки (под наем) в кв. Банишора, в района на 5-та градска болница. Рабтим вече 15 години опитвайки се да се конкурираме с големите вериги аптеки, правейки това с любов към професията и удовлетворението от това, че много хора ни се доверяват заради професионализма и доброто отношение, приемайки ни за техни верни консултанти за най-ценното им – тяхното здраве.

На 26-ти срещу 27-ми Декември 2017-та година беше разбита и тотално опразнена едната от аптеките споменати по-горе. Вчера, на 19-ти срещу 20-ти Ноември 2018 год. беше разбита и обрана, и втората ни аптека. Щетите от първия обир бяха на стойност десетки хиляди левове – лекарства, хранителни добавки, медицински изделия и др. Разследването отдавна приключи с 1:0 за крадците и уведомително писмо за нас: „Уведомяваме ви, че разследването срещу неизвестен извършител се прекратява по…..“

Нерадостния ни опит от обира на квартирата ни в ж.к. Люлин през 2002 г., откраднатият автомил от 2010 г., тоталния обир на едната аптека в края на 2017-та г. и други по-малки престъпления срещу нас сочи, че не сме оптимисти в развръзката и на вчерашния инцидент. А той отново ще ни коства десетки хиляди левове, огромно нервно напрежение, безсънни нощи, тотално разочарование от държавните и частни охранителни институции, загубата на усещането за перспектива и т.н. и т.н. Защо? Защо, след като приемаме проблемите на хората като свои и преживяваме всяка тяхна болка като наша в своята работа. След обира на първата аптека си казахме: Продължаваме напред, това е нашето призвание – да помагаме на хората които ни вярват и имат нужда от нас. И сега отново, нов удар, нов обир…

Не знаем какво да си мислим вече – дали аптеките са се превърнали в нов хит сред крадците – явно има колеги – колеги в кавички - които изкупуват крадената стока на по-ниска цена и я препродават!? Явно каналът е вече изграден и функционира печелившо за изобретателните „граждани“ на тази „държава“. Това, че е откраднат „Човешки албумин“ (животоспасяващ продукт, който задължително трябва да се съхранява в хладилник) и ще се предложи след кражбата съхраняван и транспортиран незнайно как, на някой пациент в нужда, за спасяване на живота му, не е от значение.

Изглежда, че парите и печалбата се поставят от някои над човешкия живот и добруването между хората – но трябва ли това да се превръща в основен лайтмотив за живота в България? Още колко млади и кадърни хора ще трябва да напуснат България защото се чувстват несигурни и незащитени, още колко деца ще подтикнем и подготвим да вземат същото решение, още колко честни семейства ще бъдат разплакани?

P. s. Публикуваме писмото без редакторска намеса....


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мизирабъл

    30 7 Отговор
    Държавата на беззаконието.Герберасти долни, не се накрадохте!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нострадамус

    1 3 Отговор
    Крадеш - крадат те. Лъжеш - лъжат те. Убиваш - убиват те. Използваш - използват те. Всекиму според заслуженото. Нищо случайно няма на този свят. За всяко нещо си има причина и следствие, довели до последствия.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гостъ

    2 0 Отговор
    Възможно е конкуренцията да ги е ударила. Може и кражба с цел препродажба в други аптеки. Ако това се разрастне тези които сега купуват крадена стока утре ще бъдат жертви.