15 Януари, 2019 15:36 3 367 4

Хванаха контрабандно злато за над 100 000 лева (СНИМКИ)

  • контрабанда-
  • злато-
  • златни накити

Бижутата са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата

Опит за контрабанда на над 1,5 кг златни бижута предотвратиха митническите служители при проверка на лек автомобил.

На 10 януари 2019 година на трасе „Входящи автомобили и автобуси“ пристига лек автомобил „Ауди“ с чужда регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила, отклонен за проверка, пътували съпрузи, които заявили, че не пренасят нищо за деклариране.

При проверката на митническите служители се установило, че в дамската чанта и в джоба на връхната дреха на жената са укрити 42 накити от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, обици и монети. Според експертизата на вещото лице откритите накити с общо тегло 1550 грама са златни и са на стойност 106 272 лева.

Бижутата са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване - Южна морска“, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Само преди ден, при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция митническите служители откриват укрити в несесер, увит в одеяло, близо 400 грама златни накити и монети.

Накитите са задържани, а на нарушителя, австрийски гражданин е съставен акт по Валутния закон. В новогодишната нощ бе предотвратена контрабанда на над 2,5 килограма контрабандни златни изделия и накити, открити при проверка на лек автомобил.

Златото е открито в джобове в дрехите на шофьора, поставени в кутии в различни чанти с лични вещи. По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NikNay

    11 0 Отговор
    Това са подаръци които се дават по традиция на младоженците . Турците имат големи родове и даровете по сватбите са големи.
  • 2 ЛИлиев

    2 0 Отговор
    Това е митническо нарушение, независимо как са придоити. Ако минават транзит през нас - да ги декларират и сигурно има проста процедура да ги пренесат до другата ни граница. Как минават транзитните ТИР-ове запечатани?!
  • 3 сектант

    5 0 Отговор
    Айде сега си представете какво е минало
  • 4 идЕоти

    2 0 Отговор
    Ми като са прости олигофрени да го сложат в колата на видимо място, което се проверява да ги хващат.