Last news in Fakti

22 Февруари, 2019 09:50 8 914 17

Приемно семейство се гаври сексуално с 6-годишно

  • гавра-
  • приемно семейство

Следите водят до приемното семейство в Ямбол, където детето е живяло преди да бъде осиновено

Сексуално насилие над дете в приемно семейство в Ямбол предизвика скандал между социалните служители. Въпреки подозренията и становището на съда, семейството е все още в списъка за приемна грижа. Бившата вече директорка на дирекция "Социално подпомагане" в Ямбол Мария Славова пък твърди, че е уволнена, след като извела друго дете, настанено при въпросното семейство, предаде bTV.

В края на миналата година адвокат Дарена Миткова е защитник на 6-годишно дете по дело за разсиновяване в Добрич. Причините осиновителката да се откаже от детето за нея са шокиращи - по думите ѝ имало утвърдена хомосексуалност. Съдебно-психиатричната експертиза е подписана от психолог и психиатър. Според тях следите водят до приемното семейство в Ямбол, където детето е живяло преди да бъде осиновено.

"Разбрах, че от мъжа в приемното семейство спрямо детето са извършвани действия със сексуален оттенък. Детето е жертва с вече деформирана психика", обясни адвокат Миткова.

В решението на добричкия съд е записано, че "по време на настаняването на детето в приемно семейство приемният родител "Чичо Гошо" и детето са имали съвместни забавления със сексуален оттенък, което е довело до нарушаване на сексуалната му идентичност".

Експертизата и решението са изпратени до дирекция "Социално подпомагане" в Ямбол за проверка на приемния родител. Два месеца по-късно обаче социалните не са извадили семейството от списъка с приемна грижа. Трябвало да има конкретни доказателства.

Според социалните при семейството не живее друго дете.

След като осиновителката се отказва от него, момченцето е настанено в социален дом в Добрич. Заради травмите от преживяното с детето ще работят психолози, а шансът да бъде осиновен отново е минимален.

"Забележката по повод моята работа дойде, когато през месец декември постъпи сигнал за насилие от страна на приемен родител над дете, което е вече осиновено. Към този момент там имаше настанено второ дете. Сигнализирахме Районната прокуратура. На свикана от мен среща не присъства представител на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Ямбол. Тяхното присъствие беше ключово, защото при тях се води регистъра за приемни родители и от тях зависи кое ще бъде заличено от него", обясни Мария Славова.

По думите ѝ взетото от нея решение детето да бъде изведено от приемното семейство не е в противовес със закона.

"Считам, че при такъв сигнал то незабавно трябва да бъде изведено и го направих. Фрапиращото е, че когато съобщих на приемното семейство, те ме попитаха - Милена Янъкова и кметът на общината знаят ли. В телефонен разговор с Милена Янъкова (бел.р. директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане) тя също ме предупреди да внимавам, защото братът на жената от приемното семейство е "голям човек", каза още Славова.

Тя допълни, че има съмнения в поведението и на второто дете, но в момента се води разследване и не може да бъде дадена повече информация. Според нея се упражнява слаб контрол върху приемната грижа у нас.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Д-р Фройд

    37 1 Отговор
    Поверяват деца на семейства с педофилни наклонности!

    Коментиран от #11

  • 3 хиподил

    11 9 Отговор
    от тва човек не става вече най-добре е да го ефтаназират да не се мъчи и да не прави золуми като порасне а на чичо ти гошо куршум

    Коментиран от #13

  • 4 Щайнер

    40 0 Отговор
    Кво значи ,,голям човек,, бе , че му изкъртим зъбите на тоя големец мизерници нагла паплач

    Коментиран от #6

  • 5 Е за това

    14 19 Отговор
    Не искам деца. По добре децата да не се раждат. Виж какви изроди има на тази планета. Не съм егоист. Просто тези които имат деца са егоисти. Така те получават 5000лв помощи и пари и още пари. А за самотните без деца са длъжни да плащат данък самота. Не е честно.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Така де

    22 0 Отговор
    "Голям човек" означава да си мутра или приближен до мутра (криминален бизнесмен или държавен служител)!!! Те колят и бесят в тази държава!!! В ДЕМОНкрацията учените, инженерите, лекари, учители не са "големи хора", освен ако не бачкат за мутрите и са силно приближени с тях. Един професор по математика не бачкаше за мутрите и не беше приближен с тях и го изядоха уличните кучета в София, и тези кучета бяха помилвани и са добре обгрижвани в момента!!! Така че този израз "голям човек" трябва да накара лампичката ви да светна, че не може "ГОЛЕМЕЦ" да се става само защото познаваш еди си кой!!!! Докато хората търпят такива "големци", дотогава ще живеем в мизерия!!!
  • 8 Биде

    29 0 Отговор
    И т.нар. приемна грижа чиято идея взеха от по-добре развити соц. системи тотално сме я опорочили !!!Гледа се само финансовата част,контрола е занижен и никой не се интересува за доброто на децата! Единствената реагирала адекватно уволнили а ние за пореден път се убеждаваме че живеем в държава на абсурда!!!
  • 9 Щайнер

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ще му изкъртиш":

    Айде кога и къде ?
  • 10 Bubbles

    1 3 Отговор
    При чичо Гошо грешка нема.
  • 11 един

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Д-р Фройд":

    Освен че им ги поверяват, плащат на педофилите солидна сума пари за отглеждането на горкото дете. В същото време социални работници преценяват коя майка може да се справи сама с детето си, коя не и в определени ситуации им ги вземат насила най-вече с психически тормоз. По-добре майката да бъде материално подпомагана, а не съмнителни приемни семейства. Лошото е, че няма гаранция нито за семействата, нито за майките. Трагедията за децата не приключва! А няма нищо по-сърцераздирателно от измъчено дете!
  • 12 а сега

    18 2 Отговор
    въпросът ми е - ще носи ли големецът вазелин на чичо Гошо в затвора, или чичо Гошо ще продължи платено да обгрижва деца?
    към прокуратурата е въпроса.
  • 13 Nikii

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "хиподил":

    Ти чувашли се какво говориш???? Майкооо мила да пази господ от такива като теб 🤬
  • 14 Иванка Петова

    9 0 Отговор
    По добре да дават пари на родителите, да се грижат за децата си, отколкото на чужди хора! Кой чужд човек му пука за дете, което не е негово!!!?? Само парите ги интересуват и ги тормозят, бият а и има извратеняци, които се възползват от децата!!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тома Неверни

    0 0 Отговор
    А, "етнически" "чичо Гошо" какъв е? И проверен ли е бил за някои странности преди да стане приемен родител? Или за социалните те са приемливи
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.