3 785 5

Съдят бивш служител на МВР за измама при сделка с автомобил

Съдят бивш служител на МВР за измама при сделка с автомобил
Мария Атанасова

Районната прокуратура в Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Е.С. за извършено от него престъпление.

По препоръка на познат, с обвиняемия Е.С. се свързал К.К. от гр. Пловдив, с молба да извърши превоз на лек автомобил от Швейцария за България срещу заплащане. Въпросната кола марка Subaru била спечелена от мъжа на търг в чуждестранен интернет сайт за сумата от 3 270 швейцарски франка.

Условието било в кратък срок да заплати стойността ѝ на място в Швейцария. Тъй като нямал възможност да пътува, той се договорил с обвиняемия Е.С. МПС да бъде докарано от чужбина за сумата от 1100 лева, платена при пристигането му в Пловдив.

За тази цел веднага, в деня на постигнатата договорка, на 30.05.2017 г., К.К. предал на Е.С. сумата от 3300 швейцарски франка за закупуване на автомобила и необходими за това документи. Това станало на бензиностанция „Еко“ на входа на Монтана, в присъствие на негов познат.

При проведения тогава разговор, обвиняемият С. по различни поводи споменавал, че е служител на МВР, което от своя страна накарало К.К. да се отнесе с пълно доверие към него.

Обвиняемият заявил, че рано сутринта на следващия ден тръгва за гр. Цюрих и до края на седмицата ще докара колата в Пловдив. Мъжете си разменили телефонните номера и се уговорили да държат връзка.

През следващите няколко седмици обвиняемият Е.С. нито изпълнил обещаното от него, нито върнал парите на К.К. Първоначално изтъквал различни причини, поради които не можел да докара автомобила, а впоследствие престанал да отговаря на телефонните обаждания на пострадалия от действията му мъж. Предстои делото да продължи в съда.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Невярващ
  Отговор
  1 18:48  30.11.18
  Нищо впечатляващо! Повече от 90 % от милиционерите са такива! Не вярвам да го осъдят, не вярвам и да върне парите!не вярвам и на съда!
 • Иванов
  Отговор
  2 19:08  30.11.18
  Родната полиция ви пази, да знаете!
 • 3 16:02  01.12.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • впечатлен
  Отговор
  4 22:32  01.12.18
  А, има и трети вариант. Ако човекът продължавал да се обажда, въпросният полицай, бивш или не знам какъв, бил много влиятелен, познавал много хора, така че потърпевшия да си трае. За съжаление историята е много поучителна. Никога не се доверявайте на полицейски служители, били бивши или настоящи. Те са свикнали да нахалстват и да ви измъчват до насита, защото са закриляни и абсолютно безотговорни. Повишават заплатите им, непрекъснато реват за пари. Ужас! Свикнали са на безнаказаност и са забъркани в какви ли не далавери. Те се гаврят с хората. Което е непоносимо, защото простаци се гаврят с нормални хора. Никога не им се доверявайте!
 • Лешпер
  Отговор
  5 10:03  02.12.18
  Отидете в полицията и взимайте много париии и виее :) Ще се чудите как да ги изхарчите до следваща заплата Много пари дават. Вервайте ми. Познавам много полицаи. Живеят като на рекламата за трейдинг-а Така, че бегом на опашката за полицай. Има много места!

Напиши коментар:


Публикувай