Last news in Fakti

5 Декември, 2018 10:48 5 752 14

Мащабна акция на ГДБОП! Откриха рекорден брой оръжия (СНИМКИ)

  • оръжия-
  • акция-
  • гдбоп

При операцията са открити и наркотици

Голямо количество оръжие е заловено при операция на ГДБОП. Рекордният брой оръжия и боеприпаси са открити в гараж в столичния квартал „Редута”. Някои от автоматите са намерени в село Габарево, Община Павел баня.

При операцията са открити и наркотици.

Междувременно, в казанлъшкото село Хаджи Димово също се провеждат обиски и изземвания заради незаконно оръжие. Има задържани, съобщава bTV.

По информация на медията двете акции са свързани, а вероятно спецоперацията се развива и на други места.

"Става въпрос за три досъдебни производства, които са се случили благодарение на добрата работа на ГДБОП. Ще започна 3 години назад. Тогава бяха намерени над 50 автомати УЗИ. Шефът на организираната група не бе намерен. Тогава колегите от ГДБОП имаха информация, че този човек има склад, беше проверен адресът, но не беше намерено оръжие". Това заяви на извънреден брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Лицето беше задържано при влизане в жилищен блок, бяха намерени десетки автомати, няколко "Калашников", "Скорпиони", беше намерен 4 кг черен барут, които при евентуално възпламеняване на мястото на блока би останала само черна дупка. Част от автоматите се водят обезопасени. Към всеки автомат има торбичка, в която са частите, които трябва да се сменят, за да стане боен", уточни Гешев.

Вчера бе проведена друга операция на ГФБОП в Казанлък. Характерното са заглушителите, които се използват само от специалните части в България. Тази група е свързана с друга група, която се е занимавала с неистински документи", посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    42 1 Отговор
    Жалко!Пропадна революцията

    Коментиран от #4, #10

  • 2 Drittes Reich

    29 2 Отговор
    "беше намерен 4 кг черен барут, които при евентуално възпламеняване на мястото на блока би останала само черна дупка"

    Ха ха ха! Експертно!
  • 3 кеф

    34 2 Отговор
    Страх го е тиквата,събира оръжията че знае ли...
  • 4 Гост

    31 0 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    А някой така хубаво можеше да си поиграе в парламента.

    Коментиран от #5

  • 5 Иванчо l-ви

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    И в някое гето
  • 6 Милошевич

    8 0 Отговор
    Добре че не са претърсили някое помашко село,автомати нема,но пушки и пистолети за целия китайски народ. Имам впредвид незаконни,иначе със законните(ловджийски) става....
  • 7 бсфн

    4 0 Отговор
    те са складирани от цв.цв.
  • 8 ИВАН

    5 1 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че бойко и мутрите около него, си ги кътат мангалята и турчолята - никой не споменава имената на понеже са все турски и цигански .... то и в завод Арсенал - отдавна вече позволяват да работят такива получовеци, и те естествено, че се въоръжават
  • 9 ГОСТ

    2 0 Отговор
    ОСТАВЕТЕ ПУШКИТЕ НА ХОРАТА !!! После няма да има с какво да се отстрелят простите мутре дето са в парламента !!!
  • 10 савецки виц

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    сретан ке прати нови.
  • 11 гост

    1 0 Отговор
    Тъпанари . Като не ви стига акъла за нещо , по добре не го правете .
  • 12 Cosa nostra

    2 0 Отговор
    Пълни шушумиги първо правят постановки купуват ги с пари от държавата и после Бойко вика хванахме не знам си колко оръжия хахаха вие си ги купихте боклуци
  • 13 Иван

    1 0 Отговор
    Къде на място ги хванахте в Габарево като от един месец ги събирате Не можах да разбера Лъжете хората и мажете като най големите престъпници
  • 14 ИВА

    0 0 Отговор
    Абе хора , какво ви става ???? Когато ГДБОП и полицията не работят ревете, когато вършат нещо пак ревете.КАКВО ИСКАТЕ ТОГАВА?????