Last news in Fakti

8 Декември, 2018 14:32 29 901 25

Антон Станков: Ако Баневи решат да говорят, ще стане интересно

  • баневи

Ако сътрудничат на прокуратурата, може да получат и съдействие

Прането на пари е едно много сложно за доказване престъпление. Там парите са получени от престъпна дейност, след което са осветлени. Ще бъде много тежка доказателствената дейност. Не завиждам на колегите от прокуратурата, надявам се да са сериозни. Този случай е емблематичен за прехода. Това заяви в ефира на "Събуди се" Антон Станков - бивш министър на правосъдието (2001 - 2005 год.) относно задържането и обвиненията срещу Николай и Евгения Баневи.

Този казус върви в два плана. Юридическият въпрос е "Защо" - тепърва ще подлежи на доказване. Политическият въпрос е - "Защо сега". Тук отговор не мога да дам, но стои. Дали наистина преразглеждаме прехода и търсим справедливост или по-скоро става въпрос за възмездие. Може да се окаже и, че си играем просто на стражари и апаши", заяви Станков.

"Ако Баневи решат да говорят, ще е доста интересно. Много притеснени са, то е видно. Ако сътрудничат на прокуратурата, може да получат и съдействие от тяхна страна (на властите)", добави бившият правосъден министър и добави, че все пак е много рано към този момент да се говори за присъда.

"Ако това е целенасочено усилие на държавата, би било много добре. Ако е едно участие на държавните органи в конкурентни борби на бизнес терен, тогава не е добре", заяви той и добави, че историята на Баневи може да се окаже много лична.

"При 7 обвинения и сериозни положени усилия от страна на прокуратурата, много неща трябва да излязат", завърши Станков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    40 5 Отговор
    Да бе, нали имат деца! Ако искат децата им да живеят в охолство - ще слушкат!
  • 2 112

    41 14 Отговор
    антончо, червените масони се подкрепят, нали?
  • 3 Гербер

    45 1 Отговор
    Ако предложат подходяща сума може нещо условно и после оправдателна
  • 4 Townboy

    62 7 Отговор
    Причината да ги "праснат" вероятно, е че са се самозабравили и са прибрали за себе си от парите на "червените вуйчета".
  • 5 Дако

    22 7 Отговор
    А е няма ли да е по добре да им дадат думата след като ги обесят публично...????????
  • 6 Джери

    55 2 Отговор
    Крайно време е някой да се разприказва и да започне и истинската интересна част.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ан справедливостта

    48 1 Отговор
    Наистина голям фарс се разиграва. Нали никой не се заблуждава ,че тези ще бъдат осъдени. Те могат да вкарат всички на жълтите павета в затвора( в нормална държава) , ще им вдигнат малко рейтинга а след това подобаващо обезщетение за сметка на стадото.
  • 9 Пешо

    29 3 Отговор

    До коментар #6 от "Джери":

    Няма как да стане, просто ще ги самоубият или ще получат инфаркт.
  • 10 И нека говоренето зпочне сега:

    23 0 Отговор
    Супер!! Нови затвори да оворят врати и 240 новида влез ат веднага!
  • 11 месара

    30 3 Отговор
    от бсп_то се молят тия да не проговорят!

    Коментиран от #16

  • 12 Дедо1

    16 2 Отговор
    Абе спреле са да кихат,требе да направат кихх и ,ке тръгне постаруму пак
  • 13 Бай Ой

    31 3 Отговор
    Баневи са Поредната плячка на едни и същи хора, който опоскаха Цецо Василев! Сега ще ги оглозгад до кокал! Обичам такива хора дето оглозгват боклуците, а не бедните хорица! Бананеви много добре знаят какво им се случва 😉

    Коментиран от #19

  • 14 Мюмюн осман алтънфас

    18 2 Отговор
    Браво а ако проговорят ще ги самоубият или самонарежат и ще сомоизчезнат безкрайно!
  • 15 Усмивката

    7 1 Отговор
    А дано са сериозни ,ама на дали.Ако държавата има интерес,и прокуратурата требе има интерес.Ако прокуратурата обаче има интереси,държавата има интереси и народа тия пари ше ги види на куково лято.А Банев като го гледам има влошено здравословно състояние...


    интерес ,значи държавата
  • 16 Усмивката

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "месара":

    Нека са спокойни.До сега никой не е говорил.За десет години тия ако беха на изкарано ,не на заплата ,трябваше да ходят дрипави.Щом имат повече отколкото получават, значи ....трябва да повикаме помощ от приятел щото тоя въпрос е труден за доказване....
  • 17 Иво 68

    15 1 Отговор
    Тук не става за охолство, а за СТРАХ ЗА ТЕХНИЯ И НА ДЕЦАТА ИМ ЖИВОТ проговорят ли..... Със или без пари се живее макар и различно като битие.... Но да живееш със страх тук или в друга държава не е лесно и от финансова гледна точка също... Едва ли ще проговорят или кажат каквото и да е съществено... Но отворят ли устата си за много хора ще е интересно но и страшно...... Може и да ги осъдят, конфискация на имущество и пари и това ще е.... Просто ще заживеят по-скромно и тихо без кича с който са свикнали....
  • 18 соросоидни кърлежи

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:Ако сътрудничат на прокуратурата, може да получат и съдействие... Това съдействие Баневи трябваше да правят още преди много време и да раздават подаръци на политици и съдебна система ,тогава нямаше да стигне до този цирк,където крадеца вика,дръжте крадеца. Защото всички са в кюпа.
  • 19 СИКтир

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Ой":

    не бъди наивен...опоскваме всички ,кой чрез косвени данъци и осигуровки,кой чрез рекет с държавна помощ .просто големите риби много пляскат с опашките....
  • 20 Българин

    8 0 Отговор
    Засега 3 семейства евентуално ще гризнат дървото... Някой беше казал, че общия им брой на намазали през годините на прехода били 300 семейства... Доколкото можем да смятаме това прави 1%! А математиката е точна наука, нали!?
  • 21 Анонимен

    6 1 Отговор
    Благодарение на кой са богати богатите?
    От приказки и коментари файда йок!
  • 22 аката

    8 0 Отговор
    имаше записан разговор на танов за мишо бирата но и двамата ги няма.
  • 23 Popi

    11 1 Отговор
    Цялата патаклама напоследък е за да се неутрализират спонсорите на другата мафия БСП, че идват много избори. А който дава кюфтетата, той ще спечели и ще краде гарантирано за още един мандат.
  • 24 Кан Крум

    6 0 Отговор
    Кога лапаха кюфтетата не реваха ся им присяда балабар с комунистическата зган я виште краднела нинова
  • 25 ЗЛОБЕН

    9 0 Отговор
    АБЕ ДАЛИ НЕ СА СПРЯЛИ ДА СЕ ОТЧИТАТ КЪДЕТО ТРЯБВА И ВЕДНАГА ГИ ЮРНАХА. НЕЩО ПОДОБНО КАЗА И МАРИНЕЛА ЖЕНАТА НА ВЕТКО АРАБАДЖИЕВ. А МАРЕШКИ ГО ГЛОБИХА , ЧЕ ПРОДАВАЛ ЕВТИН БЕНЗИН НА ЗАГУБА. СТРАННИ НЕЩА СТАВАТ В БЪЛГАРИЯ. ИЛИ ПОНЕ ТАКА НИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ НА НАС ПРОСТОСМЪРТНИТЕ. НАЛИ? ? ?