10 Януари, 2019 13:10 2 752 11

10 години затвор за мъж, изнасилил две жени

  • изнасилване-
  • затвор

На всяка от пострадалите жени подсъдимият следва да заплати и по 20 000 лева обезщетение

Окръжният съд потвърди присъдата от 10 години затвор на мъж, обвинен за изнасилване, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Окръжен съд – Пловдив потвърди присъдата на Районния съд, с която на подсъдимия с инициали В. П. е наложено наказание от 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Той е признат за виновен в това, че на 7 декември 2017 г. в Пловдив в квартал „Кючук Париж“, при условията на опасен рецидив се е съвкупил с лице от женски пол – 19-годишно момиче, като я е принудил към това със сила и заплашване. Със същата присъда подсъдимият В. П. е признат за виновен в това, че няколко дни по-късно, на 20 декември 2017 г. в Пловдив, при условията на опасен рецидив се е съвкупил и с 21-годишна жена, като също я е принудил към това със сила и заплашване.

За извършените две деяния съдът наложи на подсъдимия В. П. едно общо най-тежко наказание от 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. На всяка от пострадалите жени подсъдимият следва да заплати и по 20 000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие по глава ХХVII от НПК, като подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните по досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия ефективно наказание от десет години лишаване от свобода е определен, след намаляване на наказанието с една трета, съгласно чл. 58а, ал.1 от НК.

В мотивите си към решението Окръжен съд – Пловдив е заявил становище, че правилно първоинстанционният съд е определил за всяко едно престъпление наказание, като е отчел единствено утежняващи отговорността обстоятелства. Това е мотивирало определянето на наказание в максималния, предвиден от закона размер, а именно петнадесет години лишаване от свобода. Всички данни, събрани по делото, дават основание да се направи извод на наличие на висока степен на обществена опасност както на подсъдимия, така и на извършеното от него.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко тиквата

    3 20 Отговор
    Поне си е от....ал човека завиждам му за агнешкото
  • 2 Пенко Гелев

    7 7 Отговор
    И аз си мечтая да тръкна 19 г моме но ме е шубе от МВР

    Коментиран от #5

  • 3 GORO

    15 5 Отговор
    ДА се кастрира гнусният нерез !!!!
  • 4 Митко Събев

    3 12 Отговор
    Благородно завиждам на човека 19.21 г са много сладичко оххххххх
  • 5 гост

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пенко Гелев":

    даваш към 50-60лв и е..еш полвин -един час 20-годишни студентки от селата !!! Пълно е с обяви ....От гората ли падаш или да ???

    Коментиран от #7

  • 6 Дедо1

    12 0 Отговор
    Са требе да му е бодро дупето у пандизо
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Jack Bauer

    2 0 Отговор
    Може и да не си е платил та за това са го вкарали в казуса "изнасилване".
  • 9 Бачо Киро

    6 0 Отговор
    Добре са го осъдили. Но! Щом за изнасилване се дават 10г, как тогава за двойни убийства се дават 3г условно? Ей тази простотия не мога да схвана...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Манаф

    3 0 Отговор
    Глупендър , за две ебанета 10 години