Last news in Fakti

17 Февруари, 2019 14:51 14 115 10

Разкрития за наглия банков обир в столицата

  • обир-
  • банка-
  • софия

Освен флакона, обирджията носел и пистолет, за който към момента не е ясно дали е бил боен, газов или бутафорен

Разкрития за наглия банков обир в столицата - 1

Маскиран мъж успя да обере банка с лют спрей и да избяга пред очите на десетки свидетели. Екшънът се разигра вчера около 8.30 ч. в столичния квартал „Сухата река“. Бандитът си избрал клона на оживената улица „Александър Екзарх“.

Извършителят влязъл около 30 минути след като служителките отворили. Вътре работели 2-3 касиерки и охранител пенсионер. На вратата гардът тръгнал да казва на посетителя, че не може да влиза с маска на лицето, но бил напръскан с лютивия спрей, съобщава в. „Телеграф“.

Освен флакона, обирджията носел и пистолет, за който към момента не е ясно дали е бил боен, газов или бутафорен. Старшата касиерка сложила в плик парите, които били извън трезора, предвидени за работа с клиенти през деня, и ги дала. Секунди по-късно бандитът излязъл от клона и хукнал да тича по улицата в посока „Ботевградско шосе“, обясниха свидетели.

Въпреки че по време на престъплението имало десетки свидетели по улицата, никой не обръщал внимание на тичащия с маска мъж. „Сутринта валеше сняг и беше студено, използвал е момента, че няма да се набие на очи, ако има маска пред лицето“, посочиха опитни криминалисти. Екипите на полицията дошли изключително бързо.

През това време охранителят влязъл в съседната аптека, която също отваря в 8 часа като банката. „Човекът дойде при мен и поиска капки за очи, защото много му лютеше. Тогава разбрах какво се е случило“, разказа младата фармацевтка. Тя добави, че и аптеката и банката имат камери, но снимат само вътре в помещенията.

Предстои да бъдат разгледани записите от охранителните камери, за да се провери дали не е влизал в клона да го огледа като клиент преди престъплението. Криминалисти вчера търсиха отпечатъци по входната врата на клона, както и записи от охранителни камери на различни обекти в квартала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Batushka

    47 2 Отговор
    Хахаха Гарда го информирал че не може да влиза с маска.... ХАХАХАХАХ...че се пръсна от смях с това население...
  • 3 Чичо Тони

    12 3 Отговор
    От преди много години има наредба, която задължава банки, чейндж бюра и други финансови институции да оборудват помещенията на касите си с бронирани стъкла и да са с невъзможен неоторизиран достъп. Доколкото ми е известно за изпълнението на тази наредба има стриктен контрол.
  • 4 Ян Бибиян

    23 3 Отговор
    Банката гореше, пожарникаря седеше и гледаше, кредита се погасяваше. Това заслужават всички банки.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мария

    3 1 Отговор
    ИМА ВЕРОЯТНОСТ ДА ГО ХВАНАТ ПРИ СЛЕДВАЩ СЛУЧАЙ.ДЕЙСТВА БЕЗ СЪУЧАСТНИЦИ,ВЪЛК ЕДИНАК,ВЕРОЯТНОСТА ДА ГО ОТКРИЯТ НА ТОЗИ ЕТАП Е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНА.ВЕРОЯТНО СЛЕДВАЩИЯ МУ "ПОДВИГ" НЯМА ДА Е В СОФИЯ.
  • 8 236

    6 0 Отговор
    НАГЛИ СА БАНКИТЕ...да откраднеш от крадец не било кражба иначе !!!
  • 9 Серван

    2 0 Отговор
    Ашколсун те това е. банките цял живот ни ограбват. Не го е направил за разнообразие имал е причина за да го направи
  • 10 _he_

    1 0 Отговор
    Браво!
    "... гардът тръгнал да казва ..." и "... хукнал да тича ..."
    Даже дванадесет годишния ми син се изразява много по-добре ... Докъде стигна журналистиката ...