Last news in Fakti

23 Януари, 2019 14:59 3 104 36

Йончева на свобода срещу гаранция от 20 000 лева

  • елена йончева-
  • бсп-
  • пране на пари

Срещу депутата от БСП има обвинени за пране на пари в размер на 330 000 евро

Йончева на свобода срещу гаранция от 20 000 лева - 1
Снимка: БГНЕС

Елена Йончева е действала по разпореждане на организирана престъпна група. Това твърдят от прокуратурата в свое съобщение по повод обвинението на депутата от БСП в пране на пари.

Става дума за пране на пари в размер на 330 000 евро през периода юни 2012 – ноември 2014 г. Според съобщението на прокуратурата Йончева е имала помагач – лице с инициали Б.М. От държавното обвинение се оплакват, че призоваването на Йончева е започнало на 11 януари и няколко пъти без резултат, а до явяването ѝ вчера в Специализираното следствие се е стигнало със съдействието на МВР.

В момента Елена Йончева е на свобода срещу парична гаранция от 20 000 лева.

„Средствата за тези филми са преведени в банка КТБ в период, когато даже държавата с нейните контролни функции не е могла да предвиди нейния срив. Обвиненията, че съм знаела, че тези средства са с престъпен произход е опит да бъда ангажирана със своята защита, а не с работата ми на депутат“, каза Йончева на брифинг в Народното събрание.

Разследването срещу Елена Йончева е едно от разклоненията на делото „КТБ“, което продължава да се гледа засега само с изчитане на обвинителния акт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    23 16 Отговор
    Само 20K? :)))
  • 2 Така дееее!!

    38 22 Отговор
    А защо не е в арестапитаМЕ! Защо другите за такива суми лежат в килиите а тя на свобода!?!?

    Коментиран от #23

  • 3 Будалата

    51 14 Отговор
    На един запис един съдия подсмърчаше на Борисов:Ти си го избра главния прокурор. Май не било верно а? Държавата ЦИРК.

    Коментиран от #33

  • 4 бббббб

    57 12 Отговор
    Преди време един познат ,който е работил в тази банка ми каза,че всички политици без изключение са взимали пари с чанти от там. Включително и от ГРОБ.Но най-много е извлякъл Костов.
  • 5 Валентин

    46 13 Отговор
    Независима прокуратура - точно преди евроизборите успя най-накрая достатъчно данни за престъпление. Нямам съмнение, че е политическа поръчка. Останалото са приказки за наивници и герберушки.

    Коментиран от #10

  • 6 Qwertyuiop

    35 34 Отговор
    Йончева е от групата истерични жени на БСП, където са още костинбродската аферистка Манолова и звездата на Техноимпекс - Нинова.
  • 7 Група ПЕНСИОНЕРИ

    18 7 Отговор
    И ние искаме да изперем малко пари , че , нящо закъсахме якко.
  • 8 Alpha_Lone_Wolf

    22 10 Отговор
    Всичко се връща...
  • 9 напъни от ГЕРБ

    39 23 Отговор
    Елена е жертва на герберастката машина за мачкане на противника. Но има хора, които стават още по-силни, когато ги притискат
  • 10 Ттт

    12 19 Отговор

    До коментар #5 от "Валентин":

    Точно така както с Костинброд ! Само, че вслучай има защо! Обсебени комунисти!
  • 11 от миналото

    24 28 Отговор
    Йончева ръси глупости наляво и надясно, обвинявайки прокуратурата, била работела за ГЕРБ. Тя и други като нея, вярно служили на БКП, прекръстена на БСП, но наследила всички негативи от миналото, са свикнали на пълна безнаказаност. Чудя се само как нападнаха Янчо Таков за някакви кожухчета, дето незаконно бил продавал, а майка му, Вълка Горанова, беше много огорчена, че осъдиха детенцето й, нейното, део тя била активна боркиня. Обикновено престъпленията на партийците, особено на висшите и техните деца и внуци бяха прикривани, макар че слуховете се разпространяваха. И така те свикнаха на пълна безнаказаност. И Йончева вместо да реве и обвинява, по-добре да наеме адвокати и да приложи документи, които доказват невинността й. Но първо трябва да се нареве до насита.

    Коментиран от #14

  • 12 някой си

    27 15 Отговор
    Който е против Борисов икрадливи герберасти, върху тях се стоварва цялата държавна реперсивна машина за назидание и всяваване на страх. Това е вече МУТРИЗЪМ.
  • 13 779

    9 16 Отговор
    Хайдееееее.... и тази се пропука.
  • 14 спомен

    26 12 Отговор

    До коментар #11 от "от миналото":

    До колкото си спомням голяма част от ГЕРБ са били членове на БКП, начело с Бойко Борисов. Цветанов е син на личния шофьор на Григор Шопов, шеф на Държавна сигурност. Шайка пребоядисани комуняги сега управляват държавата.

    Коментиран от #24

  • 15 калитко

    22 2 Отговор
    а дядовците им започнаха от мандрите защото били на колаци днес внуците директно атакуват Банките защото им се полагало
  • 16 Morgoth

    19 8 Отговор
    С обвинение за 300 хиляди евро и е вънка, а кметицата на Младост стоя половин година в затвора заради също толкова недоказани 75 хиляди лева. Дали няма нещо общо с това, че едната е депутат от БСП, а другата няма партия зад гърба си?
  • 17 ь;лкйхг

    19 5 Отговор
    Държавата Абсурдистан! Дали когато цацата отмине в историята, ще прави и той такива скандални признания като Н.Филчев - главният прокурор-страшилище, докато беше на поста, а после се оказа, че е бил само една маша на Костов и съдружие...
  • 18 осъзнат

    12 5 Отговор
    крайно време е крадците на Българския народ да си понесат наказанието а не нагло да ни се смеят от екрана на тв и да ни поучават колко много правят за народа
  • 19 SDECHEV

    19 14 Отговор
    ЧЕТА,ЧЕ ПАРТИЗАНКАТА НЕ ОТРИЧА ,ЧЕ Е ПОЛУЧИЛА 330 000 ЕВРО,ТЯ ПРОСТО НЕ Е ЗНАЕЛА ,ФИРМАТА КОЯТО И ГИ ДАВА В ТОРБА НЕ Е ЧИТАВА. НЕВИННА Е ЩОМ Е ПАРТИЗАНКА ЗНАЧИ Е НЕВИННА, ТЯ САМО ГИ Е ВЗЕЛА ПАРИТЕ ,НО Е НЕВИННА. ПО НЕЙНА СМЕТКА ГИ Е ВЗЕЛА ,НО Е НЕВИННА НЕ Е ЗНАЕЛА. ТРЯБВА ДА И СЕ ВЯРВА ,КАКТО НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПАРТИЗАНИ ОТ ПОЗИТАНО ,ТЕ СА НАЙ ЧЕСТНИТЕ.
  • 20 престъпната група

    16 12 Отговор
    престъпната група си има име - бсп!
    терористична организация приемник на бкп!
    всичките и членове трябва да се арестуват и имуществото им конфискувано!
    едва след това България ще се прочисти и тръгне напред!
  • 21 Госта

    15 7 Отговор
    Това, което чета, е абсолютна смешка. Едно е да не харесваш определен човек, но да го обвиниш в пране на пари за ВЛАГАНЕ НА ПАРИ В БАНКА ПО ОФИЦИАЛНА СМЕТКА-ТОВА Е БЕЗУМНО.

    Коментиран от #35

  • 22 гост

    13 6 Отговор
    Стига с тези гаранции,цялото ОПГ от Позитано в кауша,без право на обжалване.
  • 23 Ггггггггг.... С

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "Така дееее!!":

    Защото е невинна затова!!!! И парите от гарацията ще и върнат и ще осъди държаватa по късно!
  • 24 отговор

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "спомен":

    Съгласен, така е. Борисов беше проверен от прокуратурата, броиха тухлите на къщата, която баща му остави в наследство и така нататък. Нямам нищо против всеки, който има провинение, независимо дали е бивш или настоящ партиец, да бъде съден. Народът на България е изстрадал и страданието продължава. Всекидневно тровят душите ни с отвратителни писания за убийства, тъпи парчета, наричани елит. Дано доживеем някаква поне малка справедливост. Защото в България открай време всичко е криворазбрано. Цивилизация, демокрация, ред и законност - всичко! Престъпници, грабили и продължаващи да грабят се хилят цинично и са сигурни, че за тях не важат никакви закони! И като гледаш напоследък как уж прокуратурата действа, ти става ясно, че това е прах в очите, евтини спектакли. Нищо друго! Всички ще бъдат оправдани, бъдете спокойни!

    Коментиран от #25

  • 25 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "отговор":

    Не е само това! Ще осъдят държавата за репресия и обезщетенията пак ще ги плащаме ние! С други думи - два пъти ще ни треснат, единият път с кражлата, а вторият път с обезщетението.
  • 26 Боже опази!

    10 0 Отговор
    Как си отървават кожата ,имайки несметни богатства,говерейки тихо и примигвйки с влажните си кравешки очи на едри парцали...!Просто да ги съжалиш...!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Рени

    8 1 Отговор
    Тази ми прилича на мръсен гнусен индиянец ...овцъъъъ !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Guðmundsson

    5 3 Отговор
    Това бабе до края на комунистическия си окаян живот трябва да мъкне камъни! В трудов лагер.
  • 31 5555

    3 3 Отговор
    Елена-Премиер!
  • 32 Рачков пръдлето

    3 0 Отговор
    Ейййййй, откъде ги намери бе. Мен ако ми сложат такава гаранция ще си изгния в панделата. Тя много подготвена бе. Ама невинна, обаче пък подготвена, но пък невинна, но подготвена.
  • 33 Годев

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Будалата":

    Той добре че си го избра да свърши нещо, щото другите преди него - не нула ами отрицателна стойност
  • 34 СТАРОТО

    1 0 Отговор
    каква е тази "гаранция" 20 хиляди лева на Елена йончева след като я търсят за отмъкнати от КТБ шестотин хиляди лева ??????
  • 35 СТАРОТО

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Госта":

    Елена Йончева не е влагала пари в банка а твърди,че ги е похарчила за направа на филми-хахахах колко филма трябва да "направи" тази крадлива маймуна за да "оправдае" 330 000 лева
  • 36 СТАРОТО

    1 0 Отговор
    ега ти случая- тази червена КРАДЛА отмъкнала от КТБ 330 хиляди изпрани евро а сега са и наложили "гаранция " от 20 хиляди лева !!!!!!! Очаквам в най скоро време да си плати гаранцията и да драсне по света да си харчи на спокойствие откраднатите от вложителите 330 хиляди евро.