15 Януари, 2019 17:21 1 232 7

Прокуратурата протестира оневиняването на биячи на журналист

  • журналист-
  • поморие-
  • стоян тончев

Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи заседанието си

Прокуратурата протестира оневиняването на биячи на журналист - 1
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура – Поморие протестира присъда на Районния съд в града, с която Мартин Д. и Веселин К. са признати за невиновни. Мартин Д. е подсъдим, за това че на 14.01.2016г. в гр. Поморие, в качеството му на помагач, в съучастие с неустановено по делото лице (съизвършител) и Веселин К. (съизвършител), спомогнал на двамата извършители да причинят средна телесна повреда на Стоян Т., изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което е довело до трайно затруднение на речта, причинена чрез нанасяне на удари с метален предмет - телескопична палка в областта на лицето и главата на пострадалия, като осигурил средството за извършване на престъплението - разгъваема телескопична палка - престъпление по чл.129, ал.2, предл. второ, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.4 от НК.

Веселин К. е подсъдим за това, че на 14.01.2016г. в гр. Поморие, в близост до сградата на Община Поморие, в качеството му на извършител, в съучастие с неустановено по делото лице (съизвършител) и в съучастие с Мартин Д. (помагач), чрез нанасяне на удари с метален предмет -телескопична палка в областта на лицето и главата, причинил средна телесна повреда на Стоян Т., изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което е довело до трайно затруднение на речта, като телесната повреда е причинена с особена жестокост - престъпление по чл.131, ал.1, т.9, предл.последно, вр.чл.129, ал.2, предл.второ, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК.

Районна прокуратура – Поморие счита постановената от съда присъда за неправилна и постановена при съществено нарушение на процесуалните правила. Протестът на Районна прокуратура – Поморие е депозиран в съда днес (15.01.2019 г.).

Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи заседанието си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глупости

    7 0 Отговор
    е това е то статия
  • 2 NikNay

    5 0 Отговор
    Е толкова неграмотност от Венцислав Михайлов - едно заглавие не може граматически правилно да напише .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 NikNay

    0 0 Отговор
    То ясно, че ви е криво като ви показват правописните и стилистичните греши и за това триете коментари. Добре ама поне да бяхте си поправили грешките, че с това "невиновни" ставате смешни.
  • 7 Голям прос

    0 0 Отговор
    Корупция! Какво излиза -трябва да го убият и да получат 3-4 годинки, щото видиш ли за първи път убиват. Пък то не е така, само са го били и му нанесли тежка телесна повреда което е нищо според корумпирания съд в Поморие