27 Декември, 2018 20:03 2 384 3

Дадоха на съд четворния убиец от Каспичан

  • каспичан-
  • петър петров

64-годишният Петър Петров закла четирима от роднините си на 24 септември

Дадоха на съд четворния убиец от Каспичан - 1
Снимка: Shum.bg

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд с обвинителен акт 64-годишния Петър Петров, обвиняем за четворно убийство, извършено на 24.09.2018 в Каспичан, съобщават от Апелативна прокуратура – Шумен. Според обвинение той е умъртвил умишлено четири лица - Славка Петрова, Веселин Петров, Георги Великов и Гуля Великова, по особено мъчителен начин за жертвите начин и с особена жестокост, като убийствата са извършени предумишлено.

През 2015 г. Петров се пенсионирал и се върнал в Каспичан, където живеели възрастният му баща, а в другия вход - и пострадалите Георги и Гуля Великови, които му били чичо и стринка. Преди това той е бил осъден за опит за убийство в Смолян през 1989 г., след като е намушкал с нож в корема друг мъж. Към момента на убийството в Каспичан той вече е бил реабилитаран по право.

Между Петров и Великови възниквали конфликти, налагала се е и намеса на полицията. Причина за пререканията било това, че Великови често гонели Петров от къщата, тъй като смятали, че не трябва да живее там. През есента на 2018 г., пред свидетели, обвиняемият отправял закани по адрес на родствениците си.

На 24.09.2018 г. на улицата пред къщата, между обвиняемия Петров, който се намирал в лека към средна степен на алкохолно опияняване и Гуля Великова, възникнал конфликт. Обвиняемият се прибрал в дома си, сложил малка брадвичка в непрозрачна торбичка и се отправил към дома на чичо си, където влязъл през назаключената входна врата. Намерил чичо си и стринка си в стая на първия етаж и ги попитал, кога ще спрат да го гонят от къщата. Великова му отговорила, че няма да спрат нито те, нито децата им след тях. Тогава Петров извадил брадвичката и нанесъл на жената смъртоносни удари. Веднага след това нападнал и по същия механизъм умъртвил чичо си. След извършване на деянието, извършителят се запътил да излиза от къщата, но в коридора срещнал децата на току-що умъртвените му чичо и стринка – Славка и Веселин, върху които се нахвърлил с брадвичката и ги умъртвил по същия начин, както родителите им. Петров счупил телефоните на умъртвените от него пострадали, измил ръцете си и напуснал къщата, заключвайки след себе си входната врата. Прибрал се и се заключил в дома си, който се намирал на втория етаж на същата къща, но с друг вход, където бил намерен на следващия ден от органите на полицията.

В хода на разследването са извършени множество процесуално-следствени действия, между които огледи, разпити, съдебно-медицински експертизи, психолого-психиатрична експертиза.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Конан Дойл

    8 1 Отговор
    4 творния от Каспичан! Ще бестселър в САЩ за 2019г.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Mimi

    4 1 Отговор
    Моят чичо с подправени документи си присвои наследствената къща.Баща ми от мъка се разболя и почина.Та в този ред на мисли,колкото и ужасно да звучи–престъпника е постъпил правилно!