5 Декември, 2018 15:39 2 107 9

6 месеца затвор за взрив на банкомат

  • сапарева баня-
  • банкомат

Четиримата подсъдими са се признали за виновни за извършените от тях престъпления

6 месеца затвор за взрив на банкомат - 1
Снимка от инцидента през 2017 г.: БГНЕС

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районната прокуратура в Дупница и защитата на четирима подсъдими, извършили в съучастие кражба на пари от банкомат в Сапарева баня, съобщиха от прокуратурата.

Четиримата подсъдими са се признали за виновни за извършените от тях престъпления. На всеки от тях е определено наказание от по шест месеца „лишаване от свобода” при първоначален общ режим на изтърпяване. Имуществените вреди от престъплението са възстановени.

На 9 ноември миналата година, около 3.20 часа, трима мъже отнемат касета с 8700 лева от банкомата. Те се опитват да отнемат и други касети с над 17 000 лева, но не успяват поради намеса полицията.

Четвъртият подсъдим е участвал в престъпното деяние като помагач. Той осигурява кола, с която било извършено престъплението.

Кражбата била осъществена чрез взривяване на вратата на АТМ устройството на банка. Освен банкомата, унищожени били и други чужди движими вещи - фасадна витрина с врата, окачен таван, тапети, осветителни тела. Общата стойност на щетата възлиза на 21 280,58 лева.

За извършване на престъплението било използвано чуждо моторно превозно средство - лек автомобил „БМВ Х5”, което по-рано било откраднато от квартал „Овча купел” в София от собственика му. Крадците сложили на колата регистрационна табела, издадена за друго превозно средство. Подсъдимите причинили на чуждия автомобил повреди на стойност 2900 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив Пор

    16 1 Отговор
    Добре де, 6 месеца за банкомата, а за автомобила? Или той не се брои?
  • 2 мдаа

    9 1 Отговор
    За кокошка няма прошка, за милиони няма закони!
  • 3 гост

    13 0 Отговор
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
  • 4 hhhhhh

    9 0 Отговор
    Пълна анархия
  • 5 съдята педерас

    11 0 Отговор
    6 МЕСЕЦА ЗАТВОР ЗА ТОВА ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!??? ебах мамаму от утре почвам и аз да взривявам банкомати !!!
  • 6 Цацаратурата

    8 0 Отговор
    системно поощряват бандитизма със споразумения, условна присъда и пробация.
  • 7 Шляхтиц

    2 0 Отговор
    По татово време двама откраднаха от банка в Хасково 180000 лева и ги осъдиха на смърт. С тези пари тогава можеха да се купят десетина, петнадесет апартамента. Сега за много по-големи суми условни присъди.
  • 8 Гост

    3 0 Отговор
    Нямам думи за Българското правосъдие
  • 9 Патето Яки

    2 0 Отговор
    Можеше и условна кво толкоз, крадци крадат от крадци.