Last news in Fakti

10 Декември, 2018 18:43 8 710 7

Видео показва как Синбад е намушкал Моллов

  • никола камберов-
  • синбад

Инцидентът е от Пловдив

С половинчасово закъснение и с липсата на 8 свидетели започна поредното заседание срещу Никола Камберов – Синбад. Той е обвинен за това, че на 13 декември 2003 година е убил по особено жесток начин 26-годишния Божидар Моллов в "Столипиново".

Осем души, които са били свидетели в досъдебното производство, и днес не се явиха в съдебна зала, пише "Трафикнюз". Оказа се, че един от тях е починал, а останалите седем са извън България повече от година. На заседанието прокуратурата поиска разпитите им да бъдат прочетени в залата, но това искане бе отхвърлено поради възражение от страна на защитата на Синбад в лицето на адвокат Красимир Елдъров.

В съдебната зала бе един от разследващите от Криминална полиция, който пръв е водил беседа с Камберов и е присъствал на следствения експеримент. Същия полицай Синбад посочва като един от четиримата, които са го били преди полиграфското изследване и преди експеримента.

Пред съда полицай Атанас Петков категорично отрече да е упражнявал тормоз върху обвиняемия.

„Получихме информация от колегите в Шесто районно, че мъж е съобщил, че знае за убийство, станало преди 13 години. Той посочил негов приятел. Видях Камберов в деня, когато го задържахме. Беше на работа в мола. Заведохме го в районното, където му бе направен полиграфски тест. Тогава колегите психолози ни казаха, че има индикации, че той има съпричастност към убийството. Работихме с него близо 24 часа. Не беше видимо зле, а малко притеснен, което е нормално. Аз му снех обясненията – пишех на компютъра, като с мен имаше още полицаи. Съдействаше, възприемаше всичко нормално. След полиграфа се разплака и каза, че той е извършителят. Сподели, че всичко което е казал в началото, се отнася за него, а не за приятеля му, за когото твърдеше в началото, че е убиецът”, заяви Петков.

На въпрос от страна на защитата дали Петков е знаел за метадоновата програма и дали Камберов е бил в криза, полицаят заяви, че не помни и че няма спомени обвиняемият да е искал метадон.

„Питах го дали употребява и той каза „НЕ”. Не е споменал да му е лошо. Видимо бе адекватен. Така беше и на експеримента”, допълни Петков.

Веднага след разпита на криминалния полицай, Камберов поиска думата. В залата той посочи полицая и заяви: „Този ме би. Бяха четирима. Викат ми: „Ти си убиеца”. Ама аз не съм. Янко е. Полицаите ме бият и викат „Машината каза, че си ти”. Казах на ей тоя / сочейки полицай Петков/, че съм в криза и си искам метадона, ама не ми дадоха. Само ме удари по главата. И аз казах, че съм аз щот бях в криза, не бях в час”, заяви Синбад.

Защитникът му го попита за ножа – оръжието на убийството, защо е излъгал, че го е хвърлил в реката. Вдигайки рамена, Камберов отговори единствено: „А, де! Това ми беше на главата”.

Последно разпитана бе майката на жертвата – Шинка. Жената едва разбираше какво е питат, а още по трудно бе да се разбере какво говори, поради незнанието на български език.

„Аз бях в Сърбия. Дъщерята се обади да си идвам и това беше. Много плаках. Сега съм болна, захар имам. По цял ден по улиците ходя и плача. Сестрата на Божидар ми каза, че ей т`ва момче – Никола, го мушнал. От Апуно знаем. Притеснена съм, болна съм, мъчно ми е”, заяви Шинка.

След кратка пауза по искане на прокуратурата бяха възпроизведени и кадрите от следствения експеримент. Той е бил проведен два дни след задържането и признанията на Синбад. За подготовката са били мобилизирани голям набор от униформени. Соченото за място на убийството е било отцепено с лента и бусове на полицията. На кадрите още в самото начало се виждат стотици жители на квартала, обградили мястото на експеримента.

Били е докарани кола, дървен нож и цивилни, играещи ролите на всички присъствали във фаталната нощ.

Точно до трансформатора и лавката, Синбад посочи къде е била колата, как е спряла и кой къде е седял. На предната седалка е била Зоя – сочена за любовница на Фейруп. Зад нея е бил той, а до него отляво е бил Янко.

Никола посочи и откъде е дошла жертвата – Божидар. Поставеното лице, играещо ролята на жертвата, се обърнало по указание на Камберов с гръб към него. Тогава последният извадил ножа и го забил в гърба му.

Този кадър предизвика смут в залата. Майката и сестрата на Моллов избухнаха в плач, а роднините на Синбад напуснаха залата за няколко минути.

Кадрите показаха и как намушканият е тръгнал към задницата на колата, за да бяга. В този момент обаче, файлът прекъсна. Въпреки опитите на администратора да възобнови видеото, това не се случи.

Единствено бе показано как обвиняемият води униформените към брега на Марица и показвайки как и къде е хвърлил ножа.

Поради техническите спънки адвокат Елдъров изиска нова техническа експертиза, която да установи дали проблемът е софтуерен или дискът с видеото е компроментиран. Причината е, че кулминацията на експеримента не може да бъде визуализирана, а това е важно за делото.

Защитата поиска и разпит на свидетел – Пламен Петков. Това е зам.-началникът на Шесто районно, пред който Камберов пръв е разказал за убийството. Последното желание на адвоката бе отхвърлено, но пък съдът уважи доводите за повторно излъчване на експеримента. Поради технически причини, това ще стане на следващото заседание през февруари.

Дотогава Никола Камберов ще остане в ареста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преброяване на бесните язовци

    70 1 Отговор
    Каква невероятна поредна циганска драма!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ванката

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "VeronicaSmith":

    е прекалявате с тая тъпа и гнусна реклама не ви ли стига че ви плащат за статиики че сега и от реклами почнахте да печелите явно я позакъсвате май ама така ще е триете коментарите на хората блокирате ги и те постепенно се изнасят към друга медия няколко вече минаха по този път...
  • 4 Qsym

    6 0 Отговор
    Синбад.......
  • 5 Nono

    4 1 Отговор
    Do reklamata se umorih
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Генчо Ген

    0 0 Отговор
    Не че нещо ама някво годно доказателство дали има или ...щото го виждам оправдан тоя с тия ехографи..пфф тахиграф ли ква беше тая дивотия полиграф е просто някой който драска много нали ...