Last news in Fakti

19 Януари, 2019 16:12 1 467 4

Арнаудова: Шест души са обвинени след акцията за тероризъм

  • терор-
  • терористи

В групата е замесена и българка , която живее в София

Арнаудова: Шест души са обвинени след акцията за тероризъм - 1

Специализираната прокуратура до този момент е обвинила 6 лица. Един от обвиняемите е обвинен задочно, тъй като е обявен за международно издирване. Престъпната група е действала от 2016 г. на територията на България и косвено е осъществявала финансиране на терористична организация, която действа на територията на друга държава - това каза за БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Финансирането се е извършвало чрез небанкови финансови операции по метода хавала. Групата също така е закупувала леки автомобили от България и ги е транспортирала през Турция до територията на Сирия. Автомобилите са били предоставяни на членове на терористични организации.

Второто обвинение е за подготовка на терористични атаки в чужди държави. Петима от задържаните са сирийски граждани. В групата е замесена и българка , която живее в София. Групата е трансферирала към международни терористични организации през последните 4 години не по-малко от 25 милиона евро.

Също така са транспортирани не по-малко от 100 автомобила до сирийската граница. Подобна акция е прецедент за българските служби по мащаби и предмет на разследването. В операцията участват служби на сигурност и на други държави", заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тежко е

    3 2 Отговор
    Започваме да берем плодовете на не ксенофобите. Изглежда,че вече имаме ислямска държава и в България. Честито!!!
  • 2 Киро

    4 1 Отговор
    От 44 човека задържани са обвинени едва 6 човека.Бая компетентна е милата прокуратура.
  • 3 Borislav Popov

    3 0 Отговор
    И от заключението излиза как средностатистическия българин е забогатял по времето на герб и купува нови автомобили.
  • 4 Българин

    0 0 Отговор
    Бравоо! Хората изнасят боклуците от тази държава а те искат да останат тези коли тук в бг ! ( стари автомобили) моля някой да даде информация за моделите на колите и години им!!!! Ще останете изненадани колите са Кия карнавал Хюндай ,Мерцедес 190, и нт