Last news in Fakti

11 Декември, 2018 12:00 10 864 10

Убиецът на рейнджърката: Хванах я за врата и нещо изпука

  • светослав каменов-
  • десислава стоянова

Каменов сложил тялото под ъгловия диван в сградата

След като Светослав Каменов убил рейнджърката Десислава Стоянова, заминал за Благоевград, а от там прекосил пеш границата и отишъл в Гърция. Там прекарал седмица, след което се върнал в България. Това стана ясно на заседание в Пловдив, на което се гледаше мярката на обвинения в убийството на Десислава бивш военен Каменов, съобщи Plovdiv24.bg.

Наблюдаващият прокурор по делото Петър Петров обясни, че са налице всички доказателства, че именно Каменов е убиецът. По думите му на 29 ноември около 19.00 ч Каменов заедно с Десислава са пътували от жилището на Стоянова до едноетажна постройка във вилната зона на Сопот - жилището на Светослав. Пътували с "Форд"-а на свидетеля Стоян Чомпанов. Докато били в колата Светослав и Десислава разговаряли и станало ясно, че бившият военен помага във военната подготовка на Стоянова за Велико Търново.

Каменов бил взел автомобила на Стоянова, за да го ремонтира, но колата блокирала и Каменов я предал за скрап за сумата от 315 лева. Оставена е в морга.

Стоянова - на 29 ноември, носела в себе си собствените документи и тези на автомобила си.

След като счупил врата на Десислава, Светослав Каменов сложил тялото под ъгловия диван в сградата. Именно там е открито на 8 декември. Ден след убийството - на 30 ноември, Каменов е пътувал до София, там посетил бившата си приятелка Вера Костова. Но след неразбирателство с нея, отишъл в Благоевград, а после пеша в Гърция.

Най-вероятно на 7 декември се завърнал в България. Отишъл в село Зверино при бившата си съпруга Надя Каменова. Поискал от нея телефона на брат ѝ. Споделил ѝ, че е направил нещо и ще каже само на брат ѝ, който е разузнавач. Така пред двама разузнавачи в Мездра Каменов е завил, че е убил Десислава. Обяснил, че я хванал за врата и нещо изпукало. Прибрал тялото в дивана. Изгорил документите ѝ.

След този разказ прокурор Петров заяви пред съда, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши ново престъпление. При все, че има предходни присъди. Те говорят за трайна престъпна умисъл, макар вече да е реабилитиран. Именно заради това прокуратурата поиска и най-тежката мярка за Каменов - задържане под стража.

Защитата на бившия военен - адв. Снежанка Почева пък обясни, че свидетелите по делото не са преки свидетели и очевидци. Те казват в беседите със служителите на реда какво е споделил Каменов с тях.

На 8 декември клиентът ѝ не е дал обяснение. Не става ясно и какъв е бил мотивът му, ако се приеме че той е убиецът. Не са намерени регистрационните табели на колата на Десислава в дома на Каменов. По думите ѝ разследването е в начален стадий и "домашен арест" бил бил достатъчен.

Това поиска и самият Светослав - домашен арест. Попитан каква е последната му дума, той каза "Не!". Така съдът остави Каменов в ареста.

На излизане от съдебната зала той бе попитан от журналисти той ли е убиецът, а отговорът бе "Кой го казва!". Решението на съда може да се обжалва в 3-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бг идиотизъм

    49 2 Отговор
    ИДИОТ! Разказал на други хора за убийството.......тъп военен, то само като му видиш тъпанарската физиономия и ти става ясно що за човек е!

    Коментиран от #5

  • 2 Garrincha

    48 3 Отговор
    Гадно к*пеле е, личи му ! Явно, не му е пуснала мацката и я е пребил ! Сложете му главата на дръвника, да видим дали ще изпука нещо !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    32 4 Отговор
    Просто момче.В затвора ще го научат на обноски.
  • 5 Димитър

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "бг идиотизъм":

    Много често след извършване на тежки престъпления извършителя изпитва нужда да сподели за стореното с някого. Това не се дължи на факта, че е тъп (което най-вероятно е така), а по-скоро се дължи на емоционален дисбаланс. С това се занимават криминалните психолози, но идеята е, че добре че това е случая, защото това много помага на разследващите за установяването на извършителя и дано този си понесе присъдата, която заслужава.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 впечатлен

    23 1 Отговор
    Че той така обикаляйки из Гърция и България, е можел да убие всичките си бивши и настоящи приятелки. Накрая отишъл при разузнавача. Защо ли? Ами за съдействие и съвет как да прикрие престъплението си. Грешката на жертвата, мир на праха й, че му се е доверила. Предполагам, са били в добри отношения. Да убиеш човек за 315 лв., да лъжеш, че не си получил нищо, да дадеш чуждата кола за скраб! Все неща, които говорят що за човек е този нашенски ветеран. Сега 10 годинки и наново "ескадроните летят"!
  • 8 СссереМ

    16 12 Отговор
    Типична шапкарска кратуна,едно към едно с фърчатата мастия.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.