18 Януари, 2019 08:29 33 772 127

Цигански погроми в цялата страна

  • цигани-
  • погроми-
  • безчинства-
  • грабежи

От месеци крадци върлуват из монтанското село Дългоделци

Цели сгради изчезват след набези на крадци из цялата страна. В Сливен напълно разграбена е бившата белодробна болница, която е паметник на културата. В Перник цигани отдавна приключиха с индустриалната зона в града, в Средец тухла по тухла бе отнесен завод „Пластмасови изделия”. В София мургавите набези доразрушиха един от най-красивите архитектурни паметници на столицата – „Захарна фабрика”, пише в. Труд.

Подобна съдба застигна и много бивши заводи из страната, както и затворени училища. Осъдени обаче няма.

От месеци крадци върлуват из монтанското село Дългоделци. Апашите режат проводници от улици и дворове, вадят кабелите за електричество от стените, разбиват покриви и свалят керемиди и греди от къщи.

„Живеем в страх! Цели домове изчезват за дни, а крадците са на свобода и продължават набезите си!”, жалят се местните хора.

Последният удар в Дългоделци обирджиите направили в нощта на вторник срещу сряда. Към 22,30 часа крадец се вмъкнал в двора на 81 годишната баба Цветана Й. и изрязал около 75 метра кабели, които захранвали с електричество стопанските постройки на старицата. На следващия ден полицаите от МВР участъка в Якимово започнали разследване и за часове спипали крадеца – 51 годишният местен жител Цеко Г. В дома му пазителите на реда открили откраднатите проводници.

„Работата по изясняване и документиране на случая продължава”, казаха от полицията. При разпитите обаче апашът признал за още 5 къщи, оставени от него без жици.

„Положението в Дългоделци е страшно. Неколцина хайдуци обхождат домове и дворове и крадат наред. Къщите без стопани направо ги сриват със земята. Свалят керемиди, греди и тухли, не оставят камък върху камък. Всички знаят кои са обирджиите, полицията ги залавя, но след ден-два в ареста излизат отново на свобода и пак крадат. „Не ги съдят, защото щетите били под минималната заплата!” разказа кметът Тихомир Георгиев.

Жителите на Дългоделци също недоволстват от небезите и безнаказаността на апашите. „Нагли са до немай къде! Даже не отричат, че крадат. Казват „Като няма работа, ще крадем, трябва да ядем! А работа има, колкото искаш – и на полето, и във фермите с животни, ама трябва труд цял ден, а те искат да ядат и пият без мъка!”, сподели 78 годишен дядо от селото.

В Дългоделци, на около 30 км от Монтана по списък живеят 800 души, близо половината обаче са по чужбина и големите градове. В селото са останали предимно възрастни и немощни хора, а над 1/3 от домовете са без стопани и стават лесна и безпрепятствена цел на крадците.

ФАКТИ зададе конкретни въпроси на Бойко Борисов относно циганския проблем и все още очаква отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стани беден

    399 7 Отговор
    Гражданската война ... вече започна!

    Коментиран от #13, #48

  • 2 dynamo

    416 7 Отговор
    Върлуват циганите. Ами трябва им ловна дружинка. Да ги поотстреля. България над всичко!

    Коментиран от #105

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фродо

    222 5 Отговор
    Орките атакуват
  • 5 чичко

    374 2 Отговор
    Когато местното население се въоръжи и започне да се стреля за влизане в чужда собственост, тогава всичко ще си дойде на мястото.

    Коментиран от #69

  • 6 гост

    186 18 Отговор
    Нормално. Просто това са лешоядите, които Запада засилено и преоритетно си отглежда от 89-та насам и които са естествено продължение на бившите комунистическите хиени, които същият Запад използва и продължава да използват за унищожаването на държавата, държавността и в крайна сметка етноса на България. Това е разликата във визията за развитието на ДЪРЖАВАТА България на миналите и настоящите господари, господа русофоби : градивното и ретроградното...ако изобщо можете да го видите и осъзнаете, преди да затънете до врат в "благата" на западната "демокрация".

    Коментиран от #68, #97

  • 7 mediator37

    228 3 Отговор
    Ако имам власт да пиша закони само две страници изменения написвам и голяма част от въпросите са решени. Изтривам завинаги професията непрекъснато раждаща майка циганка чрез никакви помощи за дете; спирам получаването на издръжка от общината при баща неизвестен; пет години затвор за баща с последвало раждане от непълнолетна; конфискуване на детето и даването му за осиновяване, родено от непълнолетна и т.н. Обаче никой няма да ми даде да пиша закони.

    Коментиран от #108

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Аматьори

    39 153 Отговор
    Сто пъти по толкова да крадат, пак не могат да стигнат българите. Само КТБ изфъстя един 5 млрд.

    Коментиран от #16, #55

  • 10 Коментар📝

    173 3 Отговор
    Искам си Парите от Данаците Само ХРАНГУТИМ МВР

    Коментиран от #77, #78

  • 11 Абв

    187 4 Отговор
    И всичко това става с мълчаливото съгласие на управляващите!СРАМ и ПОЗОР за властимащите!Делят последният залък на хората с циганите!Корупция и жажда за пари на управляващите подложи на изтезание народа и прогони кадърните в чужбина!Такива убийци няма никъде по света като нашите управници!👎🏿👎🏿👎🏿
  • 12 Tiffff

    167 4 Отговор
    Всички отдавна знаем че мангала не създава а руши. ... См.рт за всички цигани .. не ме е жал за Тех и да ги бият и да ги е.ат все ми е едно

    Коментиран от #83

  • 13 ГОСТ

    87 2 Отговор

    До коментар #1 от "Стани беден":

    Бъркаш понятията ,гражданска война и отстрел

    Коментиран от #91

  • 14 s7un7

    145 2 Отговор
    Всички пунктове за вторични суровини трябва да се затварят ако приемат жици и така нататака и няма да се крадът като няма кой да ги изкупи.... ааа Да и смърт за циганите
  • 15 гост

    15 81 Отговор
    Аман от поръчкови теми за отклоняване на вниманието. Това новина ли е или рутина ?!! Прозрачни и смешни сте !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 gost

    95 3 Отговор
    Пред законите всички трябва да са равни, като държавата не може да се справя, да се разпуска, в касата имам около 500 патрона, все за един катун ще стигнат.
  • 20 гост

    115 4 Отговор
    Че крадат циганите е вярно,но и вярно е ,че фабриките и заводите първо бяха окрадени от тези с белите якички!!!
  • 21 АБВ

    89 15 Отговор
    Да ни е честита новата държава на сиганите-Гербария!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 fdf

    65 2 Отговор
    Трябва да се направят тухларни и тези да не излизат от там
  • 24 345R6

    112 2 Отговор
    ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВНА ДЪРЖАВАТА КОЯТО НЕ ДАВА ЛИЧНО ОРЪЖИЕ НА БЪЛГАРИТЕ КАКТО ДЪРЖАВАТА ДАВА НА НАРОДА СИ В НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЕМОКРАЦИЯ-САЩ.Я БАБА ДА ИМА ЕДИН АВТОМАТ НА СЕЛО ЩЕ ПРИПАРИ ЛИ МИРЕЗЛИВЕЦА ЩЕ И ВЗЕМЕ ЛИ ПРАСЕТО,КОКОШКИТЕ И КУКОРУЗА.НА ДУКИ ЩЕ ПОСМЕЕ.
  • 25 Азазззззз

    117 2 Отговор
    Трябва да дадат право на хората да застрелват такива нахлули в имота им, както е в САЩ.

    Коментиран от #30

  • 26 Отмъстител

    106 3 Отговор
    В любимата ви Америка има термин - смъртоносно оръжие. Когато ви нападнат със смъртоносно оръжие, имате право да се защитите също със смъртоносно оръжие. В категорията "смъртоносно оръжие" влиза всичко, което може да ви убие, включително телата на трениращите бойни изкуства, са признати за такива. Освен огнестрелно и хладно оръжие, тук влизат всякакви колове, дъски, брадви, отвертки, чукове, триони, парчета винкел и арм. желязо, парче стъкло, и въобще всичко, което може да убие човек. Ерго, циганина те напада с тесла или парче винкел, ти го застрелваш - няма проблем ! Влиза непоканен в имота ти и го гръмваш - също няма проблем ! Разбива ти вратата, или просто те избутва за да влезе - стреляш в главата и всичко е ОК ! Очевидно е, че държава няма, справедливост няма, от никъде нищо не бива да очакваме, и е наложително да вземем защитата на живота, имота и семействата в собствените си ръце !
    Ако циганин ти е навредил, трябва да го издебнеш далеч от хора, в полето, пък нека е с жената и децата - всички под ножа и изчезваш, никой няма да те търси !

    Коментиран от #44

  • 27 месара

    66 2 Отговор
    отваряйте трудовите лагери!!!
  • 28 Мнение

    87 1 Отговор
    Тези от които зависи да се вкарат в ред циганите, са се покрили в София и си мислят че този проблем е далеч от тях, но незнаят колко бързо ще ги застигне и тях и тогава ще разберат какви нещастници и идиоти са.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Димов

    56 1 Отговор

    До коментар #25 от "Азазззззз":

    Защо да чакаш държавата, да ти даде право? Ти го нагласи, да не мърда, па двор широк, кър голям..... Даже няма и да го търсят.
  • 31 Бат Мишо

    86 3 Отговор
    Оръжие законно НИКОГА няма да ви дадът ДОРИ ДА БЪДЕТЕ ИЗТРЕБЕНИ - щото да не го обърнете срещу тях ....ЗА ВАС ГРАМ НЕ ИМ ПУКА , нито за собственността ви , нито за здравето ви , нито за живота ви - ЗАТОВА ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ НЕЗАКОННО по всякакви начини НА МОЯ ОТГОВОРНОСТ - казвайте Бат Мишо ми каза че по добре 6 ма да ме съдят ,отколкот 4 да ме носят

    Коментиран от #73

  • 32 Димов

    77 1 Отговор
    Лиляна Ковачева, няма ли да се засегне от това? Лиляноуууу! Няма ли да кажеш нешо по въпроса? Кога си видала българи да крадат жици в ромска мафала? Още ли смяташ, че не сте нагли? Прав е Каракачака - нагли сте, та чак ниедни! Каракачанов - НИТО КРАЧКА НАЗАД! Викай танковете! Сутрин, ротите да тичат за зарядка, въоръжени, покрай гетата. Първото нещо, което вижда Ачо сутрин, да е въоръжен войник, тичащ пред бараката му. Носът си няма да подадат навън.
  • 33 МВР органа

    47 4 Отговор
    МАй е време за гражданска война... няма да е дълга.. но ще е много кървава.. тия кафви л...а... не са въоръжени и ще натърколят главите
  • 34 Димов

    57 1 Отговор
    Трябват ни доброволни, въоръжени патрули. Трябва ни милиция.
  • 35 Гост

    44 2 Отговор
    Оппааа! Изтриха ми коментара в който писах че трябва да се спрат тези които изкупуват от циганите металите за стотинки и ги продават в Италия за евра. Писах че там трябва да се спре кранчето. Писах че ще повярвам че се прави нещо ако се спрат тези хора. Очевидно факти нешо не им изнася или как?
  • 36 Жалко

    41 2 Отговор
    Така е нищо повече неостана от нас Ориенталска държава която след няколко десетелетия ще бъде изцяло циганска . Нямаме здравеопазване ,нямаме гражданско общество,закони които се пишат с една цел корупция и пак корупция огромни данаци и такси.Безмислено да се пише и говори каквото и да било,времето ще си покаже всичко.
  • 37 патриот

    31 15 Отговор
    ето докъде ни доведе демократичното управление на ДПС-БСП в годините след капиталистическия преврат от 1989

    Коментиран от #45

  • 38 Roko

    46 3 Отговор
    „Не ги съдят, защото щетите били под минималната заплата!” разказа кметът Тихомир Георгиев.
    Ами то, под 500 лв. Има досра неща за крадене, значи легално е.

    Коментиран от #39

  • 39 Ivan

    50 2 Отговор

    До коментар #38 от "Roko":

    Ами явно така излиза, значи по тая логика може да влезеш в магазина и а откраднеш неща за около около 400 лв без, никакви последствия
  • 40 DDDDDD

    53 4 Отговор
    Каракачанов вземи се в ръце и действаи ще те подкрепят всички българи, дори и тези които не те харесват,сигурен съм!!!

    Коментиран от #61

  • 41 Патриот

    48 1 Отговор
    Смели Българи има ли? Не е ли срамота циганите да си стоварват циганията на главите ни и ние да си траем и надяваме, че друг път така няма да правят? Безконтралната циганска раждаемост да се спре и на углавни престъпници цигани да им се отнема БГ гражданството и обратно в Индия и Пакистан.
    И дай Боже да опазим България бяла и Християнска.
  • 42 Гост

    46 0 Отговор
    Какво ще рече "щетите са под минимална заплата"

    Как се определят щетите???
    ако ми махнат 2 керемиди и ми е протекло леко, ремонта отива над минимална заплата!
    5 къщи, обрал този 75 метра кабел за да ти го вържат отново от Енергото знаете ли какви пари са???
    как са решили че е нищожно??
  • 43 Курнелия

    12 12 Отговор
    уф, сега ще скочи рейтинга на патриотите точно преди изборите за европейски парламент
  • 44 АК 47

    42 0 Отговор

    До коментар #26 от "Отмъстител":

    Напълно те подкрепям!!! Няма друг начин,за да се отървем от тия гниди!Дошло е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!!!!
  • 45 синя трева

    34 3 Отговор

    До коментар #37 от "патриот":

    Абе тъпанарино, Герб са вече 11 годинии защо не го промениха това положение? Да ти ....!
  • 46 ккк

    28 0 Отговор
    Май ще има скоро "...грабвайте телата!!!....."
  • 47 ДОКО

    36 3 Отговор
    ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ НЕКАДЪРНОСТТА НА ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО ЦВЪКО УШКО КАКА ЦЕЦКА КАКА ЛИЛИ И ДРУГИ ГЕРБ ТЕЛЕТА КАТО И НАПРИМЕР И ТОМА БИКОВ ПИНЧЕРА..ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ВАЛЕРКАТА БУРГАСКОТО ТАРИКАТ И БОЛЕН СИДЕРОВ ФУРНАДЖИЙСКАТА ЛОПАТА..АМИ ТОВА Е КВО СЕ ЧУДИТЕ..И ДАЖЕ НЕЩАТА ЩЕ ЗАГРУБЕЯТ И ЩЕ СТАНАТ ПО ЖЕСТОКИ ЛОШОТО Е ЧЕ СТРАДАМЕ НИЕ ХЪРБИТЕ..
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ккк

    15 0 Отговор
    Грабвайте телата!!!
  • 50 Тексас

    31 0 Отговор
    Спасението само да се примеат законите на щата Тексас в България тоест право на защитаване на лично имущество с огнестрелно оръжие.
  • 51 АЙДЕ ЛУДИ

    31 0 Отговор
    ЦИГАНЕТЕ ОПУСТУШИХА БЪЛГАРИЯ КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГИ РЕЦИКЛИРАМЕ
  • 52 Господинов

    30 0 Отговор
    Такава е картинката из цялата страна поради безхаберието на властта у нас, дори напротив и поради същия манталитет у властта - тя също краде от обществени поръчки, лобира за престъпници и олигарси, и вместо в затвора си живее в охолство.Че с какво са по-различни управляващите от циганите ? Едните лъжат и другите лъжат, едните крадат и другите крадат, едните са безполезни и другите също,едните закриват нация и държава , другите също- открийте разликата. А тя е в образованието и облеклото и то не навсякъде. Спасението на българите е да се въоръжаваме законно и де се защитаваме поединично и задружно защото от Цацаратури и милиционери помощ не сме видели. Те си пазят заплатите и властта.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Брадвата

    16 3 Отговор

    До коментар #9 от "Аматьори":

    Не е така, пичага! Циганската престъпност и нейната вреда върху икономиката, демографията, прогонването на населението от селските райони, ще сложат точка на държавата като такава. Говорим за заличаване на цяла държава. Колко милиарда струва нашата държава със или без хората в нея? Косово струваше грубо 100-110 милиарда.
  • 56 Случаят със Захарна фабрика ,

    5 4 Отговор
    До ж.п. Гарата, е меко казано по-различен! На собственика му трябва терена, а историческата ценност го е заела! Защо подвеждате и набеждавате?
  • 57 Случаят със Захарна фабрика ,

    3 2 Отговор
    До ж.п. Гарата, е меко казано по-различен! На собственика му трябва терена, а историческата ценност го е заела! Защо подвеждате и набеждавате?
  • 58 Отмъстител

    17 0 Отговор
    Оръжие няма да разрешат, то е ясно, но поне да променят малко закона за неизбежната самоотбрана... Тогава ще те оправдаят за убийство при самоотбрана, но ще те съдят за незаконното оръжие, което си е жив майтап. Имам приятели, които имат по 7-8 дела за притежание на незаконно оръжие, и само единия лежа 8 месеца в общежитие с лек режим в Бобов дол, където пък изучи пчеларство, и сега има 300 кошера. Нае адвокат, даде некой лев, и му дадоха законен пистолет, да си охранява меда. :-))
  • 59 Ицо Багера

    14 0 Отговор
    За завода на "Чавдар" в гр. Ботевград? Там е останала само легендата за него...
  • 60 фжр

    22 2 Отговор
    После, защо хората разчитат само на РОКЕРИТЕ...
  • 61 русофил

    22 1 Отговор

    До коментар #40 от "DDDDDD":

    И аз ще го подкрепя Каракачанов.Нищо че не съм му електорат.Aко тръгне напред ще съм след него.
  • 62 777

    32 0 Отговор
    Нима никой не вижда и не надига глас ,че в България върлува хибридна гражданска война? Не от вчера-Катуница,захарна фабрика,столипиново,Максуда,БДЖ-пътуването с влак вече е геройство...българското село-живеенето на село вече е геройство,,Финансирана от западни НПО,комитети и т.н.една прослойка от населението дерибейства,взема социални помощи,краде,бие и убива безнаказано,а мълчанието на агнетата само усилва тяхната позиция .ДОКОГА?Българино събуди се!Ножът опря у кокъла!
  • 63 Townboy

    19 1 Отговор
    Когато на практика липсва държава и общество паразитните малцинства като цигани и евреи върлуват безнаказано.
  • 64 Геро

    16 6 Отговор
    След прочитането на статията това по-долу е писано преди около 10 години и е на път вместо 2030 година да се случи много по-рано:
    Населението ще бъде съсредоточено почти изцяло в няколко основни града: Северна България – Видин, Търново, Русе, Свищов, Варна и Разград; Южна България – София, Стара Загора, Пловдив, Кърджали и Бургас.
    Населението на страната ще бъде около 6,5 милиона души, от тях 3,5 милиона българи, 2 милиона роми и 1 милион с турско самосъзнание. Градовете Разград и Кърджали ще имат полуавтономен статут и ще приютяват около 60% от жителите с турско самосъзнание. В София ще живеят около 2,5 милиона българи, а останалите 1 милион ще бъдат разпръснати по гореизброените градове. Селата и по-малките градове ще опустеят напълно вследствие липса на перспектива и условия за нормален живот. Те ще се превърнат в гета, в които ще се самонастаняват номадстващи ромски племена, които ще представляват реална заплаха за мира и спокойствието на страната.
    Тези племена периодично ще нападат големите градове с цел ограбване и прехрана. Всякакви опити за за решаване на проблема с войнствените ромски племена, спъващи развитието на нацията, ще бъдат пресичани от Българския Хелзинкски комитет под предлог етническа дискриминация.
    Пътуването между отделните градове ще става само с военизирани конвои.
  • 65 хелзинки

    7 1 Отговор
    пращайте ни ги, искаме ги, обичаме ги!
  • 66 циганин

    4 9 Отговор
    тъй ще е майни! докато вие се упражнявате по форумите, ние действаме!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Грую

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ако те са лешояди значи има мърша! И коя според теб е тя? Щом един циганин предпочита да прави погром вместо да работи това е показателното и същественото. Дали затова причината е че няма работа или пък ако има такава тя е ниско платена не е чак толкова важно и затова според мен не бива да се пита Бойко Борисов за циганския проблем, а за българския защото ако е възможно да се реши българския проблем след това ще бъде възможно да се реши и циганския. Нека да не слагаме каруцата пред магарето. Така няма да стане.

    Коментиран от #90

  • 69 селянин от обеля

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "чичко":

    Ако местното население се въоръжи и стреля това няма да бъде маломерно престъпление, а престъпление срещу личността, продажната съдебна система ще приложи цялата си строгост под влияние на циганските босове и правозащитни организации

    Коментиран от #99

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 смях

    10 3 Отговор
    Циганите не са проблема, те са резултата от проблема наречен ДЪРЖАВНИК у нас. Тези сгради не трябва да се оставят на саморазпад! Ако са държавни то държавата има 2 варианта - да ги поддържа и да ги използва (тоест да ги даде под наем или да развива дейност в тях за да оправдае парите за тяхната поддръжка) или да ги продаде. А ако са частни то и държавата и общината трябва да имат механизми да задължат собствениците да ги поддържат! Къде сте видели на запад разпадащи се сгради? Абсурд!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Некой

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бат Мишо":

    Бат Мишо е най-големият!
  • 74 Отмъстител

    11 8 Отговор
    Щом и шопара Каракачанов си намери поддръжници, значи целта е изпълнена - т. нар. "патриоти" платиха на циганите да направят няколко провокации, и ето сега електората им, съставен от тъпи и неуки мизерници, взе, че се възроди...
    Накратко, глупаци, пак ви излъгаха ! :-))
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 износ

    25 0 Отговор
    Време е за Голяма екскурзия в Европа:Германия,Швеция,Белгия и т.н. Извозвайте “ромите“ вземайте им паспортите и ги оставяйте на някоя поляна. Всяка партия може да отдели пари за туристически автобуси.....Турците така напълниха Европа и се отърваха от своите цигани 60те години на 20век. Оставяйте ги без паспорти и там ще ги хрантутят ,а ако искат обратно не им давайте бълг паспорти защото не могат правилно да четат и да пишат и не сме сигурни дали не са румънски или сръбски цигани??
  • 77 Анонимен

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "Коментар📝":

    А ти се научи да пишеш.
  • 78 Пишете грамотно!

    2 7 Отговор

    До коментар #10 от "Коментар📝":

    Ти си бил страшно неграмотен! - "данъци" , "хрантутим" ! Иначе си прав!
  • 79 ГОГО

    11 0 Отговор
    Циганите строшиха много сгради но къде са собствениците на тези сгради.Държавата даде в ръцете на мутрите цялата промишленост а сега обвинява циганите.В Берковица най новият завод за пластмасови изделия беше разрушен от един бизнесмен защото нямал пари да плаща данък сгради а от къде взе пари да го купи.
  • 80 Унуфри

    12 0 Отговор
    Написаното за Дългоделци е абсолютна истина ,даже много неща са спестени ,истина е че цели къщи изчезват ,така не е било и по Турско от там са ми корените и за това с такава болка пиша по темата ,но и там ще идват телевизиите и няма далече .Дивия Северозапад като му пределее и гледайте какво може.
  • 81 Мария

    15 1 Отговор
    ЗА КАКВА ИНТЕГРАЦИЯ СТАВА ДУМА?ТА ТОВА ПЛЕМЕ НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЕ ПОДЛЕЖИ НА ТАКАВА,В ИСТИНСКИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА.ИМА ЗАЧАТЪЧНИ ФОРМИ НА МИМИКРИЯ НА ТАКАВА,НО НЕЩАТА ЩЕ СИ ОСТАНАТ ДО ТАМ.НЕЩО ,КОЕТО С ВЕКОВЕ НЕ СЕ СЛУЧВА НЯМА КАК ЗА ГОДИНИ ДА СТАНЕ.АБСОЛЮТЕН СКЕПТИК СЪМ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ, НЕ ЧЕ Е ЛОШО ДА СТАНЕ НАПРОТИВ,ТОВА БИ РЕШИЛО МНОГО ПРОБЛЕМИ И В НАЦИОНАЛЕН МАЩАБ.-"НАДЕЖДА ВСЯКА,ТУКА ОСТАВЕТЕ"ПИШЕ НА ДАНТИЕВИЯ АД.
  • 82 Afif

    15 0 Отговор
    Ще търсиме бай Тошо-нямаше НПО,нямаше Хелзинкски комитети-имаше държава!
  • 83 Цинго 🍽

    0 8 Отговор

    До коментар #12 от "Tiffff":

    Ей ръсис

    Коментиран от #125

  • 84 кеф

    3 1 Отговор
    Гарантирано от герб!
  • 85 Българин

    7 0 Отговор
    ТО ДА Е САМО ТАМ УНИЩОЖИХА ВСИЧКИ ВИЛИ ПО ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ
  • 86 Патриот

    15 0 Отговор
    Циганите се управляват от някакъв низш стаден дух. Колко от тях имат развито чувство за справедливост? Когато един от тях извърши тежко престъпление вместо да го убедят да се предаде на властите те го укриват и даже нападат полицията с колове и брадви. Същото е когато има сбивания. Вместо болшинството от тях да се опитат да спрат свадата те отиват с цел да пребият или убият нападнатите Българи. Когато се бият водят боя като, че ли се глутница зверове решени да разкъсат жертвата си на парчета. Та с вълците не може да се държиш като агне. Който се е държал като такъв с тях не е оцелял жив и здрав.

    Коментиран от #98

  • 87 БХК

    1 13 Отговор
    СТИГА С НАПАДКИ СРЕЩУ РОМИТЕ! ТАКА НЯМА ДА ВЛЕЗЕМ В ЕВРОПА.
  • 88 Рор

    9 0 Отговор
    Не плачи майко не тъжи че станах ази хайдутин значи те са хайдути като през турско
  • 89 Plamen

    9 2 Отговор
    Една голяяяяяма циганска държава
  • 90 гост

    10 0 Отговор

    До коментар #68 от "Грую":

    "Ако те са лешояди значи има мърша! И коя според теб е тя?". ДЪРЖАВАТА, законността, българщината, народа ... толкова е измършавяло всичко за 30 години, че дори няма сила, а донякъде и желание да се съпротивлява. Лешоядите не винаги чакат нещото да умре - помагат му. Дори лъвът накрая става жертва и храна за хиените и лешоядите. А проблемът, който Бойко и осталите Убавци вече 30 години "решават" са именно българите.... и много добре се справят с този проблем. След 20 години "проблемът" просто ще е част от историята и ще е несъществен.
  • 91 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "ГОСТ":

    А дали бърка?! Днес може би, но утре, когато "братята" американци въоръжат циганите, както направиха в Косово, какво ще стане, а? Като се замисля, може би си прав! С "армията" която ни е останала, наистина би било точно отстрел, само че жертвите няма да са тия, които мислиш, а те ща са палачите.
  • 92 vasik atanasova

    14 1 Отговор
    те нещата вече са изтървани
    циганска българия станахме
  • 93 Националист

    12 0 Отговор
    Нещата могат да се въведат под контрол чрез разумни постъпки. Първо "Планирана раждаемост, масови хуманитарни програми за връзване не тръбите на възможно повече циганки". Второ не продавайте имоти на цигани, но ги изкупувайте и ги изселвайте надалеч от вас. Сформирайте групи за защита от цигани с разрешение за носене на оръжие. Циганите редовно да се проверяват за оръжие, ножове и т.н. Трудови лагери за престъпниците, обществено полезен труд за провинилите се цигани. Циганите не са само хора от различен етнос. Те имат масов криминален проблем, който ние трябва да решим или те ще ни пребиват, грабят и убиват.
  • 94 Иван

    7 0 Отговор
    Бой до смърт
  • 95 Аз ,Врчанката

    12 1 Отговор
    Каракачанов е много прав,като казва,че циганите са нагли. Това племе,трябва да бъде спряно да безчинства,да граби и убива невинни хора-и това е работа на Правителството,( а то е едно правителство-думи нямам). Те, цигарите се развъждат по-бързо,отколкото мишките и плъховете по мазетата! И какви са тези глупави закони-немога да разбера-кои тъпоумници са ги измислили,че ако кражбата,е под минималната заплата, няма да има присъда?! Еми тогава да оставят,тази циганска напаст,да безчинства,както тя си иска-това е срами позор!! И не само в Дългоделци,а и в цялата страна циганите върлуват и си правят,каквото си искат,но в Дългоделци,обирите са стигнали краен предел. И за взимането на крайни мерки не е виновна,само полицията,та не е редно да обвиняваме само тях,че не си вършат съвестно работата. Мой много близък човек е следовател в полицията и ми е казвал,че"системата"-ние ги хващаме-те ги пускат,никога няма да спре да работи. Мое мнение е, че прокуратурата има много по-голяма вина. Нямаме,никакви закони,които да спрат,тези набези на това гадно и мръсно циганско племе. Питам се-докога госпожи и господа управляващи( или вие сте управляващи,само на книга),ще си затваряте очите,за подобни деяния и няма да вземете крути мерки за издаването на закон,който да спре безчинствата на тези мръсни цигани,или трябва нанякой от вас да го сполети същата участ,както ги е сполетяла,тези невинни хора от Дългоделци и чак тогава да се сетите да издадете по-строг за кражбите. Както в
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Деа

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ей, накрая да видя мислещи хора и у нас! Браво! Съгласна съм с всичко. Но така затъпиха народа у нас, че никой не може да свърже всички факти в една картинка. Това е : целенасочено ни водят към смърт на народа и държавата България! Не са глупави нашите управници!!! Продажници са те, ръководени от чуждоземни кукловоди.
  • 98 Деа

    12 0 Отговор

    До коментар #86 от "Патриот":

    Браво! Отлични наблюдения за циганите! В университета ме учеха на недискриминация, оправдавах ги с условията и т.н. След 20 години мисля каро теб. Те не са като нас, не са като други етноси или народи. Цялата им раса е няколко стъпала на развитие. Бях участник в ПТП и само Бог ни защити в оная вечер. Пиян мъж се клатушкаше по пътя и стана каквото стана. Как рабраха, от кое село дотърчаха : докато дойде КАТ се струпаха на тумби тия диви полу-животни. Извън населено място бяхме. От двете села се организираха. Обикаляха ни като вълци, врещяха, виеха жени, избухваха мъжете. Тогава го почувствах - всичко, на което ме учеха в университета, е лъжа. Те не са баш хора. Имат животински, звероподобни черти. Не питат за своята вина, никога! Не мислят, не търсят, не разследват, а направо налитат на бой. Но не само на бой, за тях животът не е свещено право, те са готови да убиват директно. Знаех, че обикаляйки ни, всеки миг мислят как да ни пребият, убият - ей, като глутница вълци бяха. Само Бог ни спаси, като осъзнах какво става, на глас повтарях Божията молитва. Това ги обърка. А аз вече се приготвях за оня свят, знаех, че нищо не ги спира, усешах омразата и диващината им. Дойдоха две полицейски коли. И полицаите бяха безсилни пред тия орди полу-зверове. И други примери научих след години. Предаването на Мартин Карбовски - за млада циганка с 2-3 деца, на която той подари къща с двор - безвъзмездно. И след някоя година селяните щяха да го съдят заради тая животноподобн
  • 99 hmhmhm

    7 1 Отговор

    До коментар #69 от "селянин от обеля":

    Всеки който ги защити при първа възможност да се отстреля и така
  • 100 Чичо

    9 0 Отговор
    ГЕРБерастка държава! Гарантирано от Боко цвъко и цялата им комуноидна мутро-милиционерска шайка!
  • 101 1122

    6 0 Отговор
    Еех,Чочоолу да беше жив сега ,това нямаше да се случва.Беше им взел страха.
  • 102 Наблюдател

    12 0 Отговор
    Таа въпроса ми към всички е защо само в интернет всички плюем върху черните печки а да речем се съберем бойни отряди с брадви и колове и да ги посъкратим тия цигански гета хмм?
    Ми отговора е че сме „цивилизовани” според ЕС трябва с думи да се оправим....
    Добре в началото може й така да е обаче - до кога така?
    Докога българинът трябва да търпи?
    Да търпи да е мачкан от всеки дори от циганина дето няма държава, бащино огнище, отечеството и прочие от учебниците по история дето в училище ни обясняваха че са важни?
    До кога трябва да се съобразява с една помия дето още от робското време я търпим?
    Докога една паплач ще ни яде от социалните помощи докато цяла България гладува само щото циганина си е направил отбор от бъдещи крадци и просяци дето всяка сутрин ги виждате когато отиваме на работа къде на някой център ги виждате да просят или в стар завод желязото и тухлите ценни да крадат?
    Изобщо българинът е до толкова притапен след като влезна в ЕС че вече води война само в интернет и чака някой да го спаси...
    Да ама една патка от мислене всички знаем какво се е случула с нея нали?

    Коментиран от #120

  • 103 xxx

    5 0 Отговор
    Като има труп в природата какво става идват
    лешоядите и разчистват...

    Коментиран от #112

  • 104 Свободен

    11 0 Отговор
    СЛАВА НА ФЮРЕРА СЛАВА, СЛАВА, СЛАВА...
  • 105 Леески

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "dynamo":

    Стига сас този расизам не виждатели че несскат един нат друк
  • 106 Иван

    3 5 Отговор
    Стига сас този расизам невиждатели че само не сскат един друк това име целта винаги преди избори винаги бдете разумни
  • 107 Чумон

    6 0 Отговор
    Хващаш крадеца, а след това на бездомните кучета, за да не остане и кокълче от тези паразити.
    Ще има само безследно изчезнал паразит, който няма да бъде търсен от отаналите.
  • 108 От дивия северозапад

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Приятелю много си прав но ако им спрем помощите ще започнат да крадат още по настаървено. Требва си пушка за тая зган друго не помага. Законна стрелба по такваз гад ще оправи нещата. Пък и значително ще намалеят.
  • 109 някой

    5 0 Отговор
    Ето по бай Тошово време имаше виетнамци, да бяхме внесли повече виетнамци, сега да видите какво правят тия жълтури, Виетнам е по пътя на Китай, а тука тъпи цигани като в Индия - мизерия
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ауууу

    6 0 Отговор
    ГЪРМИШ ПАТЛАДЖАНА МЕЖДУ РОГАТА,ЗАЩОТО:ПО-ДОБРЕ ТРИМА ДА МЕ СЪДЯТ ОТКОЛКОТО ЧЕТИРИМА ДА МЕ НОСЯТ!
  • 112 пенчо

    3 1 Отговор

    До коментар #103 от "xxx":

    проблема е че лешоядите са много а мършата свършва-избяга зад граница
  • 113 Силвето

    3 0 Отговор
    Мъчат ни, тормозят ни, а защо по кофите и контейнерите пред блоковете им оставяте стари дрехи, обувки, якета! Защо!??? Не може ли да ги срежеш да се научат да работят, а не да ходят по кофите и да се обличат с дрехи от кофите!
  • 114 Кое не е на ред

    2 0 Отговор
    Имат си права тъмнозелените ползват си ги. И НПО-та и организации ги подкрепят и защитават и политическите партии до една са с тях, значи всичко си е законно в държавата им.
  • 115 Шока

    4 1 Отговор
    Ама има и един друг проблем:циганите са проблем,вярно е,ама те само заличават следите по изоставените стопанства след приватизацията,узаконената кражба на правителствата на Жан,Иван и всички останали,дошли след тях на власт.А тези крадци,които сами си избрахме и продължаваме да избираме какво да ги правим?
  • 116 кучето

    4 0 Отговор
    Къде сте ловни дружинки за да отстреляте тези животни? След като няма защита от немощната корумпирана държава време е да вземем нещата в свой ръце !
  • 117 Мизерни Българи

    4 5 Отговор
    Защо никой не пише за приватизираните заводи , за фалиралите банки , все циганите ви са виновни ( виновсте всички вие който сте мизерници ,рацисти ,Бай Ганьовци

    Коментиран от #122

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 No name

    6 0 Отговор
    Държавата отглежда паразити, които на 12-13 годишна възраст започват да се размножават до безкрай и чакат да ги храним и да ни убиват и крадат. Честито!
  • 120 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #102 от "Наблюдател":

    Абсолютно си прав
  • 121 хари

    3 0 Отговор
    Аааа сакън, това са роднини на разните там "оня с коня","Сссре","Само питам",и др.продажни утрепки
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 До 2

    0 0 Отговор
    С тези кафяви братя ще имате големи проблеми.След 20 години орките ще превземат тази бедна територия.Проблемът при българите е че не сте единни и задружни.Лека вечер
  • 124 Do dynamo

    0 0 Отговор
    Ако имаше поне малко съдържание в крътуната нямаше да пишеш щуротии.
    Тая държава си отива морално. Ти ли ще оправиш България псевдо патриот?
    Недейте да мразите хората а по добре да се види как може да се излезе от тази ситуация с мир. Има си органи на реда които можеби не си вършат работата.

    Коментиран от #126

  • 125 Фен на васик атанасова

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Цинго 🍽":

    Ти си чист българин! Не подстрикавай! Не става дума за расизъм! Става дума за неинтегриращи се цигани! Все едно племена от Папуа и Нова Гвинея. Диваци. Но за разлика от тях нашите не са канибали.
  • 126 dynamo

    0 0 Отговор

    До коментар #124 от "Do dynamo":

    Никой не си върши работата. Съгласен съм с това. Няма ред и справедливост. Но много ти е " патриотичен" коментара. Дълъг и хапещ. А "ловните дружинки" са отличен отпор срещу тази паплач в условията на безредие и безнаказаност. Но това, за съжаление, е невъзможно.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.