2 575 1

Убиец и крадец нападнаха сводник в затвора в Пловдив

Искали да му вземат мобилния телефон

Мартин Христов

Затворниците нямат право да притежават мобилни телефони. Нито да ползват такива, докато излежават присъдите си. Тези правила обаче са само на хартия и е публична тайна, че почти всеки втори лишен от свобода притежава мобилен телефон. Днес пред съда застанаха двама затворници, които нападнали друг затворник, за да му вземат джиесема. Жалбата е подадена от Калин Витанов, който излежава 4-годишна присъда за сводничество, съобщи trafficnews.bg.

През февруари тази година той е бил нападнал в килията си от Калоян Алексиев и Мартин Митев - Кабуто. Първият излежава присъда за убийство, а съучастникът му има 22 присъди за кражби и грабежи. Първо влязъл Кабуто, който се опитал да измъкне телефона от ръцете на Калин, който в същото време говорел с някого. След минута се присъединил и Калоян, който започнал да извива пръстите на сводника. Двамата избягали с телефона, а Витанов ги последвал. По пътя се оплакал на един от надзирателите, но той му заявил, че "това не е негова работа" и го посъветвал "да се оправя сам".

След това пострадалият бил отведен в стационара, а няколко дни по-късно се освидетелствал и подал жалба в прокуратурата. В залата бяха призовани петима затворници, които да свидетелстват , а адвокатите на обвиняемите - Запраняво и Кавърджикова поискаха разпити и на други затворници. Запрянов поиска да бъде проверено как телефонът е попаднал в затвора въпреки забраните. Самият Витанов заяви, че е го е купил от друг затворник срещу 40 кутии цигари. Адвокат Кавърджикова пък изложи тезата, че е телефонът е бил собственост на Алексиев, а не на Витанов.

Сводникът разказа, че Калоян и Кабуто редовно нападали и пребивали затворници, за да вземат техни вещи, които след това разменяли за наркотици. Подсъдимите не се признават за виновни, отказаха да дават обяснения.

Пловдив / Австралия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Баси
    Отговор
    1 15:59  29.11.18
    Пловдив се оказа в Австралия. Що не внимавах повече в часовете по география едно време.

Напиши коментар:


Публикувай