Last news in Fakti

7 Март, 2019 21:15 3 854 14

Разкриха подземна оранжерия за марихуана в София (СНИМКИ)

  • оранжерия-
  • марихуана-
  • софия

В оранжерията са открити над 324 растения в саксии

Специализирана полицейска операция на сектор "Наркотици" в ГДНП и Специализирани полицейски сили на Дирекция "Жандармерия" е проведена на 6 март в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на действията е разкрита високотехнологична, подземна оранжерия за отглеждане на марихуана. Установени са двама мъже, на 35 и на 38 години, и 63-годишна жена - собственици на имота, под който е било изградено съоръжението. До подземната оранжерия се достига през 40-метров тунел, с размери 45 на 45 см, прокаран под имота на тримата. Там е била направена и връзка с обществените водопроводна и електропреносна система, ползвани за отглеждане на растенията.

В оранжерията са открити над 324 растения в саксии, сушилня с няколко рафта, на които са били оставени за сушене глави канабис, множество чували с тор и везни. Помещението било оборудвано с осветление и други високотехнологични приспособления за отглеждане на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство в Трето РУ – СДВР, работата продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

На двамата мъже са наложени мерки "парична гаранция", като на 35-годишния е повдигнато обвинение по чл. 354 а.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадец

    63 9 Отговор
    Само заради труда ,който са положили хората,трябва да се оневинят !
  • 2 Иванчо l-ви

    24 4 Отговор
    А с материала какво правим ?
    МВР да го пусне на търг с тайно наддаване.

    Коментиран от #3, #11

  • 3 Маг

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо l-ви":

    А,МВР,не могат ли да го вземат ?
  • 4 4321

    11 8 Отговор
    40 метров тунел, високотехнологично оборудване...С толкова труд да бяха отглеждали лавандула-теферич, евросубсидии, легална работна ръка извън пенсионна възраст. Явно до това води липсата на визия за бизнес в либералното общество.

    Коментиран от #5, #13

  • 5 Емил

    27 2 Отговор

    До коментар #4 от "4321":

    Явно не си в час - от години производителите на лавандула нямат пазар, а за марихуаната се чака на опашка!

    Коментиран от #7

  • 6 Агент

    5 2 Отговор
    Кога ще е търга? За един прятел питам.
  • 7 4321

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Емил, лични впечатления от вчера. В село Калитиново, Старозагорско, 30-40 цигани работеха на поле 3-5 декара с разсад от лавандула. Не зная колко декара ще се засадят с този разсад, но явно има икономически смисъл. Работодателят е от Родопите, до скоро отглеждаше тютюн, но по някаква причина се пренасочи към лавандула. Това съм видял, а какво виждаш ти, мога само да гадая...
  • 8 Българин

    5 3 Отговор
    Браво Емил прав си!!! Има опашка за марихуана! Докато този който те ,опонира! Е видял цигани да вадят лавандула ,а дали ще има опашка от купувачите на лавандула! ?марихуаната е 2- Хил лева килото а лавандулата?
  • 9 Песимист

    27 1 Отговор
    Какъв е този тунел 45/45 ? Джуджета ли работят там ? И как са проникнали вътре трътлестите ченгета ?
  • 10 Прокороро

    5 2 Отговор
    Продайте го на холанците там правят пари от това щото са тъпи и са номер 1 а вие правите проститутки и емигранти .да еа вашта кожа измикярска
  • 11 некойси

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо l-ви":

    Хората на Боко ще го изнесат на вън.
  • 12 Лудия касапин

    1 0 Отговор
    Тея наште големи хрътки бе, надушиха тревата, чак под земята,как ли са го направи ли?
  • 13 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "4321":

    След като ги вакарат в затвора "Топлофикация" - София да ги изтегли на работа като специалисти-подземници. Тея тримата ще правят ремонтите без да разкопават - щом 40 метра могат да пълзят по канализационна тръба.
  • 14 Именно

    2 0 Отговор
    Аман от конкуренция значи!