Last news in Fakti

5 Декември, 2018 18:30 3 759 6

Две обвинения за убиеца на доцента от Пловдив

  • илиян стоичков-
  • стефан нейков-
  • оризари

Мотивът за убийството е ревност

Илиян Стоичков, задържан за убийството на доцента Стефан Нейков в Пловдив, вече е с две повдигнати обвинения. Окръжна прокуратура внесе в съда два обвинителени акта - за убийство по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост; както и за грабеж от жертвата, при който е използвана сила.

В същото време Стоичков се намира в пловдивския арест с постоянна мярка „задържане под стража“, съобщава "Трафикнюз".

Стоичков и 32-годишната му съпруга Иванка са в основата на жестокото престъпление. Илия е шофьор на камион. Родом е от пловдивското село, където живее заедно с родителите си, съпругата си Иванка и малкия им син. Според съседи през повечето време отсъства от вкъщи, тъй като поема курсове зад граница.

Мотивът за убийството е ревност, тъй като съпругът разбрал за връзка на съпругата си с пенсионирания преподавател. Тя се записала да учи в Аграрния университет още през 2005 година, но по различни причини многократно прекъсвала и не успявала да завърши висшето си образование.

Нейков обещал да ѝ помогне да се дипломира, но в замяна на това поискал някои услуги. Според обвинението доцентът е поискал и пари, за да помогне.

До къде точно са стигнали отношенията между двамата е обект на разследването, което в момента продължава.

Съпругът на "вечната" студентка обаче разбрал за случилото се и побеснял. С помощта на жена си, той най-вероятно е решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща извън града, близо до Спортната зала до Оризари. Той отишъл, но минути след това на мястото пристигнал и съпругът, въоръжен с бухалка. Нахвърлил се върху него и буквално го смлял от бой. След това го натоварили на колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков - "Фолксваген".

Иванка е признала всичко в полицията. След като половинката ѝ отнел живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния разказ за убийството, униформените са открили бухалката точно на посоченото от нея място.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От отчаяние...

    18 11 Отговор
    Колко ли са професорите и доцентите, които изнудват студентките да ги чукат? Не я оправдавам тази, но ако бяхме нормална държава никой преподавател не би си помислил да прави каквито и да било намеци и да изнудва. Човекът блъска здраво и върти милиони километри, за да се прибере вкъщи и да научи, че майката на детето му трябва да се чука за диплома??? Откачена работа. Просто дотам докараха политиците народа, че да откача, да се самоубива и какво ли още не.

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ванката

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "От отчаяние...":

    а ти защо си мислиш че не обратното шврантиилат сама да се е предложила на даскала срещу диплома ??? и знаеш ли че няма шофьор на камион който да е женен и да няма заместник докато е на курс??? курвите най-много обичат камьонджиите изкарват добри пари и все ги няма идеалните за тях половинки!!!
  • 4 Къв е тоз

    9 0 Отговор
    Май една бухалка няма да му стигне в задния двор. Еми колко бухалки неговата може да понесе. Оооо тя е много виновна. Заради нея доцента е на гробището.
  • 5 Жоро

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "От отчаяние...":

    Пич,
    Че да беше учила бе.
    Диплома се взима с учене, пари или дупе. Тя е направила своя избор.
  • 6 хахахах

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "От отчаяние...":

    Абе стига с това ако беше нормална държава ако беше това ако беше онова че само тук ли се случват такива неща бе серсеми по цял свят става това ей не ви омръзна да пишете тъпотий