Last news in Fakti

23 Януари, 2019 16:49 1 811 11

В "Люлин" останаха без ток заради кражба

  • люлин-
  • ток-
  • електричество-
  • трансформатор

Втора кражба на трансформаторно масло от началото на месеца в Софийско

В "Люлин" останаха без ток заради кражба - 1

4205 клиенти на ЧЕЗ в столичния квартал "Люлин" останаха без електрозахранване рано тази сутрин след кражба от съоръжение на компанията. Неизвестни лица източиха трансформаторното масло от работещ трансформатор на дружеството, в следствие на което той аварира и се наложи пълната му подмяна.

Това е втората кражба на трансформаторно масло от началото на месеца, когато в почивен ден без електрозахранване останаха клиенти на дружеството в град Нови Искър.

Трансформатори като повредения днес в кв. "Люлин" струват между 20 и 30 000 лв. От ЧЕЗ призовават за обществена нетърпимост и ефективни санкции срещу нарушителите, които да имат не само наказателен, но и възпиращ ефект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Мангал

    16 4 Отговор
    Търсете неизвестните лица в съседното Филиповци
  • 2 гост

    9 0 Отговор
    Като започнат да ловят тези зареждащи с туби пред гаражите си ще има ефект, дотогава няма нищо да се промени, защото има търсене, което реално е гибелно. Има ли търсене все ще се намери и предлагане, а в лошият вариант предлагането, което се базира на криминална дейност, расте. Хора, не зареждайте от туби, ясно е, че горивото е крадено, изписано, усвоено и това са все загуби за някой. Имайте малко морал и спрете с това. Толкова много полицаи и военни има, които зареждат така, защо? Защо го правите като знаете, че е против закона и ето, някой се е намерил да се престраши и да крадне охладителната течност, което води до 30х.лв загуба и може би и щети при клиентите. Но знайте, че е виновен този, които го купи, не по-малко от този, който го продава.

    Коментиран от #3

  • 3 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Този, който купува такова масло е на ясно какво взема и че става за по-старите дизели и трактори и пак има куп условности. Проблема е, кога това масло попадне в резервоара на някоя бензиностанция, колкото по-нова е колата толкова по-жално ревеш после.
  • 4 незнайко

    6 0 Отговор
    Като ги хванат да платят сумата на съоръжението заедно с подмяната и готово !!! НО ЕДВА ЛИ ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ, ЗАЩОТО ТОВА СА ХОРА БЕЗ СОБСТВЕНОСТ. Другия вариант е насилствено да ги заработят !!! Навремето му казвахме да "чукат камъчки" колкото е необходимо .
  • 5 Ох горките!

    2 1 Отговор
    Селинджъри,които се правят на баш софиянци...!

    Коментиран от #7

  • 6 Уф аман от компетентни !

    7 0 Отговор
    И какво е станало толкова а? Я се поразровете за малко информация относно собствеността на трафопостовете да видите как милият ЧЕЗ кара собствениците на имоти да си построят трафопост и да си закупят трансформатор(сумарно 50000 лв.) , който след изграждането на съоръжението за да го включат към своята мрежа карат собствениците му да прехвърлят собствеността на новият трафопост безвъзмездно на дружеството (ЧЕЗ) Защото иначе няма да ги присъединят към мрежата . И сега ще ми реват, ми ревете вашта кожа и обирджии.
  • 7 А вие пък изгинахте със това селинджъри

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ох горките!":

    Я си покажи родословното дърво бе бастун да те видят всички как баба ти идва от Гара Яна а дядо ти от Подуене . Гоуеми софиянци станахте и вие , аман от вас значи . Да имаш потомствена къща на Граф Игнатиев която да е на пра-пра-пра дядо ти ще те разбера а пък то какво ?

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 бббббб

    1 0 Отговор
    Тоз път подкрепям айдуците.Тия изедници ,колко пъти вдигнаха тока ?!?!?Колко случаи има на изнудвани клиенти да си купят трафопост за 50000 лв. и после ги принуждават да им го подарят ,за да ги включат към мрежата.Дане говорим ,че с новите електромери ни товарят с до 13% в сметките и нищо не можеш да докажеш.Защото това е законно допустим процент грешка.
  • 10 Гост

    1 0 Отговор
    Това не е цигани а са си българи да мешкат маслото с нафта така ше бъде като е 2.20 но щом ви евтино няма проблем само се замислете как в германия литъра в момента е 1.25 евро което се едно тук да е 1.25 лева мислете за протес стига лапачи гумнячи фирмаджиичета и тнт
  • 11 мангос

    0 0 Отговор
    обявена е дарителска къмпания за събиране на средства за нов трансформатор който изка може да помогне и да неизка пак
    ще помогне