17 Януари, 2019 19:13 2 912 6

Връщаме на Казахстан измамник, източил $1 млн.

  • максим леонтиев-
  • еза-
  • казахстан

Леонтиев е успял да присвои около 1 милион долара, чиято левова равностойност към момента на престъплението е 1 743 876

Връщаме на Казахстан измамник, източил $1 млн. - 1
Снимка: Флагман

Окръжен съд – Бургас допусна екстрадиция на казахстанеца Максим Леонтиев, като го предаде на родната му страна, откъдето бе получена официална молба. Производството е по реда на чл. 17, ал. 1 от Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест.

В съдебното заседание днес обвиняемият Максим Леонтиев и неговата защита са дали доброволно съгласие за незабавна екстрадиция.

От доказателствата по делото съдът установи, че деянието, за което е привлечен Максим Леонтиев - длъжностно присвояване в особено големи размери, съставлява престъпление и според законодателството на Казахстан, и на България.

Леонтиев е успял да присвои около 1 милион долара, чиято левова равностойност към момента на престъплението е 1 743 876. Според наказателния кодекс на Казахстан мъжът може да получи до 12 години затвор. Българският НК предвижда по-сурово наказание - между 10 и 20 години.

"Окръжен съд – Бургас констатира, че са на лице основанията, за да се уважи изразеното от исканото лице съгласие за незабавно екстрадиране и не са на лице основания за отказ за екстрадиция. В конкретния случай исканото лице е гражданин на Р. Казахстан. В Република България не му е предоставено убежище, не се ползва с имунитет по отношение на наказателната юрисдикция на страната ни и е наказателно отговорно, съобразно българското законодателство. От приложените материали към Молбата за екстрадиция се установява, че за повдигнатите на исканото лице обвинения не се налага смъртно наказание в искащата държава", пише в разпратено до медиите съобщение на съда.

Съдът установи също така, че срещу исканото лице няма висящо наказателно производство за престъпление различно от това, за което се иска екстрадирането му и няма наказание, което следва да се изтърпи в страната ни.

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража” на Максим Леонтиев до фактическото му предаване на молещата държава – Република Казахстан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ynd

    12 0 Отговор
    В България условно 2 г.
    В Казахстан ефективно 10 г.
  • 3 Лелее

    2 0 Отговор
    Този е голям спец. Нашите български крадци и толкоз не могат да източат в бг. Значи означава къде е България къде е Казахстан. Щом тук няма закони. Може би там има закони.
  • 4 Торук

    5 0 Отговор
    Този прилича на Пеевски да не са близнаци
  • 5 Виждам как нищо не виждам

    5 0 Отговор
    Защо са затулили очите на ченгетата с бяла линия? А пък са затулили името Адидас с бяла лента на блузата на този як бик. Знаете ли как може да ги натръшка всичките ченгета там.
  • 6 бако

    1 0 Отговор
    Абе оставете човека той с тези данни е готов за депутат