15 Февруари, 2019 22:30 5 272 10

Откриха оръжия, боеприпаси, цигари и дървесина в къща

  • оръжия-
  • костенец

Съставени са три акта

Откриха оръжия, боеприпаси, цигари и дървесина в къща - 1
Снимката е илюстративна

Около 13,20 часа вчера криминалисти от РУ- Ихтиман извършиха проверка в частен адрес в с. Стамболово.

В къщата са открити и иззети ловна пушка и 11 боеприпаса за нея, без надлежно разрешително за притежаването им. 57- годишният обитател на адреса е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

В рамките на операцията са проверени 129 души и 99 моторни превозни средства, съставени са 10 акта по Закона за движение по пътищата, пет по Закона за българските лични документи и шест фиша. С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани трима.

При аналогична полицейска операция, проведена на територията на РУ- Костенец, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София са иззели 21 кубика дърва за огрев, съхранявани в частен имот в с. Костенец без контролна горска марка и документи за законен произход.

От служители на Регионалната дирекция по горите са съставени три акта за извършено административно нарушение и дървесината е иззета по надлежния ред. При друга проверка, от апартамент в град Костенец, са иззети 26 пакета и 35 кутии, съдържащи общо 1220 къса цигари без български акцизен бандерол.

По случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    24 2 Отговор
    И аз имам един патрон от Калашников и 15 кубика дърва ,кога ли ще ма изненада ДАНС,да четете и за мене

    Коментиран от #5

  • 2 Аттипод

    12 1 Отговор
    Интересна комбинация от вещи са открили у този титан на мисълта. А у нас има Том 1 и 2 на Капитала от Карл Маркс, една бутилка ракия 78° C и няколко пирона...
  • 3 Кикимора

    15 2 Отговор
    Представих си как милиционерите пренасят тия ми ти кубици... Имали са мускулна треска гарантирано!!!😂
  • 4 Шпек Салам Народен

    19 0 Отговор
    ..."иззети 26 пакета и 35 кутии"...
    По груби сметки -6 стека цигари и една кутия!? Леле ! На това му се вика акция!
    Дано не ми набарат дъртата лула и кесията с тютюн,капсовия пистолет от младините ми и боеприпасите за него ,дамаджаната с ракия и изрезките за разпалки,че не са маркирани!
  • 5 Днес

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Дай адрес и име
  • 6 Синдикат на Ало Измамниците

    3 0 Отговор
    Прекършиха гръбнака на организираната престъпност!
  • 7 Иван

    2 0 Отговор
    Всеки не може да краде!
  • 8 курти

    1 0 Отговор
    аз имам 80 глидера и са студени от 35 години
  • 9 Хасан4о

    2 1 Отговор
    И на мен горския ми вика " Как ще взимаш дърва от гората ? Не може . Да не си циганин ? ". Върви си купи от 80 лв кубика от кмета .Той има . А в това време тир с прясно отсечени огромни трупи излиза от близкия Лонгуз . Егати санитарната сеч -от миналата година няма край и в лотгузните гори по поречието на р.Камчия можеш да шофираш по гладко и с висока скорост от колкото по асфалта с дупките за който искат винетки. Абсурден остатък от държава сме. Крадлива работа и корупция на всички държавни органи . Малко им е заплатата от данъци ,та и от циганите с дървата си докарват. После ,що ги биели ? И да Ви колят съчувствие от обикновения човек няма да видите ,докато дървата не станат или за всички безплатни или за всички 80 лв. Избирайте ,щото ще къпем скоро някой в реките.
  • 10 Горския

    0 0 Отговор
    Такива телци после ги боли глава