17 Февруари, 2019 15:51 14 721 67

Закланият в циганското меле в Кюстендил бил случаен минувач

  • кюстендил-
  • убийство

Той е бил намушкан многократно с нож в областта на сърцето

Закланият в циганското меле в Кюстендил бил случаен минувач - 1
Снимка: БГНЕС

Центърът на Кюстендил е блокиран от полиция след масов бой в дискотека тази сутрин.

Един мъж е загинал, а други петима са пострадали. Сбиването е станало между две групи, едната от ромския квартал "Изток".

След инцидента в града няма напрежение, но районът около заведението е отцепен, извършват се огледи и претърсвания от служителите на реда.

Боят е започнал рано тази сутрин пред заведение до ларгото в центъра. Най-вероятната причина за сбиването е употреба на алкохол от страна на участниците.

Убитият мъж при масовото сбиване в заведение в центъра на Кюстендил е 35-годишен, не е криминално проявен и не е от ромски произход, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. По непотвърдена информация мъжът е бил случаен свидетел на мелето, а не участник в него.

Той е бил намушкан многократно с нож в областта на сърцето и е издъхнал на централната улица "Цар Освободител".

Единият от ранените е с тежка черепно-мозъчна травма и ще бъде транспортиран до "Пирогов", съобщиха от болницата в Кюстендил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zax

    271 13 Отговор
    Тиквата до кога ще си трае по циганския въпрос ?

    Коментиран от #3, #5, #6, #8, #9, #30, #43, #63

  • 2 Гилотина

    259 2 Отговор
    Изселване на циганите от България, веднага !

    Коментиран от #42

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пиночет

    188 1 Отговор
    Сега да проверят всички институции за незаконни къщи в кв. Изток.
  • 5 говорител

    174 2 Отговор

    До коментар #1 от "Zax":

    Докато народът си трае.
  • 6 А БЕ

    68 112 Отговор

    До коментар #1 от "Zax":

    ПИТАЙ КУРНИ И БСП, ТЕ РАЗЧИТАТ НА ТЯХ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ !

    Коментиран от #36, #66

  • 7 майна

    157 1 Отговор
    на влака в товарни вагони и за Индия,експорт
  • 8 ХА ХА ХА

    76 20 Отговор

    До коментар #1 от "Zax":

    Ти нима си забравил , кой направи бат Сали депутат или кой промени закона за да стане министър човек със средно образование,или на червеният електорат толкова му е капацитета !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Отвратен

    103 5 Отговор
    Любимците на властта вече убиват подред,скоро ще влезнат и при покровителите си Ще има кански рев чак до брюкселските сарай.....
  • 11 ПЕНКО

    1 83 Отговор
    ВИНЕВЕН Е ХАН АСПАРУХ ,ЗАЩОТО ЦИ.ГА.НИ.ТЕ -МАН.ГУРИ СА "ПРЕСЕКЛИ" РЕКА ДУНАВ ЗАЕДНО / В ЕДНО/ С БЪЛГАРИТЕ И СЛАВЯНИТЕ И СА СЕ БИЛИ С ВИЗАНТИЯ " ГЕРОИЧЕСКИ" ...САМО И САМО ДА СИ ИМАТ БЪДЕЩИ ГЕТА В ПРЕКРАСНА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Ташибамвауспуха

    58 2 Отговор

    До коментар #11 от "ПЕНКО":

    Ти се изходим групово в нещото, което използваш за уста.
  • 13 Roko

    33 6 Отговор
    Тиквата е виновен за всичко, и тиквата ще оправи нещата.
  • 14 662

    62 5 Отговор
    На гробарите електората. Мълчи си народе и чакай един по един да ви оправят кафевите. Пада ви се като си мълчите.
  • 15 Археолог Димитров

    103 6 Отговор

    До коментар #11 от "ПЕНКО":

    Циганите са дошли заедно с турците-поробители. От северните части на Индия са се присъединили към т.н. османци в Мала Азия !!! Плиска е била най-големия каменен град за времето си. През вековете се е развилава бурна културна и религиозна Богоугодна дейност от Великите Български х/к/анове и Царе. Докато не идват турците и циганите, който с варварство и жестокос връщат целия Балкански полуостров векове назад в развитието си !!! Четете малко повече и всичко ще е наред ;)

    Коментиран от #52

  • 16 Нов

    54 1 Отговор
    На всички участници малко почивка зад решетките ,а на убиеца минимум 20 години .По този начин ще помислят друг път дали да е участник.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Borislav Popov

    74 2 Отговор
    Бай Каракачанов нали се зарече никакви компромиси на циганите. Ай да видим сега дали ще се държи като мъж ?

    Коментиран от #31

  • 20 гост

    100 0 Отговор
    Гледам след всяко убийство на българин от циганин , си пишете и пишете . Не мога да разбера по този начин се успокоявате ли , примирявате ли се . Направо се чудя на завидното спокойствие на потърпевшите, със писаници по форумите нищо няма да постигнете.
    Аз живея в покрайнините на София и от както се помня циганин не е стъпвал във нашето село , пробваха се да се заселят няколко пъти , но ядоха такъв бой ,че повече цигански крак не е стъпвал повече от 30 години. Задружни сме и всички местни мразим цигани . Така ,че докато си пишете и не си вземете нещата във ваши ръце никой няма да ви помогне.

    Коментиран от #21

  • 21 една там

    44 1 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Какво "вземане на нещата в наши ръце" бе, мен, та ние като суверен за един масиран мирен протест (което е наше право и не е закононарушение!) нямаме воля да се организираме, след което решителност да присъстваме?! А иначе, ганьо-задклавиатурен-патриот като дращи редовно из нета силновилнизми от сорта "СИГАНИТЕ НА САТУРН" и "САБОДИ СЕ БАЛГАРИНО" и сбере плюсчета от себеподобни, изпада в екстаз от самодоволство и тотално себеусещане за грандиозно изпълнен патриотичен дълг, щото управляващите са го чули, закахърили са се и ще вземат мерки.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Дърт Вейдър

    48 1 Отговор
    През ХІІІ в циганите се появяват в днешна Гърция и Италия и преминават ведно с пълчищата на османските турци. Бидейки съставна част от военната и стопанската система на нашествениците, те са ползвали присъщите на ислямската религиозна доктрина възможности за насилия и грабежи над поробените християнски народи. Проникването им продължава на вълни през XIV в. във Влахия, Бохемия, а след 1407г. а цяла западна Европа - Австрия, Саксония, Бавария, Дания, Франция, Испания. Макар и малобройни, циганските табуни достигат Португалия, Уелс, Шотландия, Скадинавските страни. Още по онова време те се превръщат в постоянна грижа и заплаха за установения обществен ред. От непрестанните набези на нямащите дом и отечество пришълци страдат не само феодалните владетели, но и крепостните селяни и градски еснафи. Всички те търсели и намирали какви ли не средства за да ги прогонят или унищожат. Спонтанно възникналите изстъпления станали повсеместни, като в тях се включила и католическата църква. През цялата си история циганите от всчки възрасти, проникнали в западната половина на континвента, са подлагани на жестоки гонения, експулсиране и съпътстващите ги наказания и мъчения - от убийства, каторга до разпъване. С една дума - на тотален геноцид. Средновековните хроникьори списват циганите като най-долни същества, по-скоро животни. Това убеждение в съзнанието на тогашното общество се превръщат по-късно в закони, които остават непроменени дори до средата на XX столетие. Свиканият
  • 24 Циганизация

    58 2 Отговор
    Причината била "алкохол", "битов сдкандал" и пр. толерастки глупости !? Истината е че циганите са озверели и жадни за българска кръв, защото години наред властта им позволява да си правят, каквото си искат ! А какво прави примата, като му се даде свободия ??? Къде са сега НПО-тата за защита на правата на "човеците" да защитят поредния убит ???
    Докато не им бъде отговорено адекватно, бързо и смазващо на тия гниди, ще става още по-зле !
  • 25 РъкатаНаМъртвеца

    48 1 Отговор
    Ромите вече не дават да ги погледнеш камо ли да им кажеш нещо - но иначе ние сме лошите нали Шорош ? От години имат права и бягат от задълженията си и не се интегрират защото нашият живот е труден а те не са глупави !И това ни убива нас а те стават по-силни.
  • 26 Това

    41 1 Отговор
    Прилича на война с активиране на спящи клетки, отгледани на родна земя няколко десетилетия, столетия. Иначе държавата плаща на военни, тези военни даже вече са и англоговорящи. Хм, даже започва да прилича на завладяване. Кой позволи това? Не са ли някакви алчни и страхливи политици? Господ да даде закрила и мир на близките на жертвите! Господи бъди справедлив с виновните!
  • 27 Умозаключител

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "един":

    Защото на Мария толкоз и е пипето!
  • 28 Не виждам смисъл

    31 0 Отговор
    В житейския път на циганското население стоят в нашата държава само да ни убиват и крадат
  • 29 Batushka

    31 5 Отговор
    Само не разбрах от коментарите що все българите ядат бой... хахахах...по улиците под сто кила юнак не можеш да видиш...с къси прически пристъпят геройски ...а после секс... хахахах...ама и ПРЕМИЕРА и той левент а все в поза партер

    Коментиран от #38, #44, #48

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 не си прав

    18 2 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    как да се държи ,като мъж този разплут тумбак?От продавач на паспорти чакай да се реши сериозен проблем...май си по найвен и от атакистите на перхидрола :д Тук решението е ПП Възраждане!
  • 32 Ханку Брат

    25 0 Отговор
    Авторката знае ли значението на думата,''заклан''?Или това за нея е въпрос с повишена трудност.
  • 33 .....

    37 0 Отговор
    Значи тия убиват невинен българин, а вие карате тартора им чак в Пирогов да го спасяват?!
  • 34 Див селянин

    45 0 Отговор
    Докторът от пловдив, уби един гаден циганин и сега го въртят на бавен огън. Боковата прокуратура ще го осъди и ще лежи в затвора, за това, че е убил един гробарски гласоподавател, та как да се справим с тази метастаза, когато тя е основният електорат на ГРАБ?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 boko

    16 0 Отговор
    на влака в товарни вагони за гориво
  • 38 jsfk

    46 1 Отговор

    До коментар #29 от "Batushka":

    Първо щот циганите вървят на групи, колкото и да е силен човек срещу 10 циганин с брадви и ножове няма как да се бие, като се дигнат българите срещу тях се изправя жандармерия, полиция. Срещу българите е са циганите, полицията, държавата, ЕС и още един куп цигански организации.

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Петко Войвода

    18 1 Отговор

    До коментар #38 от "jsfk":

    А дали защото черните не са по задружни от българите?
  • 41 Дионтей

    28 0 Отговор
    Живеем в една скапана държава, благодарение на законотворците в парламента.
  • 42 2223

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гилотина":

    Расист
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Дано не платим

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "robin":

    нощо за тоя б....к.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 WremeE

    4 1 Отговор
    ПП Възраждане
  • 50 Представи си в какъв Ужас живяхме

    4 2 Отговор
    При СОЦА ! Цивилизованият свят е култура, стандард и култура !
  • 51 Селяндур

    19 0 Отговор
    Заради цигани.те страда цялото общество - директно и индиректно, но никой от управляващите НЕ ИСКА да направи нищо по въпроса... Много малко са наистина интегрираните... Но не са само циган.ите проблем, а всички престъпници, крадци, убийци и т.н. без значение от етнос и раса... Ако държавата и съдебната система функционираха всичко щеше да е наред, но те функционират само в изгода на "наши" хора и бранят криминалния контингент. Сега заради един "плъх" от който ни спаси нормален човек, обществото остава без лекар... Вместо да го наградят, че е свършил работата на институциите...
  • 52 xxx

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Археолог Димитров":

    В една от статиите бях поменнал как са дошли циганите.
    Ако проявиш интерес мога да го споделя..
    Няма български език и речник.
    Братята Кирил и Методий са от Македония.............

    Коментиран от #58

  • 53 Бай

    9 0 Отговор
    Заведение денонощно Алкохол Циганин и всичко това в опасна комбинация за нас Българите !!!
  • 54 Заклан или

    5 0 Отговор
    Намушкан в сърцето последно?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Балканец

    11 0 Отговор
    Явно правителството вече приема новината "убит българин от цигани" за нещо в реда на нещата, и не смята скоро да обръща внимание на циганския проблем. По-скоро смята българите да свикнем с този факт и да почнем да го приемаме като част от ежедневието ни. Бездействието на политиците е явно покривителстване на престъпниците, затриващи нацията ни.
  • 58 El Torro

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "xxx":

    Интересна теза, значи няма български език?, няма и речник?, братята македонци. Интересно тези хора дето живеят в държавата България,какъв език говорят?, и с каква писменост си служат?. И изобщо съществуват ли българи според теб?. А ти какъв си?, и каква писменост ползваш?.
  • 59 Бат Мишо

    3 0 Отговор
    И кой ще ги направи на сапун - ?Герб ли или НАТО дето ви пази или вие ,,кой не скача е червен,,- Кът милиционер дет го съдихте за прегазването на разградската република питам,докът съ кефя кък ви го забиват с отскок....Ма мноу яко съ кефа кък квичите ....а ви беше у крачола че некви мицифайки ги съдят нали- ся на мене сте ми в крачола
  • 60 Бат Мишо

    4 0 Отговор
    Наредихте ни на подсъдимата скамейка в Варненския военен съд - Стамов- светла му памет -седеше до мене одясно а вие квичахте СЕ ДЕ СЕ ....и ако не беше станал пожар в архива благодарение на колега ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН -ОТИВАХМЕ ДО ЖИВОТ ...Хак ни било щот сме зимали шапка пари - помните ли - ЗАТВА МЪЖКАТА МИ Е КЕФ ся кът наривате по 20 шапки пари на неработеща полиция ,пълна с корупета и чадъросващи мафията - чак предупредили васил Илиев че му готвят покушение - хихи - а тъмнозелените кът ви дават макарона още по гол кеф-ша ида да си сипа 1 ракия чак щот доде времето дет казах в съда че ще доде
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 бай хой

    7 0 Отговор
    крайно време е убийците да се бесят незабавно на площада за да има страх у кандидатубийците.най добре екзекуцията да се излъчва по телевизията
  • 63 Еретика

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Zax":

    Как да не си трае.Избори идват.Кой ще избере Бойко.Половин бира и половин кебапче стигат на циганите.Българите спят и хърка до жените си и после чудят защо жените им се усмихват на сън.А ми как защо.Защото са имали между краката си друг не гласувал.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Аз ,Врчанката

    6 0 Отговор
    До ХХХ-коментар #64. По думите ти съдя,че си защитник на тази напаст-циганите. Еми,тогава хайде да ги оставим да ни изтрепят до един! И това не е расова дискриминация! На тези нагли и безотговорни създания(немога да ги нарека хора),трябва по някакъв начин да им се затегнат юздите. Много започнаха напоследък да безчинстват, а това никак не е на добре. И накрая да те попитам, но си дай сам отговор на този въпрос! Ако не дай Бог,някой твой много близък човек пострада от циганин,то тогава пак ли,ще говориш за дискриминация??!!🤔🤔🤔
  • 66 един от всички

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "А БЕ":

    Тя не управлява! Въпросите трябва да са винаги към управляващите,а не към опозицията!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.