2 648 1

Убиец и крадец нападнаха сводник в затвора в Пловдив

Искали да му вземат мобилния телефон

Затворниците нямат право да притежават мобилни телефони. Нито да ползват такива, докато излежават присъдите си. Тези правила обаче са само на хартия и е публична тайна, че почти всеки втори лишен от свобода притежава мобилен телефон. Днес пред съда застанаха двама затворници, които нападнали друг затворник, за да му вземат джиесема. Жалбата е подадена от Калин Витанов, който излежава 4-годишна присъда за сводничество, съобщи trafficnews.bg.

През февруари тази година той е бил нападнал в килията си от Калоян Алексиев и Мартин Митев - Кабуто. Първият излежава присъда за убийство, а съучастникът му има 22 присъди за кражби и грабежи. Първо влязъл Кабуто, който се опитал да измъкне телефона от ръцете на Калин, който в същото време говорел с някого. След минута се присъединил и Калоян, който започнал да извива пръстите на сводника. Двамата избягали с телефона, а Витанов ги последвал. По пътя се оплакал на един от надзирателите, но той му заявил, че "това не е негова работа" и го посъветвал "да се оправя сам".

След това пострадалият бил отведен в стационара, а няколко дни по-късно се освидетелствал и подал жалба в прокуратурата. В залата бяха призовани петима затворници, които да свидетелстват , а адвокатите на обвиняемите - Запраняво и Кавърджикова поискаха разпити и на други затворници. Запрянов поиска да бъде проверено как телефонът е попаднал в затвора въпреки забраните. Самият Витанов заяви, че е го е купил от друг затворник срещу 40 кутии цигари. Адвокат Кавърджикова пък изложи тезата, че е телефонът е бил собственост на Алексиев, а не на Витанов.

Сводникът разказа, че Калоян и Кабуто редовно нападали и пребивали затворници, за да вземат техни вещи, които след това разменяли за наркотици. Подсъдимите не се признават за виновни, отказаха да дават обяснения.

Пловдив / Австралия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Баси
    Отговор
    1 15:59  29.11.18
    Пловдив се оказа в Австралия. Що не внимавах повече в часовете по география едно време.

Напиши коментар:


Публикувай