Last news in Fakti

18 Декември, 2018 18:10 2 346 16

Пуснали Ценко Чоков на зъболекар, искат го пак в ареста

  • ценко чоков-
  • галиче

Той е бил в отлично здравословно състояние

Пуснали Ценко Чоков на зъболекар, искат го пак в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Апелативният спецсъд е дал разрешение на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков да отиде на зъболекар. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Преди ден бяха публикувани снимки на бившия кмет на село Галиче Ценко Чоков.

От тях става видно, че Ценко Чоков, който в ареста се представяше за изключително болен, е бил в столично заведение по времето, когато трябва да е под домашен арест на няколко стотин километра от София - в община Бяла Слатина.

Той е бил в отлично здравословно състояние, не е бил с инвалидна количка и не е бил на болнична носилка, а е употребявал напитки и се е хранил в заведение в отлично състояние, пише News.bg.

"Апелативният специализиран наказателен съд за вчерашния ден, 17 декември 2018 г., е дал разрешение на бившия кмет на село Галиче Ценко Чоков да се отклони от наложената му мярка за неотклонение "домашен арест", за да посети стоматолог", заяви Арнаудова в кратко изявление пред медии за казуса "Ценко Чоков".

След като снимките от пребиваването в столичен ресторант на арестувания Ценко Чоков добиха публичност вчера, по-рано днес Апелативната специализирана прокуратура е поискала от Апелативния специалзиран наказателен съд изменения на мярката за неотклонение "домашен арест" в "задържане под стража" на бившия кмет на село Галиче Ценко Чоков.

Налице е неизпълнение и нарушаване на наложената му мярка за неотклонение "домашен арест", което е абсолютно основание да се поиска от съда изменение на мярката му в по-тежка такава, обясни Арнаудова.

На въпрос дали е възможно някой лекар, издал медицинските експертизи да бъде привлечен към наказателна отговорност, говорителят на главния прокурор отбеляза, че след експертизата, която е била предоставена в апелативния съд, е имало и други съдебни заседания. Тепърва ще стане ясно дали има виновно поведение от лекари или не.

В едно от последните си заседание, съдът е назначил комплексна съдебно-медицинска експертиза, която е била направена на 2 ноември. Според нея здравословното състояние на обвиняемия е било "толкова тежко, че дори вещите лица са предложили спиране на наказателното производство срещу Ценко Чоков, докато той се излекува". Тя обаче не пожела да разкрие от коя болница са били назначени вещите лица.

Арнаудова смята, че мярката за неотклонение "домашен арест" не върши никаква работа и не постига каквито и да било цели за мерките за неотклонение. Тя се използва само в случаите, когато обвиняемите наистина имат здравословни проблеми.

Говорителят на главния прокурор се надява да се засили контролът над обвиняемите, който е регламентиран в закона.

Арнаудова припомни, че по-рано през годината е била произнесена първата присъда срещу Ценко Чоков за общо три престъпления - причиняване на средна телесна повреда, отвличане и палежи. След като се произнесе присъдата, специализираният съд бе потвърдил мярката за неотклонение "задържане под стража" и тя е била в сила до 26 септември.

След специално назначена за здравословното състояние на Чоков медицинска експертиза, Апелативният спецсъд е преценил, че наложената му мярката за неотклонение "задържане под стража", трябва да бъде изменена в по-лека, напомни Арнаудова.

Освен информацията от медиите, че по време на вчерашния ден Ценко Чоков се е намирал в столично заведение в столичния квартал "Драгалевци", тя е била потвърдена и с доклад от СДВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преброяване на бесните язовци

    27 1 Отговор
    Некъф палячо от село прави на клоуни цялата законодателна, съдебна и изпълнителна власт. Е*аси и пародията на държава.

    Коментиран от #11, #13

  • 2 Я виж

    21 0 Отговор
    И оттам право в ресторанта да пробва пломбата.Не този а държавата в лицето на съдии и прокурори ни мислят за човешки масив неспособен да реагира срещу техните измислици за това как да оневинят правилния човек.
  • 3 Траян

    14 0 Отговор
    Какъв отвратителен човек трябва да си да палиш и дерибействаш години на ред без никой да му потърси наказателна отговорност. Доживотна присъда без право на помилване. Това заслужава и ще бъде справедливост, спрямо тормоза, който е причинявал на хората.
  • 4 некойси

    16 2 Отговор
    Не е некакъв, а по-скоро палячото от село за поръчки на боко.
  • 5 Иван

    6 0 Отговор
    Ай стига глупости. Ми той човека си е пробвал новите зъби със свински пържоли. Ако нещо не е наред се връща при зъболекаря
  • 6 Мкднлдс

    2 0 Отговор
    да дойде на зъболекар при бай тошо 50 ръка той ще му оправи усмивката
  • 7 Бате Бойко

    7 0 Отговор
    Има някакво недоразумение.Пуснал съм Цеко не в домашен.а в кръчмарски арест.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Абв

    2 0 Отговор
    Ясно ,ходил човека да си плати таксата !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 тээп

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Преброяване на бесните язовци":

    той не прави съда и законодателната власт.Напротив те нас правят на клоуни и този е пример за това
  • 12 П.Петков

    2 0 Отговор
    Живеем в АБСУРДИСТАН....
  • 13 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Преброяване на бесните язовци":

    Когато силно се размирише съдебната система се появява тази Арнаудова. Не вярвам на Цацаратурата и съда.
  • 14 гост

    0 0 Отговор
    Това не е държава , това е цирк.
  • 15 един

    0 0 Отговор
    Историята на бандита кмет ми напомня един детски виц от миналото. Един отива на лекар с превързан крак. Лекарят го пита, какво ти е? Човекът отговаря, боли ме главата. Добре, ами тогава защо ти е превързан кракът. Отговорът е, защото превръзката се е смъкнала. А въпросът към авторите на писанията за Чоков е, докога ще ни занимавате с бандита кмет?
  • 16 гост

    0 0 Отговор
    А има ли киселини нещо, сода ли пие или нещо друго? А гъбички на краката има ли? Дупка на чорапа, нещо? Хайде малко по-важни неща за този бабаит да пишете, драги журналисти. На фона на една купчина благотворителни концерти, детски хорове, базари в малки и големи градове вие сте намерили какво да публикувате, за да подклаждате негативното настроение, вместо да подпомагате позитивното такова.