28 Януари, 2019 13:11 5 463 25

Екстрадират българин в САЩ, търгувал с биткойни

  • българин-
  • сащ-
  • биткойни

Софийският апелативен съд е одобрил окончателно екстрадирането на Йосифов

Българин, който се занимава с търговия с биткойни, ще бъде екстрадиран в Съединените щати. Решението е на Софийския апелативен съд. 51-годишният Росен Йосифов, който от 2015 г. управлява у нас фирма за търговия с виртуални валути, е задържан в дома си миналия декември, предаде Би Ти Ви.

По искане на САЩ – да бъде екстрадиран и след това съден за „конспирация за извършване на рекетиращо престъпление” и „пране на пари”.

„Това, което ние прочетохме по документите, изпратени от САЩ, е, че един от неговите клиенти наистина е участвал в някаква група, занимавала се с измами на територията на САЩ. Баща ми никога не е бил в САЩ, никога не е бил в Румъния. Когато тези сделки се случват в България, е пълен абсурд някой в Щатите да иска да те съди по тяхното законодателство”, посочи Виктория Йосифова – Кънева, дъщеря на Росен Йосифов.

Пред близките си Йосифов разказал, че не помни румънския клиент, разследван от американските служби. „Фирмата на баща ми има над 1000 клиенти през последните 4 години и половина. Тя е легална фирма, регистрирана в Търговския регистър”, допълни Виктория.

Софийският апелативен съд е одобрил окончателно екстрадирането на Йосифов. Кога точно ще се случи – засега не е ясно. По всяко от обвиненията българинът е заплашен от 20 години затвор. От прокуратурата все още няма коментар по казуса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В собствената си страна

    98 4 Отговор
    Сме роби на чужди държави! Плюя ви и на демокрацията и на евроатлантическите ценности!!!

    Коментиран от #6, #10

  • 2 А триещия всичко неудобно

    39 1 Отговор
    “‘Модератор” радетел за свобода на словото ли е???
  • 3 бббббб

    48 2 Отговор
    Искате демокрацията на САЩ ,ще си е търпите.
  • 4 Zax

    77 3 Отговор
    От къде на къде българин, който никога не е бил в САЩ ще бъде екстрадиран там ? Ако е извършил престъпление - да бъде съден по Българските закони и да лежи в Български затвор!
    Що за простотия ?!!?!?!?!

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 5 Бай Миле

    43 2 Отговор
    Странното е, че не съм чул собственик на голяма американска платформа да бъде съден за пране на пари по този параграф, а ако погледнете, техните биткойн платформи правят много по-големи трансакции. Нали се сещате, че няма как всички те да са читави при многократно по-голям обем.

    Коментиран от #11

  • 6 tost

    43 2 Отговор

    До коментар #1 от "В собствената си страна":

    САЩ империята на злото!
  • 7 Анти седераст

    7 29 Отговор
    Тоя си мисли, че може да брули американските клиенти от разстояние, все едно му е бащиня. Да, ама не.
  • 8 РЗС

    9 20 Отговор

    До коментар #4 от "Zax":

    А защо преди да напишете някоя глупост не вземете да помислите? не трябва да си бил в някоя страна, за да те екстрадират и съдят в нея, заради кибер престъпления срещу тази страна. Да не мислиш,че хакери,които са хаквали американски институции са ходили до САЩ, за да извършат кибер престъпление. Дори нашенеца да не е директно извършил самото пране на пари или рекет, но е ставало чрез неговата фирма и той се води съучастник. такива фирми трябва задължително да имат проверка на клиентите си, а ако нямат си е техен проблем, защото всякакви терористи и утайки могат да изпират пари през такива фирми. Сега ще полежи 20 години във федерален затвор, защото ми е някак чудно как на нашия не му е светнала лампата, че може така да стане, но нали пък алчност голяма.
  • 9 лабораторията

    18 0 Отговор

    До коментар #4 от "Zax":

    спечелил е 20 годишна виза ба
  • 10 Дядото

    12 12 Отговор

    До коментар #1 от "В собствената си страна":

    Кой ти дава право да крадеш мамиш и изнудваш бе главоч няма значение къде си. А там няма как да си купиш чадър.
    .

    Коментиран от #16

  • 11 РЗС

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Миле":

    големите платформи имат всичките KYC за големи транзакции. На мен доказателство за адрес и паспорт, а не съм от големите. За по-високите нива на транзакции се изискват още повече документи. Отделно на някой платформи ти пращат данъчна декларация към страната в която си. А ако не си чул за собственик на голяма платформа, дано поне си чул за Tether, щото като ги хванат за манипулациите на пазара и печатането на фалшиви токени, ще гръмне такъв скандал, че ти е бедна фантазията. Тия измамници оперират в милиарди! Ще им дойде времето
  • 12 Ко речи

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Zax":

    Какви закони тука ?
  • 13 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    16 0 Отговор
    Яяя значи можело и без виза да заминеш за саш хахахха
  • 14 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 0 Отговор
    Виртуални глупости и казино
  • 15 Tervel bitcoin

    7 0 Отговор
    Съоснователят на Mt.gox още го търсят от 2013 до сега
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЛЛ топ

    5 5 Отговор
    Дърт пръчка, ама лющи млада козичка. Момето ще се пласира към друг на издръжка.
  • 18 Синан

    11 0 Отговор
    Цвинокок Цвитанов е подписал някакви договори с хамерити срещу защита да не лежи в затвора. Та в тези договори България няма никакви права и се задължава да екстрадира всеки при поискване от фащ безпрекословно. Дал им е и пълния ригистър с данни за населението ни. Безмозъчни герберастки утрепки, иде Видов ден за вас, ще свършите като Чеушеско и Кадафи!!!!
  • 19 nikola

    10 0 Отговор
    еххх . Ми няма по продажно същество от българина. В цялата бг история няма нито една светла личност , която да не е предадена от българи. Единственно в бг се празнува обесването на левски , убийството на ботев... наистина сме калпав народ

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Янко

    9 0 Отговор
    Кога ли ще доживеем американец да бъде екстрадиран в България и съден ,сигурен съм че не липсват такива ..продажно управление и нищо добро за народа,според мен българите са длъжни да го защитим
  • 23 некойси

    5 0 Отговор
    Ами затвора в Гуантанамо какво е?
    Днес си седиш у вас и в следващия момент си с качулка на главата и летиш със самолет.
    Събират хора от целия свят и ги натикват там и правят каквото си поискат с тях.
    Не съм вярвал че ще се превърнем в една от страните в която ще е възможно това.
  • 24 Труман

    0 0 Отговор
    Росене ,дръж се братче,,Дано стане чудо и не те предадат като пушечно месо на янките.Утре може всеки от нас да е на твоето место. В САЩ няма правосъдие
  • 25 милчо стоянов

    0 0 Отговор
    Много странно, всички мошеници, след арестуване започват да защитава т горещо и пламенно правата си и свободата си като честни гражданини на демократичните държави