31 Декември, 2018 06:34 2 618 15

2018-а е годината на битите ченгета

  • бити полицаи-
  • полиция-
  • насилие

Респектът към закона клони към нула

Блъскани, бити, взривявани, ръгъни с ножове, брадви и дори ръждива ножица се оказаха през 2018 г. служителите в МВР. Според статистиката почти няма ден без пребит полицай.

Това обобщава в. „България днес“.

За последните шест години при изпълнение на задълженията си са пострадали 1925 служители на МВР, а 33 загиват. В огромна част от случаите биячите се отърват с пробация или условна присъда.

Липсата на ефективно наказание допълнително сваля прага на респект пред закона у гражданите. В резултат от това посегателствата над униформени зачестяват с геометрична прогресия. За да се стигне до 2018 г., обявена неофициално от служители в МВР за годната на битите ченгета.

Събраните данни от полицейски синдикати, който не претендират за пълна представителност сочат, че средно по трима униформени всяка седмица стават жертва на саморазправа от граждани.

Любопитно е, че хората нападащи представители на единственият репресивен орган в държавата далеч не са само закоравели рецидивисти. Смелост да посягат на ченгета рутинно проявяват и обикновени хора или дори възрастни жени, недоволни, че униформените ги "занимават с глупости".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи

    48 0 Отговор
    Като цяло 2018г. е годината на битите от цигани българи. През тази година съвсем ясно си пролича безсилието на държавата, да защити своите граждани и служители. И проблема е изцяло в прилагането на закона, както и в самия него като цяло, защото единствено в България законите защитават престъпниците, а не пострадалите. Така че на следващите избори българския народ вместо да блее, да отиде и да промени статуквото с гласа си!

    Коментиран от #2

  • 2 балама

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хихихи":

    Ако "изборите" можеха да променят нещо, щяха да ги забранят. Ама, докато 80% им се връзват, ще я караме полеека лека. Към ада.
  • 3 оптимист

    19 0 Отговор
    Хаирлия да е! Пък 2019 - на "такованите" ченгета, раиш ли.
  • 4 Инкогнито

    30 0 Отговор
    И 80% от нападателите на униформени са от малцинствата и за сметка на това шапките си го изкарват на белите в България.
  • 5 Петко

    18 1 Отговор
    Преди време когато имаше по 2000 чове на конкурсите, отсявахте всички свестни кадри и взимахте на работа връскарчетата, сега сърбайте това дето сами си исрахте..

    Коментиран от #8

  • 6 Димов

    22 2 Отговор
    Роми бият ченгета. Ченгетата не могат да гъкнат, щото отгоре им казват, да не закачат "електората". Отгоре толерират ромите, щото ЕС им казва, че модерният европеец трябва да отговаря на насилието с толерантност. За пример се дава Германия, която сега се радва на безброй турски "туристи" и вижте как върви на добре от тях. И за да се наложи германският модел в България, се налага ченгетата да стискат зъби, и да държат Макаров в кобура, когато ромите им налитат със сопи и летви. Нищо. Ченгетата после ще си изкарат яда на някоя бабка или на някой българин, който с детето си, пресичайки на пешеходна е отнел предимството на БМВто, на сина, на местният цигански тартор. Такъв е реда тука.

    Коментиран от #7

  • 7 NikNay

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Димов":

    Димов, какво е това "роми" бе българино?

    Коментиран от #12, #13

  • 8 Васкони

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Петко":

    Така е и аз преди много години исках да стана полицай ама ме отсвириха друг сложиха по ДПС линия
  • 9 Как ще си бият електората

    7 1 Отговор
    Да не са откачени
  • 10 Турист

    11 0 Отговор
    Само за справка - в САЩ полицията застреля дрогиран българин, заради изваден нож.С 4 куршума за по сигурно.
  • 11 бял

    12 1 Отговор
    Пожелавам си през новата година оркте да изкривят носа на тиквата и антуража му
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "NikNay":

    Ей го, видя ли? Написах ти какво е това "роми" и веднага ми делнаха коментара (#12).
  • 14 ПИСНАЛО МУ

    2 0 Отговор
    А ПРЕЗ 2019 ЩЕ СА И, Е..... НИ
    С ТИЯ ПАРЛАМЕНТАРНИ ЛЕКЕТА
    НАПРАВИХА НИ ПОМИЯРИ И ИЗМЕКЯРИ
  • 15 ЯДОСАН

    3 0 Отговор
    Само бои убиване на куките те са обирджии само пари просят поткупи в София ако те хванат че ебеш в парк ите искат иначе ще пишат глоба нека са проклети наравно с циганите товае полицейска държава нищо не правят как да си плащам данъците като и дават от нашите данъци заплати ужас..