18 Януари, 2019 13:45, обновена 18 Януари, 2019 13:54 5 966 18

Мащабна акция срещу чужденци в цялата страна, 43-ма арестувани

  • чужденци-
  • данс-
  • гдбоп-
  • прокуратура-
  • акция

Сириец е подпомагал международни терористични организации с финансови преводи

Мащабна акция срещу чужденци в цялата страна, 43-ма арестувани - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура, съвместно с ДАНС и ГДБОП, провежда активни процесуално следствени действия по наказателно производство за престъпления против Републиката на територията на градовете София, Плевен, Благоевград, Разград, Хасково, Пловдив и Ловеч.

Предмет на разследването е дейност на група чужди граждани по организиране и осъществяване на територията на Република България на нерегламентирани парични преводи в и от страната в особено големи размери по т.нар. метод „хавала“ в рамките на международна организирана престъпна група. По искане на Специализираната прокуратура, Специализираният наказателен съд е издал 126 разрешения за извършване на претърсване и изземване – в 50 адреса на жилища и офиси и в 26 автомобила, както и обиски на 50 лица, съобщиха от спецпрокуратурата.

При условията на неотложност, като единствена възможност са събиране на доказателства, са извършени 7 претърсвания и изземвания. В хода на разследването са иззети са документи, пари 32 000 евро и др. вещи. Задържани са 43 лица за срок до 24 часа по реда на ЗМВР, като в рамките на това задържане Специализираната прокуратура ще извърши анализ на събраните доказателства и ще прецени бъдещото процесуално качество на задържаните.

Установено е, че основният организатор на престъпната дейност – сирийски гражданин, пребиваващ в България, задържан в гр. София, осъществявайки нерегламентирани „хавала“- преводи, е влязъл в контакт с лица, извършващи дейност по логистично подпомагане на международни терористични организации, както и с лица, за които има информация, че са свързани с финансиране на тероризъм и други видове престъпна дейност.

Провеждането на операцията е предшествано от едногодишна работа на Специализираната прокуратура с българските служби за сигурност и партньорски служби за сигурност на страни – членки на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    21 4 Отговор
    Мойте приятели от ДАНС нищо не пропускат- Поздрави ;)
  • 2 Хасан

    20 6 Отговор
    Браво..трябва изкъсо
  • 3 Byg

    15 3 Отговор
    Браво. Така се работи.
  • 4 Viktor

    12 3 Отговор
    ДАНС е номер едно, единствената служба, която работи!
  • 5 Ангел

    18 1 Отговор
    Бойко Попстоилов -Чипонката от Сандански кара на месец по 20 кг хероин за Гърция и никой не го закача

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 балама

    19 0 Отговор
    Абе, мижи да те лажем. Предизборни "акции" за дебили. За жълти стинки.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Балканец

    21 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ангел":

    В България можеш да се занимаваш с нелегална дейност само ако снасяш на когото трябва. Иначе е незаконно и ти пращат ей такава батки.
  • 11 Киро

    14 0 Отговор
    Не са си плащали на партията и бухалката на властта веднага се надървя.
  • 12 Съвет

    22 0 Отговор
    Уважаеми господа полицаи ! Разръчкайте циганските гета ! Те са убежища на терористи !
  • 13 Генералът

    11 1 Отговор
    Пълнете ги тези затвори бе властимащи. Пълно е с утрепки навън.
  • 14 арджентата

    4 1 Отговор
    БРАВО!!! Поздравления! :)
  • 15 Евала

    3 0 Отговор
    В Арабаджиев намериха 10000000лв.в един човек!!!! Тук задържани 45 човека и 32000е .браво разбихте супер банда!тоест по 800е в човек!!! Лелелееее
  • 16 пипи дългото чорапче

    2 0 Отговор
    Системата е законна и я има в цял свят.СЪЩЕСТВУВА ОТ СРЕДНОВЕКОВИЕТО ТЪЙ ЧЕ НИЩО НЕ СА ХВАНАЛИ,САМО ПУШИЛКА
  • 17 впечатлен

    1 0 Отговор
    Това да не е от вчера? Откога съответните държавни органи се правят на разсеяни? За да се стигне до тези крупни суми, както и най-накрая да се даде гласност, има намеса на чужди разузнавания. За пореден път любимият номер на българската държава - ако мине, мине. Едно говорим, съвсем друго вършим! Сега се правим на разтревожени. Хайде стига!
  • 18 Uflaf

    0 0 Отговор
    Браво , оправиха международния. Сега да оправят вътрешния тероризъм на етническа основа и държава в държавата -Мешерето. Данни за крадени пари от евро средства колкото щеш ,по ТВ информация и признания от тяхна страна също . Най-голямото доказателство са провалената интеграция невъзможна и обогатяването до милионери на определени техни тартори без легални доходи в страната. Пране на пари на верска основа от чужди държави към определени лица и партии с цел унищожаване единението на народа и преминаването на големи групи към друга чужда вяра с цел манипулиране на вътрешна политика ,социална система ,образование и данъцидължими на държавата. Подриване на икономическата стабилност като големи етнически групи организирано не си плащат данъци ,ток ,вода ,транспорт ,точат от образование ,пенсии и потомствена безработица като в това време малолетни окичени със злато правят всяка седмица сватби по три дни и са "Самотни майки". Това трябва да ударите СПЕШНО !